>

вторник, 12 юли 2016 г.

Klorane Smoothing and Relaxing Patches

Здравейте!

Знаете за уморения вид на кожата на лицето и под очите ми, която винаги изисква допълнителна грижа. Кой иска да прилича на призрак или зомби в ежедневието си (освен на Хелоуин)? (Ако не вярвате, че изглеждам така, особено след ставане - ще видите снимков материал по-долу.)
Преди време започнах да търся допълнителна освежаваща грижа за под очите ми. Така наречените пачове или компреси бяха добър вариант и аз започнах издирването на подходящи за мен. При някои получавах парене, при други лепкаво усещане, при трети - не се залепяха и в повечето случай не правеха нищо. Така наскоро открих успокояващите компреси за очи с арника и синчец на Клоран.

Те се оказаха абсолютно златната среда между всички други - защо? Продължавайте да четете!


Идват в опаковка от 7 (общо 14 компреса, по един за око), всеки чифт запечатани. Едно пликче съдържа два пача за двете очи, залепени  върху силиконов филм.


Залепването върху околоочната зона става бързо и мигновено. Напоената част, която е гелообразна и стегната, залепва веднага. Не се усеща, не се чувства мазно или мокро. Самото покритие със съставките е като гел-лента, т.е. твърдо е,  няма опасност да се разтече или създаде дискомфорт. За най-добър ефект аз оставям лентите в хладилник преди употреба.
С пачовете се стои 20 минути, след което те се свалят. Няма нужда от измиване или втриване на продукт - нищо от гел-лентата не остава. Чувствате зоната просто някак освежена, охладена и избистрена. Ако имате сух контур, определено ще се наложи да сложите й крем отгоре, тъй като грижата е лека и по-скоро освежаваща, отколкото подхранваща или хидратираща.
Както казах, за престоя няма никакъв дискомфорт - няма разлепване, разместване, падане, мокро чувство, сърбеж, зачервяване и всичко неприятно, за което се сещате. Слагате ги под очите и забравяте за тях.


Ефектите - определено успокояват. Ако очите са подпухнали, това е първото, което се вижда. Тъмните кръгове са успокоени, но не очаквайте да бъдат изтрити като с гумичка - за по-добър ефект се препоръчва употребата им 7 последователни дни за видим резултат.
Въпреки това, след използването на един чифт, определено зоната е по-освежена и бистра. Изглежда някак прояснена, а ако имате сухи линии - смекчава чертите.


Показвам снимка преди и след. На първата съм веднага след ставане - може да видите, че кожата ми е с призрачен тен като на мъртвец и тъмните кръгове си личат. Втората е след измиване, полагане на цялостна грижа за лицето и най-важното - пачовете. Очевидно вече кожата ми изглежда жива (й има приток на кръв :D), а тъмните кръгове са туширани.
Снимките не са обработвани.


Идеални са както при недоспиване сутрин, така и вечер след тежък ден . След плаж или излагане на слънце охлаждат страхотно, особено ако са поставени в хладилник.

Двете главни съставки са екстракт от арника и цветна вода от синя метличина.
Арниката е често срещана в продукти за уморена кожа и дори мускулни гелове. Отпуска напрежението, освобождава натоварването и болката,
Синята метличина или по-позната като синчец е основната за тази линия на Клоран. Тя има успокояващи, противовъзпалителни и облекчаващи свойства. Тя е богата на флаваноиди и полифеноли, които успокояват възпаленията и се използва най-вече в продукти за очи. Действа дори при оток на клепачите - сами може да си представите колко силно е действието на екстракта. Включеният екстракт от лайка е още едно оръжие, което допълнително успокоява.
Добавени са още рициново масло и глицерин, както й дрениращи съставки.
Нямат аромат, добавени парфюм, сулфати, сол и силикони.
Дерматологично и офталмологично тествани.

Ако си стърсите комфортни компреси/пачове  - това е продукта! Ако търсите гумичка за всякакви несъвършенства под очите - не имайте такива очакване. Освежаване и видимо избистряне - моментално, но не очаквайте от козметичен продукт да изтрие като с магическа пръчка всичко.
Компресите на Клоран може да намерите в аптеките, а цената за кутия със 7 броя е около 22 лв. В някои аптеки продават по единично от тези компреси по около 3 лв., ако не искате цяла кутия или първо желаете да ги пробвате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар