>

сряда, 27 декември 2017 г.

REN / Rosa Centifolia™ Hot Cloth Cleanser & Foaming Cleanser

Здравейте,

В днешния пост ще ви покажа два почистващи продукта за лице, които през изминалата година открих и за които сметнах, че си заслужава последните дни преди края й да напиша няколко реда.

Що се отнася до почистващи олиа, балсами, кремове, млека, solid cleanser-и - никога не съм бил ентусиазиран. За хора, които носят ежедневно сериозен грим, със сигурност това са продукти, които са необходими и предпочитани. Ефективни са, да, при това смятам вършат чудесна работа. Има страшно добри такива продукти на пазара, в това съм се убедил. За мен обаче, те са непредпочитано почистващо средство - не харесвам усещането, не харесвам "мръсното" чувство как нещо се разтваря по лицето ти, не харесвам гледката, но най-вече - страшно ме мързи да отделя малко повече време за това! Друго си е просто употребата на мокра кърпичка на MAC, след което обичайното почистване с измивна пяна.
Но... Нали знаете?! Винаги има изключения!

За мен такова беше Hot Cloth Cleanser-a на Рен, който сме спечели от първа употреба. Беше спонтанна покупка, но се оказа попадение!

Какво представлява? Двуфазен почистващ крем, който почиства, ексфолира и премахва грима. Както подсказва името - той идва с кърпа, която е основата в това "горещо" почистване.


Как се използва? Нанасяте от крема върху суха кожа на лицето, врата и очите, след което масажирате, за да разтворите грима/замърсяванията и да отстраните мъртвите клетки. Кремът е богат, гъст и млечен - усеща се кремообразно, а не мазно след разтапяне, което много харесвам. Сякаш масажирате крем върху лицето си, липсва "олио" ефект. Изключително нежен е - използвам го дори за околоочната зона, като не щипе, не люти и не предизвиква какъвто и да било дискомфорт (същото се отнася и за лицето). След като процеса по масажиране и разтваряне е завършен, е време за най-важната стъпка - кърпата! Намокряте я с гореща вода, изстисквате, след което полагате на лицето за кратко (така се отварят порите) и с две-три движение на ляво и на дясно - всичко от лицето ви го няма. Не е нужно търкане, не е нужен натиск, не са нужни множество минавания, тъй като кърпата е в перфектния размер, който перфектно обхваща лицето, като е изключително мека и нежна за кожата. Всичко остава по нея, а лицето ви е перфектно чисто и се чувства такова. Няма неприятен филм, няма мазно чувство, нито го усещам "мръсно". При такива продукти винаги после ми се иска да измия лицето си почистващ продукт, като при този няма такъв "дефект" - лицето е перфектно чисто, а ако минете с тампон с тоник, сами ще се убедите в това - тампонът остава абсолютно чист.
Кожата е мека, гладка, не се изсушава, естествената й влага не е изсмукана, изключително неагресевно е почистена, но много ефикасно! Успокоена е, чувства се firm, като най-голямата ми изненада беше, че този cleanser избистря тена и кара лицето да придобие здравословен, oсвежен вид, сякаш събужда кожата.


След като премахнете всичко от лицето с кърпата, от марката препоръчват да го измиете с хладка вода, за да затворите порите. Не е необходима употребата на друг измивен продукт, както вече казах. След като подсуша лицето, завършвам с минаване с тоник, след което нанасям обичайната грижа.


Двуфазният крем съдържа изключително нежни съставки - вместо обикновена вода, формулата съдържа розова вода, която успокоява и тонизира. Добавени са и екстракт от роза, както и чисто розово масло - на тях се дължи деликатния аромат на роза на продукта. Маслената част се дължи на кокосови мазнини и какаово масло, заедно с чист пчелен восък, който придава на текстурата гъстия й вид. В тон с философията и на марката, продуктите са изключително изчистени, съдържат само подбрани съставки и са избегнати голяма част от конвенционалните.
Кърпата, както вече казах, е много мека, не е груба изобщо, страшно деликатно и приятно се усеща върху кожата, като се пере изключително лесно - винаги след употреба я пера с почистващ продукт (най-често посягам към почистващия ми гел/пяна), като на следващия ден вече е изсъхнала.


Rosa Centifolia™ Hot Cloth Cleanser на Рен не е продукт, който ползвам всеки ден, а такъв, когато избирам в случаите, в които нося повече неща на лицето, когато нося професионален грим  или когато усетя порите си запушени - освен дегримиращ продукт, той има чудесни "спа" почистващи свойства на лицето. Премахва мъртвите клетки, отпушва порите и разтваря мръсотията натрупана в тях. Чудесен е за всеки, който търси добър почистващ продукт, който да е ефективен, да може да се справи дори с тежък грим, но да е невероятно нежен за кожата и да има skin care ползи.
Моят купих от Дебенамс, като марката ще намерите и във фризьорски салон "Арлен". Цената на комплект мляко + кърпа е около 35 лв., което смятам за голямо попадение!


Чакайте... не забравихте, че ще ви покажа още един продукт, нали?!
Той е почистващата пяна на марката от същата линия - Rosa Centifolia™. За разлика от горния продукт, тя е идеална за меко измиване сутрин или след дълъг почистващ ритуал, за да не пресушите кожата.


С какво е специална? Не съдържа детергенти. Никакви! Тази е една от най-меките пяни за лице, които съм ползвал. Пенителите са толкова нежни, че лицето ви остава перфектно чисто, но мекотата, с която измива, го прави да се усеща от кожата сякаш измиване само с вода. За чувствителни, сухи кожи или такива, склонни към лесно засушаемост или дори с проблеми - атопичен дерматит, акне..., тази пяна е страхотна.

Според марката, пяната ще почисти и грима ви. Ммм.. не! За мен това е чудесен измивен продукт за края на почистващи ви ритуал, който ще свали последните остатъци от грим, но не и използван самостоятелно върху full face of makeup. Идеален е сутрин, когато ще почисти и освежи кожата ви, премахвайки остатъците от нощната грижа, подготвяйки я за нанасянето на дневната. За зимата е идеална, заради невероятната си мекота - кожата не я усеща, а тя измива перфектно!

Почиства, освежава, избистря тена и успокоява - това е пяната накратко! Съдържащите се в нея полифеноли и танини действат енергизиращо на кожата, което още повече ме кара да я предпочитам сутрин. След измиване кожата е свежа и бодра като розово листенце, погалено от капки сутрешна роса.


Недостатъци? За разлика от млякото по-горе, тя има много силен и наситен етеричен аромат на роза, който оставя след почистване. Свикнах, но определено се усеща, че има етерично масло от роза! Малко в повече ми е като сила аромата, но тъй като е естествен, а не изкуствено добавен, съм склонен да го прежаля, макар и да не обичам роза.  Също така ако използвате по 4-5 помпички като мен, пяната не е много икономична - 150 мл. стигат за малко по-малко от месец (опаковка струва около 25 лв.). Малко по-водниста е, не е толкова пухкава,което и налага повече количество (личи си, че е натурален продукт и няма детергенти). Но аз винаги свършвам пяни бързо, защото що се отнася до почистващи продукти, съм рутинер - винаги използвам само един и започвам друг чак, след като предния е свършил, като не обичам да ги сменям.

Определено пяната ми харесва, особено за сутринния ми ритуал.  Изхабих си първата опаковка с кеф и ще направя същото и с втората. Ако имате нужда от много нежен и мек продукт за измиване - този е за вас. За суха, лесно раздразнима и засушаема кожа е идеален!

Определено и двата продукта си заслужават вниманието, като се радвам, че ги купих! Започвам да ставам все по-голям фен на Рен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар