>

петък, 8 юли 2016 г.

Givenchy Hydra Sparkling High Moisturizing Luminescence Sap-Serum

Здравейте!

Всички знаем, че основната съставка на повечето ни козметични съставки е водата. Тя обаче отдавна се е превърнала просто в задължителна за добрата текстура, тя не остава по кожата ни и подобно на алкохола, се изпарява бързо. Индустрията я използва просто като разтворител.

Най-големите, луксозни и реномирани марки успяха да създадат нещо, наречено water-unfused серуми/елексири/терапии - това са ново поколение продукти, които за разлика от останалите си козметични събратя, инжектират водата директно в клетките ви. Водната молекула е превърната в активна съставка, а не просто задължителна суровина.

Живанши освен, че създават горното, надскачат всички останали, тъй като създават свой патентован продукт. Water-infused серум, смес от аминокиселини, захари и и витамини, под формата на... сок. Да, сок - това е сок-серума на Живанши от серията Hydra Sparkling, който за мен е най-добре хидратиращия продукт, който имам и държи първото място в личната ми класация!

Това е нова версия от 2015 г. на вече спрян серум на марката от същата серия, който беше типичен серум, озаряващ и с много блестящи частички. Този надскача всичко, което сте виждали.


Сок-серумът, за който ще говорим днес, е с текстура на вода на пръв поглед. Безцветен, прозрачен и течен - само изглежда така, обаче. На пипане се усеща като сироп . Разнася се в дланите, леко се затопля, след което се нанася с потупващи движение върху лицето и шията.
Усеща се като сок/нектар, някак захарно и сладко - в първите секунди се усеща леко лепкаво (sticky-захарно), но разнасяйки се, той попива напълно и оставя копринено мека кожа. Топи се върху кожата и много важно -  остава усещането, сякаш тя е напомпана с вода и влага. Прави лек воал върху кожата, който оставя усещането за дълготрайна хидратация, без да е мазен или лепкав. След нанасяне на останалата грижа и дори след измиване с почистващ продукт, това копринено и plump усещане оставя.
Има много приятен флорален аромат, с плодови нотки - сладък и свеж, типично за сок.
Идва в  безвъздушен флакон, с помпичка, а количеството е 30 мл.


Не мога да опиша как се чувства кожата - тя е буквално напомпана, не мога да измисля по-подходяща дума. Точно онова plump усещане, сякаш ще се пръсне от вода, жива и свежа.
Както казах, това усещане за копринена, мека и овлажнена кожа остава дори след измиване, просто защото продукта прониква в дълбоките слоеве на кожата. Ефект ще усетите още след първото слагане, то е просто моментално - както казах по-рано, сякаш водата се инжектира в клетките ви.
За дехидратирана кожа това ще бъде абсолютно спасение, а използвайки го като мен ежедневно, то гарантирате достатъчно влага на кожата през всички сезони, всеки ден.
Кожата ще е хидратирана, свежа и пълна с влага. Тенът изглежда по-свеж, кожата не е така отпусната (а знаете имам проблем с това), заредена е с енергия  и изглежда сочна.
Тази перфектна хидратация предпазва от засушаване, загуба на вода, преждевременно стареене и фини линии. Той е подходящ за всяка възраст и всеки тип кожа.

Както казах, формулата е направена така, че молекулите вода да достигат до клетките. Освен това, Живанши имат патент върху 5-молекулния концентрат, който са създали и вложили. Чрез него, от сърцето на епидермиса  се създава този fizz ефект и се генерират балончета вода и кислород, които достигат и насищат клетките отвътре. Влагата бива задържана в клетките за постоянно, благодарение на хиалуроновата киселина, включена в състава.
Тауринът е основната съставка в енергийните напитки. За кожата той действа по подобен начин - повишава жизнеността, премахва уморения и сънен вид, енергизира и я събужда, за да може тя да изглежда свежа и отпочинала.
Инозитолът e не особено познатия вит. В8. В серума той е вложен, заради способността му да поддържа клетъчната мембрана - така тя става по-устойчива и предотвратява загубата на вода. Освен това, има й детоксикиращ ефект.
Както виждате, освен хидратиращи свойства, серума съдържа хранителни вещества за клетката, което намирам за  голям плюс - както казах още в началото, добавени са също аминокиселини и захари.

Идеята защо продукта се казва сок-серум е заради екстракта от Гугул. В продукта се съдържа неговия сок, който представлява растителна смола. Тя е позната в Индия като чудесна овлажняваща съставка, която енергизира и избистря кожата. Леко лепкавият ефект в началото, подобен на нектар/сироп, идва именно от смолата.


Както започнах това ревю, този серум, въпреки леката си и водна текстура, е най-доброто хидратиращо средство (и най-лекото!), което е попадало на моята кожа и държи личната ми класация. Мога да кажа само едно - пробвайте и ще разберете. Такъв тип продукти не са особено познати, липсва им дори реклама, а вършат извънземна работа (да не говорим колко хора тук не знаят, че Живанши имат линия бяла козметика) . Продуктите грижа за кожа на бранда липсват в  по-масовите вериги, но може да ги намерите  notosgalleries, откъдето купих моя (113 лв. за 30 мл., като сега е с 10% отстъпка). както й в в бутиците за селективна козметика.


Няма коментари:

Публикуване на коментар