>

сряда, 27 юли 2016 г.

Lush The Olive Branch Shower Gel*

Здравейте!

Не харесвам душ-гелове или каквото и да е почистващо средство с консистенцията на гел. Оставят ми хлъзгаво усещане върху кожата, чувство на лепкав филм и дори усещане за нечистота.
Тези от вас, които ме четат редовно знаят, че или използвам сапуните на Лъш или желетата им за баня. Днес си позволявам да споделя впечатления и за техен душ-"гел", който е може би най-добрия за лятото, който ще намерите. Накратко, това е двуфазен душ продукт за тяло и коса, направено от сок от мандарини и зехтин. Дали успя да ме спечели? Продължавайте да четете!


За да съм честен, за първи път използвам двуфазен душ продукт. Този обаче далеч не е гел, което може само да ме радва. Независимо какво е написано на опаковката, като консистенция този няма нищо гелообразно. По-голямата част от самия продукт наподобява сок/нектар на гъстота. Най-отгоре плува зехтин, който при раздрусване се смесва с останалите съставки.
При първите една-две употреби раздрусването и смесването са малко по-трудни, защото течността е до горе, но след това всичко си идва на мястото.
Изсипан на ръката, консистенцията е течна и се нанася лесно върху кожата. Образува богата пяна, което не очаквах, но ме изненада приятно.

Без капачката (която си има отвор) / Плуващият зехтин 
Интересното в него е, че както от марката споделят, това е цялата Средиземноморска диета в една бутилка.
Основната съставка, която е първа в съдържанието е инфузия от лозови листа. Това в началото ме усмихна, защото веднага си представих сърмички или традиционното за тази кухня увито френско сирене с тях. Богати са на витамини А, С, В, някои флаваноиди и минерали.
Прясно изстискан сок от мандарина ме кара да се чувствам сякаш се измивам с плодов фреш. Има освежаващ, тонизиращ и избистрящ за кожата ефект, а многото витамини в него не е нужно дори да споменавам.
Маслената част е от зехтин, като са добавени още масла от лимон, портокал, мандарина и бергамот.
Вече май звучи повече като напитка, отколкото като козметичен продукт, а? Разбира се, в състава са включени пенители, както и морска сол, която има антисептични и почистващи свойства.
В "раздрусано" състояние, когато двете части се смесят
Ароматът е много особен и малко труден за описване. Основната нотка е типичната цитрусова, която мандарините носят, дори леко коледна. Ако сте изстисквали мандарини, знаете как ухае сока им. Киселинната му нотка е почти незабележима, заради наситените аромати на бергамота и захтина. Усеща се лека нотка на чай Earl Grey, който пък се прави етеричното масло на бергамота. Крайният резултат е свеж и сладък, но топъл и изтънчен аромат. Буквално ухае на смесените мандаринов фреш, зехтин и този вид чай - особен е, но на моя нос много му хареса. Много ми беше трудно как да асоциирам аромата и честно казано ми ухае точно на някое Средиземноморско селце в най-добрия смисъл. Много традиционно и в същото време изтънчено.
След къпане остава на кожата часове наред, заради етеричните масла, затова не забравяйте първо да усетите аромата преди да купите.
Освен всичко, марката предлага парфюм с този аромат и същото име!


Душ-фрешът, както си го наричам, измива кожата прекрасно. Богатата пяна измива, а плодовите сокове и екстракти освежават и тонизират кожата. Зехтинът не остава маслен филм, а просто мека и хидратирана кожа след себе си. След къпане нямате нужда от лосион или крем, тъй като сте получили нужната хидрататия още под душа. Пак казвам, не оставя мазен филм или усещане - нито по време на измиване, нито след това. Лъш са балансирали зехтина така, че той да не се усеща мазно.
Кожата е чиста, много мека и ако имате сухи места като мен, самата по-загрубяла кожа там се усеща мека. Ако измиете ръцете си с него веднага ще забележите разликата в мекотата и чувството за грижа.
Сега за сезона и за след плаж е истински рай, тъй като изсушената от слънцето кожа има нужда точно от такава комбинация. Все пак, ще се запася с едно шише и за зимата, когато пък студеното време действа изсушаващо.
Може да използвате душ-гела и за коса, но не съм го пробвал в тази му роля (за суха коса мисля, че ще е супер)

Извод - не останах изненадан, защото използвам само душ-продукти на Лъш и за пореден път те не ме предават, а и знам, че ще получа нещо качествено и добро. Цената на тази бутилка от 250 мл. е 27,90 лв. Ако тази цена надвишава бюджета ви - пробвайте с малката бутилка, която е 14,90 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар