>

сряда, 3 юли 2019 г.

Biologique Recherche Sérum Placenta

Здравейте,

След като ви разказах в минал пост повече за ексклузивната френска марка Biologique Recherche и техния култов продукт, правещ чудеса - Lotion P50, днес исках да споделя за още едно откритие на бранда, но този път под формата на мощен, биологично активен серум! Запознайте се със Sérum Placenta!


Когато за първи път посетих салон Anèlie и си направих диагностика на кожата, за да могат да ми бъдат изписани правилните продукти за моментното състояние на кожата ми, серията с плацента и серията с морски колаген на BR бяха тези, които идеално отговаряха на това, от което имах нужда - възстановяване, тонизиране, ревитализиране и хидратация.
Сред кремовете и серумите, които купих, беше и Sérum Placenta - един интензивно възстановяващ серум за лице, който re-build-ва кожата, действа лечебно, ревитализиращо и възстановяващо. Запомнете тези думи!

Защо серумите на марката обаче са специални? Освен, че Виктория Бекам ги използва и всеки път като покаже някой нов, аз искам да го имам, те съдържат високо активни биологични съставки в концентрация между 20 и 80%, варираща според дадения продукти. Без изкуствени добавки и аромати, серумите им са напълно чисти и на водна основа, в която е разтворена активната съставка. С различна насоченост и таргетиращи различни проблеми, те могат да се ползват самостоятелно или в комбинация с други активни серуми на BR, ако специалистите на марката преценят, че кожата има нужда: могат да се ползват до четири серума едновременно, а някои от тях са подходящи дори за околоочната зона - включително Sérum Placenta.

Съдържащ биостимулинов плацентен протеин, този серум се препоръчва за кожи, които имат нужда от възстановяване, заздравяване и ревитализиране. Проблемни кожи с несъвършенства, увредена и раздразнена кожа след дерматологични процедури, лечения и пилинги, при белези от акне, пигментни петна и дори тъмни кръгове: този лечебен серум таргетира множество нужди и може да се ползва както върху цялото лице, така и локално върху проблемни участъци/зони.


Текстурата му е като на чиста вода, а около десетина капки са нужни за цялото лице, тъй кати течността се разпределя равномерно и лесно. Водната му текстура го прави много икономичен, използван дори два пъти на ден като мен, а стандартната опаковка от 30 мл. ми стигна за три месеца, което за мен е много, тъй като обикновено ползвам такава опаковка серум на месец.
Другият плюс на този тип текстури на серумите на марката е, че те позволяват моменталното проникване на активните съставки през епидермиса.

Без грам тежест, Sérum Placenta се изпива от кожата на секундата - както казaх, серумите на BR съдържат само вода и активни съставки, без излишни агенти.
Тъй като не съдържа аромати, а животинската говежда плацента има специфичен аромат, уханието на серума е много нетрадиционно. Трябваше ми време да свикна, но философията на марката е да се създадат продукти, които работят, а не които ухаят или изглеждат добре. И те наистина работят!

Разграждаща се до подобни на "градивни блокове на живота" вещества, плацентовият протеин в серума се състои от аминокиселини и пептиди, които хидратират и имат мощен регенериращ ефект. Не само това, но те имат силни реконструиращи свойства, заради биологично активния си заряд, с който бива наситена кожата. Благодарение на високото си съдържание на аминокиселини, плацентата в серума подобрява хидратацията и еластичността на кожата и поради по-големите си пептидни и протеинови молекули, серумът образува  невидим филм върху кожата, който намалява транс-епидермалната загуба на вода (т.е. пречи на изпаряването на водата). Мощните регенериращи, лечебни и реконструиращи свойства на плацентата пък правят кожата по-гъвкава, подсилват я, връщат тонуса й, подобряват нивата на колаген и действат противостареещо, докато възстановяват независимо от проблема - пъпки, петна, тъмни кръгове под очите, раздразнена кожа след процедури и лечения, белези...

Използвайки серума три месеца, вече убедено мога да твърдя, че да, той наистина прави кожата по-здрава, спомага за задържането на водата в клетките и ревитализира. Кожата е заредена и с тонус, изглежда здрава и най-вече: тя е регенерирана. Особено ако имате несъвършенства, този лечебен и регенериращ ефект е видим - когато започвах серума, имах проблем с локални несъвършенства в зоната на челото и около носа, които се повлияха много добре.
Включително ползван под очите, той действа много добре на деликатната зона там, хидратира и тонизира.
Здравината на кожата на лицето се запазва и тя е като нова след седмици употреба в комбинация с крема с плацента, за който ще разкажа в отделен пост.

Но концентирана сила на този интензивен серум е наистина мощна, стига кожата ви да има нужда от нея - особено при проблеми като белези върху лицето, неговото реконструиращо епидермиса свойства си личи, тъй като ги повлиява успешно!


Накратко: ако имате нужда от хидратация, ревитализиране, възстановяване и тонизиране на кожата, Sérum Placenta е концентиран серум с интензивен ефект, който действа лечебно и re-build-ва. Плацентата в него наистина кара кожата да е по-здрава и красива,  възстановявайки, регенерирайки, тонизирайки, ревитализирайки и хидратирайки. И колкото и пъти да ги повторя - да, това са ключовите думи за този пореден работещ и много добър продукт на френската марка Biologique Recherche, който ще откриете (123 лв. - 30 мл. / 49 лв. - 8 мл.) в избраните салони в София и страната, които предлагат продуктите им.

*Всеки серум идва в лека стъклена опаковка, запечатана с метална капачка, а вие получавате индивидуален дозатор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар