>

сряда, 20 юли 2016 г.

Biofficina Toscana Red Berry Face Scrub

Здравейте!

Всички знаем колко е важно използването редовно на ексфолиращи продукти, независимо механични или химични.
За мъжете обаче, тази стъпка е не просто необходима, a задължителна. Защо? Ами любимата ми тема - бръснене. Най-важното при него е колкото и странно да звучи - подготовката.
Да подготвиш кожата преди бръснене е може би по-важна дори от грижата по време и след това.
Ексфолирането преди бръснене прави най-важното за кожата - премахва мъртвия слой клетки. То задължително се извършва с  механичен скраб (а не тоник с киселини, например) и в най-добрия случай той трябва да е с маслена база. Защо? Ескфолиращите частички премахват мъртвата кожа, докато маслата разтварят нечистотиите и по-важното - омекотяват брадата и карат по-късно бръснача да се плъзга по-лесно.
Но стига лекция как правилно да се бръснете,,, Много търсих такъв продукт и се оказа, че на пазара почти не се намира някой, който да изпълнява изискванията ми... освен един - ексфолианта за лице на Biofficina Toscana с червени плодове. Освен всичко, той е и напълно натурален!


Идва в 100 мл. сладка кутийка, което е повече от стандартното количество и много ми допада този факт, тъй като щом се докоснете до него, ще искате постоянно да гребете, да ексфолирате и дори да ядете (но не го правете). Текстурата е точно апетитна - ухае умопомръчително на смути с горски плодове, сякаш току-що сте набрали шепа и сте ги пуснали в кутийка. Плодов, натурален и леко десертно-сладоледен.
Текстурата е с тъмно лилав цвят, свръх лека и една идея маслена, а в нея се виждат най-различни малки частички, най-вече от семена.
На лицето се усеща много комфортно - самите масла карат частиците да не стоят прекалено сухи и да могат да полират кожата без да я претриват. Не ме разбирайте погрешно - няма нищо мазно в този скраб, нито на усещане, нито на текстура.
Частичките са много и  малки и полират много добре, но все пак винаги внимавам и не натискам прекалено, тъй като натуралните и плодови/ядкови частици не се разтапят така бързо и има опасност да ви одраскат, ако сте груби.


Съдържанието на този скраб е мечта! Частичките в него са от малини, горски плодове и цели плодчета касис (няма изкуствено добавени, получавате ефективно и изцяло натурално ексфолиране ). Друг плюс на натуралните частици е, че разтваряйки се върху кожата ви, те я насищат с витамини и антиоксиданти.
Най-различни полезни екстракти са добавени в този плодов ексфолиращ микс - черница, боровинка, мента, мирта, отново касис, цариградско грозде, пасифлора и лимонова кора
Маслеността се дължи на добавения зехтин, като се съдържа и овлажняваща урея.

Сега си представете всички тези плодове върху лицето си и каква витаминозна бомба са. Избистрят и освежават тена веднага, а антиоксидантното им действие предпазва от свободни радикали.


Как се справя?
И до усещане на кожата, и до ексфолиране се справя перфектно!
Ако го ползвам преди бръснене, премахва мъртвата кожа, докато зехтина овлажнява косъма и го подготвя за бръснене.
Освен като средство преди бръснене, аз си го ползвам и по истинското му предназначение - за цялото лице/шия 2 пъти в седмицата - кожата след него е невероятно мека, сякаш сте свалили  маска с мъртва кожа от нея. Нанасям, масажирам и отмивам.  Невероятно гладка и полирана, а  зехтина оставя чувството за грижа и кадифена мекота, без мазно или тежко усещане. Усещате я омекотена и хидратирана, без дори да сте нанесли грижа.
Ако пробвате да ексофолирате само половината лице, веднага ще видите разликата в чистотата, гладкостта и мекотата му.
Заради многото горски плодове и витамин С в тях, тенът веднага е избистрен и по-свеж.

Това, което със сигурност мога да кажа е, че от всичко, което съм пробвал, независимо колко висок клас е било, ексфолианта с червени плодове на Biofficina Toscana е най-доброто ми откритие. Цената му е 31 лв., което за количеството му от 100 мл. и това, че е био/натурален е нищо! Може да го откриете в био магазини и сайтове за такъв тип козметика.


2 коментара:

  1. Суууупер любииииииим! :)
    Радвам се, че и ти го оцени изключително високо!
    :)

    ОтговорИзтриване