>

петък, 1 юли 2016 г.

Lush "Powdered Sunshine" / Powdered Sunscreen*

Здравейте!

С настъпването на новия месец и July Morning, все повече ни се напомня за лятото. Разбира се, в "страхотните" жеги никой от нас не може да забрави, че то е настъпило (искам зима! сега!), но пък много от нас забравят ежедневно за своята слънцезащита... Омръзнало ви е да ви го повтарям? Е, този път ви улеснявам максимално - ще ви покажа й средство, което да бъде ваш спътник всеки ден и ще ви защитава само с едно... поръсване! Да, поръсване! От Лъш правят живота ни по-лесен с техният абсолютен феномен за България и хит това лято - слънцезащитна пудра за тяло, под формата на прах.


Идва в рециклирана пластмасова опаковка, подобно на другите пудри за тяло на марката. Капачката има малък отвор, от който поръсвате от продукта - няма опасност да изкарате прекалено много или тя да се разсипе. Пудрата е много фина, мека и има лек аромат. Използва се, като се посипва задължително на суха кожа - тя е създадена най-вече за градска среда. Пудрата се разнася лесно, при втриването не се разпрашва, като щом я поръсите стои леко бяло, но този ефект изчезва моментално след разнасяне.
Оставя кожата видимо по-мека, защитена и... ароматизирана. Кожата ви ще ухае феноменално през целия ден. Ухае цитрусово, с добавени нотки олибаниум (смолиста и подправково-лимонова нотка, с лек боров подтон) и любимото ми пачули. Летен, топъл и свеж аромат, който обгръща тялото ви.


Тя е създадена за ежедневно ползване, навсякъде и е удобно преносима. Нещото, което ми харесва най-вече е това, че се подновява лесно (задължително на всеки два часа, тъй като е SP15), а освен това е й грижа за кожата - тя е овлажнена, мека и като коприна на допир. Оставя матов финиш. .Не оставя никакво усещане върху нея, освен за мекота. Няма мазен или лепкав ефект, какъвто конвенционалните слънцезащити оставят често. Независимо колко пъти сте подновили през деня, няма никакво неприятно усещане, лепнене или наслояване. Вечер след душ се измива лесно и моментално, а кожата остава напълно чиста, без мазни/лепкави следи.
Освен всичко, много важно е, че не оставя петна или негативни последици върху дрехите ви.



На следващата снимка може да видите, че след нанасяне, тена на кожата е леко променен - това се дължи не на снимката, а на пигментите в продукта, които оптично леко затоплят тена на кожата. Както виждате също, продукта се разнася напълно и няма следи от него.


Съставът - смес между всички налични филтри. Има физични, има химични, има й натурални масла, познати с такъв ефект. Основната съставка на пудрата е каламинова пудра, която е позната с едно от най-добрите успокояващи свойства при ухапвания от насекоми, дразнене, сърбеж и шарка. Успокоява сърбежа и дори има лек антисептичен ефект. Каламиновата пудра е смес, с основна съставка цинков оксид, който освен успокояващо средство, е й ефективен физичен филтър. Заедно с титаниев диоксид, който също присъства в състава, те са двата физични филтри, които се срещат в природата и отразяват слънчевите лъчи.
Добавени са няколко химични филтъра, което адмирирам, защото така слънцезащитата става по-силна и ефективна, както й царевично нишесте, на което се дължи консистенцията на пудрата.
Добавени са  масла от лимон, лайм, пачули и олибанум, на които се дължи приятния и лек аромат, както й органични масла от сусам и какао, които освен чудесни хидратанти, съдържат й естествени слънцезащитни филтри.
Веган е, като не съдържа консерванти.


Слънцезащитната пудра се отразява чудесно на алергичната ми кожа - макар по-ниския фактор, с регулярно подноване не активира алергията ми, а каламина пази от сърбеж и неприятни усещания. Лесно подновявам върху откритите места, само поръсвам и леко втривам - отнема секунди и мога да го правя навсякъде, дори докато вървя по улицата. Допълнителните овлажняващи свойства и кадифена меката кожа са само друг плюс, помагайки на кожата в борбата с изсушаващото и състаряващо слънце. Пудрата е за всеки, който иска да е защитен навсякъде, по всяко време, без особено усилие - както започнах това ревю, Лъш буквално улесняват живота ни (й очевидно го пазят, предпазвайки ни от опасното слънце). 

Пудрата и останалите слънцезащитни продукти вече може да откриете в магазините на марката, а останалите продукти от линията , вижте в поста ми за събитието на Лъш от миналия месец! Цената на пудрата е смешна (18,90 лв., 70 грама) изобщо за слънцезащита този клас и моя съвет е да не я мислите, а направо да я взимате - ще ви свърши работа през всеки сезон, навсякъде и е супер handy! 

9 коментара:

  1. Аааааа!!! Искаааам! 15 ми е доста ниско (принципно под 30 не падам), но за града ще се прежаля. :) Благодаря, че сподели за туй чудо!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И за мен е нисък, аз съм твърдо на 50+, но пък заради честата възможност за подновяване си е оферта и определено върши прекрасна работа.
      Радвам се, че съм бил полезен! :)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами не мисля - моята е чувствителна, лесно раздразнима и склонна към засушаване, дори белене - никакъв проблем. Както казах, дори ми действа овлажняващо. Също така никакъв проблем не е да се нанася след и върху ежедневния лосион/крем за тяло

      Изтриване
  3. Баш пък феномен? Пооткраднали са от азиатците, какво толкова :)
    Пък и спф 15 е до никъде :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, като тип продукт не е нов, но в България не е идвал досега точно такъв за тяло.
      За фактора съм съгласен, но с постоянно подновяване не виждам проблем - филтрите така или иначе си вършат работата.

      Изтриване
    2. Ибей, други сайтове? :)
      Постоянно подновяване в тази жега? Пласт върху пласт? Мне :)
      Зимен продукт, категорично :)

      Изтриване
    3. Ами доста хора не харесват онлайн пазаруването и искат да видят/тестват на живо продукта (а й не особен брой марки са с официални доставчици в Ибей) :) Постоянното подновяване не е проблем, нито наслояването - не се усеща върху кожата по никакъв начин, нито влияе на жегата (или тя да влияе на продукта). Но като всичко си е въпрос на вкусове и предпочитания, де
      За студени сезони ще е супер, да :)

      Изтриване