>

неделя, 10 декември 2017 г.

Braun / All in one - Head to toe trimming kit* / MGK3080 (Multi Grooming Kit )

Здравейте.

Що се отнася до джаджи - винаги съм заинтересуван! Мисля, че не е нужно да казвам, че съм мъж, който поддържа външния си вид, а освен това съм от хората, които обичат да го правят с най-разнородни джаджи. Откакто "пускам" брада започнах често да купувам най-различни устройства и в тази връзка. "Braun" обаче се постараха всичко, което съм купил, да стане ненужно - те просто са събрали всичко, от което един мъж има нужда, в един multi-grooming продукт!

All in one - Head to toe trimming kit (MGK3080) е комплект за поддръжка на лице, тяло и коса. Той е 9 в 1, като представлява тример със седем приставки, с които поддържате или бръснете окосмяване по цялото тяло. Той е подходящ за употреба от глава до пети, като в комплeкта е включен и подарък - самобръсначка Gillete.


Преди да ви покажа различните приставки и да ви споделя мнение, нека споделя няколко технически характеристики на устройството.
Всички остриета на MGK3080 са от неръждаема стомана, като са достатъчно остри, за да се справят с упорити и дебели косъмчета. Не скубят и не дърпат.
Устройството работи с презареждаща се батерия, като при пълно зареждане , траещо 60 мин., тримерът може да се ползва близо час. Употребата е безкабелна, а при включването му в захранването, той има safety механизъм, който не му позволява да работи, включен в електричеството. Защо е важно това?  MGK3080 може да се ползва под душа, тъй като има водоустойчив корпус. Освен това, остриетата и самия уред лесно  могат да се мият под течаща вода. Ако предпочитате само изчеткване - в комплекта е включена и миниатюрна "четчица", каквато в повечето такива продукти, които имам, по необходимост се съдържа.
Има светлинен LED индикатор, който показва състоянието на батерията. Докато се зарежда или работи устройството, тя примигва в зелено, а когато е изтощена - в червено. Важно е да отбележа, че ако по време на работа батерията се изтощи и започне да премигва в червено, би трябвало да имате няколко минути, за да завършите подстригването/бръсненето, т.е. няма да се изключи и да остави само половината ви брада оформена, например.


И така, какво може да прави уреда?
Подкъсяване на брада, подрязване на коса, бръснене, прецизно подкъсяване и оформяне на контура, подрязване на окосмяване в уши/нос и грижа за тялото (крака, гърди, подмишници, интимна зона).


Така изглежда тримерната глава,  която е основната и може да използвате по различни начини. Лично аз я предпочитам за обиране на врат и прецизно оформяне на контура на брадата.


За бакенбарди и мустаци предпочитам подробната тримерна глава, която е по-малка и прецизна:


Има глава-тример за уши и нос. Лично аз съм микробфрийк и въпреки, че дезинфекцирам всичко преди и след употреба, не мога да "мушкам" една и съща приставка в ушите и в носа си. И при предишния ми специализиран тример само за това бях по същия начин - просто не мога. Използвам за нос, като се справя добре, не скубе, не "дърпа" и е много нежен към носната мембрана.



За подрязване на коса/брада може да ползвате двата регулируеми гребени: 3-11 мм в позиции на 2 мм,  13-21 м в позиции на 2 мм. Много мои приятели, ходещи с къса коса и "без перчем", от години се подстригват сами с машинки, което за мен е повече от странно, но забелязвам масова употреба на такива продукти от мъже. С тази приставка на Браун ще можете да подрежете косата си, както и да я оформите прецизно. Това е единствената приставка/и, за която не мога да споделя мнение, защото просто нямам смелостта да направя нещо с косата си сам - свикнал съм да се доверявам на професионалисти. Но ако искате да си спестите такъв разход и сте уверени в способностите си, с този гребен може да поддържате косата си в оптимален вид сами  от вкъщи, без нужда от ходене до салон и съответните разходи за това. Подходящи са и за брадата, но аз предпочитам следващите:




За брада харесвам и използвам прикрепените гребени, като най-често посягам към "2", с който лесно я подкъсявам, изключително равномерно, бързо и дори приятно се усеща, с доза масаж за кожата.  Скъсявам брадата и я карам да изглежда "свежо", защото покрай модата с пускането на бради, трябва да кажа, че някои изглеждат пускани точно от немарливост. С подобна приставка лесно може да избегнете такъв дефект. Изключително лесно се работи с тях, а ефекта е професионален! Наистина са страхотен помощник за вида на брадата, особено ако искате да поддържате т.н. "тридневна брада" като мен.
Може да ги ползвате и върху косата, особено ако искате да я изравните след употребата на горните.




Трябва да отбележа, че любимата ми приставка е тримерът за тяло. Първо нека да споделя, че се препоръчва да се ползва на суха кожа. Имам други два тримера за тяло на други марки и нито един не е толкова добър, колкото този. Справя се с косъмчетата, бръсне ги до основа и прави кожата бебешки гладка. Лично аз го използвам най-вече върху краката, тъй като си спестявам употребата самобръсначка и всякакви епилиращи/депилиращи средства. Хващам машинката и воала! Тримерът за тяло е предпочитаната форма за мен, макар все още да смятам лазера за най-ефективния метод с дълготраен ефект, но със сигурност това е много по-добро решението от бръсненето, използване на епилатор (който причинява дискомфорт) или депилиращи средства. Без болка, без дърпане, без неприятно усещане и без врастнали косъмчета! От известно време използвам единствено него и не мисля да го сменям! Нежно за кожата, ефективно и прецизнос. Става бързо, лесно и без нужда от повтаряне на движения.
Може да ползвате още по гърдите, корема, слабините и подмишниците.


За мен MGK3080 е чудесно мултифункционално устройство за всеки мъж. Както казах, обичам джаджите и смятам, че имам поглед по темата. Имам доста отделни продукти, които това устройство комбинира в едно, като всички се справят великолепно при мен. Забележки не откривам, тъй като функционално за мен MGK3080 работи абсолютно перфектно - прецизно, ефективно и ефикасно. Не съм срещнал проблем, нито нещо, с което да не се справи. Разбира се, изисква се и прецизна ръка (казвам го като човек с "две леви ръце"), но машинката е достатъчно умна.
Като единствен "недостатък" или по-скоро нещо, на което да обърнете внимание, бих отчел това, че трябва да внимавате с остриетата на тримерът - определено са остри и трябва да се внимава какъв натиск използвате, както и с ръбовете.


За вас или за подарък, мога да препоръчам комплекта с две ръце. Последното му предимство за мен се крие в цената - получавате 9 уреда в 1 на цена, която е малко над 100 лв (варира в различните вериги, но е около 120-130 лв.). Нарочно публикувам този пост сега и го отложих, тъй като го смятам за чудесен подарък, с който няма да сбъркате!

Чакайте.. Този пост не е свършил! От "Braun" са подготвили специална изненада за един от вас! Той ще получи един брой от комплекта, а как може да участвате за спечелването му, вижте тук.

*Мулти грууминг комплекта, показан в този пост, съдържа:

тример "MGK3080"
самобръсначка "Gillette Fusion ProGlide"
прецизен регулируем гребен за брада 3 mm - 11 mm със стъпка 2 mm
регулируем гребен за коса 13 mm - 21 mm със стъпка 2 mm -
гребен за оформяне 1 mm
гребен за оформяне 2 mm
приставка за тяло
тример за уши и нос
прецизен тример
захранващ кабел
торбичка за съхранение
четка за почистване
инструкции за употреба

За допълнителна иформация за продукта, вижте в сайта на Браун.

Няма коментари:

Публикуване на коментар