>

събота, 23 юли 2016 г.

Shiseido Ibuki Beauty Sleeping Mask

Здравейте!

Сън в буркан - възможно ли е? В натовареното ни ежедневие, често тялото ни е най-голямата му жертва. Липса на сън, работа, умора - всичко това се отразява и на кожата. Вече съм споделял защо Ибуки линията на Шисейдо е една от най-добрите за кожа във възрастта 20-30, когато всички ежедневни препятствия, стрес и умора се отразяват на кожата.
В края на месец март на нашия пазар пристигна за първи път еквивалент на корейските нощни sleeping маски - това беше нощната маска на Шисейдо, от серията Ибуки. Тя беше първият такъв продукт, който се появи тук и разбира се, знаете колко харесвам бранда, та... на същия ден беше купена!


Идва в много красива опаковка, масивна, но лека, наподобяваща буркан. В кутията има шпатулка, с която да взимате от продукта, за да не използватe пръсти.
Текстурата е гело/желеобразна, с малки бели капсули вътре. Ухае типично на линията - релаксиращо и успокояващо (флорален, нотки жен-шен), но с добавен  аромат на виолетки, който помагат да заспите по-бързо. Много, много приятно ухание, което обожавам да усещам всяка нощ.


Съдържа няколко ключови активни съставки.
Съдържанието на белите капсули е изцяло от витамини - чисти вит. Ц и Е, както и калций, които се разпукват при допир с кожата и проникват в кожата ви.
Екстрактът от див кестен е познат със силно успокояващи и тонизиращи свойства - той избистря уморения тен и тъмните кръгове, подобрявайки кръвообращението и притока на кислород към клетките. Добър помощник в борбата с първите признаци на стареене, както й при несъвършенства.
Добавен е пречистен растителен восък от мексикански храст, който е богат на нутриенти и има свойството да помага на останалите съставки в маската да проникнат в кожата.
Екстракт от планктон стимулира естествената хидратация на клетките и има антиоксидантно действие.
Финален щрих е аминокиселина, добивана от копринен протеин, която действа при обновяването и регенерацията на клетките. Помага за производството на колаген, увеличавайки влагата и еластичността на кожата.


Нужно е много малко от маската - гел текстурата и капсулите се топят върху кожата ви и количество колкото лешник е напълно достатъчно. Попива за секунди и оставя типично усещане като след грижа, без обаче да има лепнене или мазен ефект - направена е толкова лека и бързопопиваща, за да не залепва за възглавницата, когато си легнете. Няма чувство на тежест, нито на претовареност от продукти - самата консистенция бива изпита моментално, толкова е лека.
Типично за тези маски е, че се нанасят след обичайната грижа, т.е. слагате всичко, каквото обикновено използвате вечер (серум, крем...), след което като последна стъпка нанасяте от маската. Спокойно, кожата ви няма да се претовари от продукти, дори напротив - тя ще помогне за абсорбирането им, а свръх леката текстура няма да бъде усетена, камо ли натоварваща.


Ефектите са видими още след първата употреба. Знаете, че имам сивкав тен и голям проблем с уморения вид на кожата ми. Първата вечер, в която я използвах, спах едва 5 часа, а без достатъчно сън кожата ми изглежда по-лошо. Но - не и с маската. Тя кара кожата да се наспи, дори вие да не го направите, а на сутринта се будите с порцеланово избистрен тен, свеж вид и жизнена кожа. Така беше и при мен - при 5 часа сън, аз изглеждах като след спа център. Нямаше видими признаци на умора, кожата беше мека, напомпана и жива.

Разбира се, маската  може да се ползва и самостоятелно, но ако имате по-суха кожа, няма да ви е достатъчна.  Ако я използвате самостоятелно маската, може дори да не измивате с почистващ продукт, тъй като тя се абсорбира напълно. Може да я ползвате  всеки път, в който усетите, че кожата има нужда от нея или както мен - ежедневно. Да, може да я ползвате всяка вечер, особено ако имате по принцип уморена кожа, която има нужда от събуден, добре отпочинал и сияен вид сутрин.
Едно от допълнителните неща, които забелязах -  пъпчици и ранички завяхват още на следващата сутрин - както линията Ибуки обещава, решава и премахва всички проблеми и несъвършенства, които кожата може да има (обещанията са за кожа на гейша, все пак).

След почти 4 месеца ползване мога да кажа, че това е едно от най-добрите средства при уморена кожа, липса на сън и каквото друго се сетите.
Независимо дали имате тежък ден, били сте на купон, майка с малко дете сте, работохолик сте, пътувате често и дълго, имате хормонален дисбаланс, или просто не можете да спите пълноценно - тази маска е спасението за кожата и свежия й вид. Както започнах това ревю, накратко това представлява "сън в буркан".

Цената за 80 мл., които са отчайващо икономични и не знам как ще изразходя, е 90 лв., което не ми се струва много за толкова глобална нощна грижа и този клас. Дали препоръчвам - вие как мислите?



5 коментара:

  1. Страхотно изглежда! Много добри отзиви чувам за екстракта от див кестен напоследък. Трябва да пробвам нещо с него.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано не греша, но мисля, че го слагаха дори в продукти за разширени вени и умора, така че явно наистина действа добре.

      Изтриване
  2. С моето недоспиванв звучи точно като за мен :)) Единствено с виолетките ми е драмата, но ще го преживея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виолетките моя нос почти не ги усеща, уханието на серията по принцип е доста ярко и тази добавена нотка някак си ми бяга

      Изтриване
  3. Здравейте! Може ли да ми покажете сайт, от който да се поръча кремът?Благодаря...

    ОтговорИзтриване