>

сряда, 17 юли 2019 г.

Korres Red Grape Sunscreen Body Emulsion SPF50* & Red Grape After-Sun Body Emulsion*

Здравейте,

Остана малко до морската ми почивка.. добре де, до голямата морска почивка!
Чух, че родното море не било демоде, ама мен към Гърция пак си ме влече! Ех, че рима!
А какво е Гърция без Korres?! Всяка година, когато съм там, избирам именно селекция от техни продукти, които да използвам, докато съм там - някак си така гръцкото преживяване е пълно. Ако за някой рибата, узото, гръцката салата или гируса са задължителни за престоя там, то в козметичен план за мен това е Korres!

Но понеже говорим за лятна почивка.. няма как да не говорим за слънцезащита!
Серията с кисело мляко на гръцкият бранд е една от любимите ми слънцезащитни линии на всички времена - текстури, аромат, действие... Тотална десетка, но за нея съм ви разказвал! Тази година обаче реших да съм експериментатор и да опитам друга тяхна линия - тази с червено грозде, която предотвратява преждевременното стареене и има стягащо действие. Звучи интересно, нали?!  Нека ви разкажа за два продукта от нея!

Започвам със звездата в линията за мен - слънцезащитната емулсия за тяло с червено грозде и SPF50.


Предпазваща срещу UVA/UVB лъчите и вредната слънчева радиация, тази водоустойчива емулсия с висок фактор е формулирана с изцяло химични филтри, които са стабилни и защитават добре кожата под жаркото слънце, но и спомагат за добиването на тен. Екстрактът от червено грозде, богат на полифеноли и линолова киселина, действа стягащо и предпазва от фотостареенето, заради мощните антиоксиданти в него, в комбинация с екстракт от водорасли, богати на омега мастни киселини.Добавени в съдържанието на емулсията полизахариди подпомагат еластичността и рехидратират, пантенол действа успокояващо, бета глюкан има антиоксидантно действие, масло от царевичен зародиш подхранва, а глицерин овлажнява.

Текстурата на емулсията е подобна на воднисто мляко, което спрей помпата във флакона равномерно пръска върху тялото. След като емулсията е върху кожата ми, с помощта на дланите масажирам до равноомерното разнасяне и попиване на емулсията, която е лека и се чувства кадифена. Без мазен филм или вид, тя буквално се изпива от кожата и я оставя копринено меко. Без лепнене, неприятен филм или мазно усещане, леката текстура попива бързо и не тежи. Наистина не очаквах да е толкова комфортна - оставя почти "сухо", матово усещане върху тялото и е идеална носена и с дрехи, тъй като нямате чувството, че ще полепнете. Усеща се леко tacky, докато се разнася с дланите, но това е заради стягащият му ефект - наистина е осезаем и си личи, че не просто защитава!
Както казах, попива мигновено - ако погледнете кожата на слънчева светлина не личи, че върху нея има нещо. Напълно прозрачен, без мазен вид (за разлика от слънцезащитните олиа на пазара и някои тежки лосиони), тежест и без да оставя бели следи - дори пясъкът по плажната ивица не полепва за вас! Изключителен комфорт в една лека като перце и кадифена текстура, която оставя velvet/matt усещане!

Ароматът на емулсията с червено грозде на Korres също е върховен - има я онази плажна,  beachy сладка нотка, но за разлика от познатите ни аромати, тук не са застъпени тропически плодове и цветя. Няма го хавайският аромат, на който съм свикнал, а на негово място стои един по-скоро.. италиански аромат! Уханието на червено грозде е приятно сладко, леко тръпчиво и доза свежо, напомнящо на винените поля в Тоскана!  И този аромат не привлича пчели, което ми се е случвало с други SPF продукти! Преплетено с млечни и сладки нотки, резултатът е повече от опияняващ и ако имате страст към уханието на слънцезащитните продукти, ще ви хареса! Лично аз обожавам през лятото и на морето да се разминавам с хора и те да ухаят на слънцезащита! Има нещо възхитително в този плажен аромат в стил "докосната от слънцето" кожа.

Как се справя със защитата обаче?

Нанaсяна в нужното количество (около 6 чаени лъжички за цялото тяло) и равномерно повдновявана на всеки два часа (или при нужда), емулсията се справя чудесно защитавайки кожата. Слънчевата ми алергия, съпроводена със зачервяване, сърбеж и кихане, не се активизира, а бялата ми и чувствителна кожа не изгаря. Разбира се, спазвам и препоръките за здравословно излагане на слънце - не го правя в пикови часове, стоя под чадъра и при нужда използвам дрехи - най-сигурната защита. Както знаете, никой слънцезащитен продукт не осигурява 100% защита, затова здравият разум и спазването на здравословни навици при излагане на слънце също са ключови.

Лекотата и комфорта на текстурата на емулсията я прави подходяща и за градска среда, освен на морето или басейна. С удоволствие пръскам от нея и нанасям върху откритите части през лятото (ръце, крака, длани), които имат нужда от защита също. Не тежи, не лепне, не мазнее и ако пръснете само на едната ръка, няма да видите разлика с другата. Толкова е комфортна и невидима! Само по уханието околните могат да познаят, че имате нанесена слънцезащита .
Изумява ме лекотата и комфорта на текстурата й, наистина!

Единственият недостатък на емулсията е, че е подходяща само за тяло. Лично аз на плажа по време на морската си почивка обичам да ползвам един продукт за тялото и лицето, но в случая този не е подходящ, тъй като е специфичен със своя стягащ ефект. Линията обаче предлага и продукти за лице - овлажняващи, матиращи и дори с цвят.
Също така продуктът не е подходящ за малки деца -  отново заради противостареещата специфика: само за възрастни е и не покрива нуждите за нежната кожа на малчуганите.

Идеална и висока защита, комфорт като усещане, допълнителни ползи за кожата (антиоксидантен, противостареещ и стягащ ефект) и. всъщност една върховна слънцезащитна емулсия за тяло, която препоръчвам с две ръце ако търсите добра слънцезащита, висок фактор и лека млечна текстура!

След плаж обаче е... време за грижа за след слънце, която е също толкова важна!

Жаркото слънце е способно да "хване" дори добре защитената кожата, когато най-малко очаквате, както и да засуши и "изпържи" естествените мазнини в нея. Дехидратация, сухота, опъване и нужда от успокояване са най-честите прояви, от които кожата страда след продължително излагане под слънчевите лъчи. Добрата грижа за възстановяването й е ключова!

Серията с червено грозде съдържа и after-sun емулсия за тяло, която е идеална за употреба след слънчеви бани от всеки тип кожа.
Овлажняваща, подхранваща и богата на антиоксиданти, тази емулсия ще хидратира, достави мазнини и хранителни вещества, ще успокои и ще подобри еластичността на кожата на тялото. Със стягащо и противостареещо действие, тя е продължението на линията с екстракт от червено грозде за грижа по време и след излагане на слънце.


На базата на сок от алое, тя успокоява и насища с влага кожата. Сокът от алое е особено полезен след слънчеви бани и някои дерматолози дори съветват да се използва чист такъв,  тъй като някои агенти в продуктите за след слънце могат да предотвратят естественото възстановяване на кожата. After-sun eмулсията на Korres обаче е внимателно формулирана с много полезни съставки точно за след излагане на слънце.

Освен сок от алое, емулсията е богата на глицерин и множество растителни масла, които овлажняват и подхранват. Част от маслата в нея са от авокадо, шеа, слънчоглед, вечерна иглика, оризови трици, маслина и други. 
Провитамин В5 (пантенол) успокоява и е ключова съставка след излагане за слънце, а неготово успокояващо действие е подкрепено с екстракти от невен и лайка.
Аргинин, фитостероли, алантоин, полизахариди, вит. С, вит. Е и тирозин (аминокиселина) са само част от активните съставки в тази наистина концентриана и мощна емулсия!
Екстрактът от червено грозде е богато на полифеноли и антиоксиданти, екстракт от краставица освежава, а водорасли действат стягащо и подобряват еластичността.

Както виждате, тази емулсия е повече от богата на активни съставки, които да подпомогнат възстановяването на кожата след слънчеви бани. Дали обаче го прави пълноценно?! Отговорът е - "да"!

Текстурата й е лека и жълтеникава, точно подобна на емулсия или по-гъсто мляко за тяло.
Нанася се лесно и се усеща изключително рехидратиращо - като спасителен пояс за кожата след излагане на слънце и след взимане на душ. Моментално успокоява, овлажнява и подхранва, а нуждата на кожата от нея си личи - тя я изпива. Без лепнене или неприятен филм, емулсията се стапя в кожата и се абсорбира от нея бързо, оставяйки я перфектно обгрижена. Тя е готова да си почине след слънчевите бани и да се възстанови пълноценно. Нивата на влага и липиди са възстановени, тя е успокоена, а активните съставки съдействат за по-добрия вид на кожата на тялото. Опъването от сухотата е туширано, кожата се чувства еластична и мека, а стягащият ефект, присъщ на линията с червено грозде, отново е осезаем!

За разлика от гелът с кисело мляко на Korres, който ползвах миналото лято за след слънце, емулсията е подходяща само за тяло и няма охлаждащият ефект, който гелът имаше.
Въпреки това обаче тя е много по-концентрирана на активни съставки и се усеща много по-хидратираща и подхранваща от гела с йогурт, способна да осигури моментален комфорт!
С възхитителния аромат на линията, тя обгръща тялото във върховната грижа след слънчеви бани и я препоръчвам отново с две ръце, ако си търсите по-специална грижа, на която да заложите след слънчеви бани и която да се отблагодари на кожата ви, връщайки обичайното й състояние и възстановявайки я, в комбинация с противостареещ и стягащ ефект!

Слънцезащитната емулсия за тяло с червено грозде SPF50 (52 лв. - 150 мл,) и after-sun емулсията с червено грозде (40 лв. - 125 мл.) ще откриете в магазина на Korres на ул. "Кракра",  в "Beauty Lab" на ул. Цар Иван Шишман и онлайн. Слънцезащитната емулсия идва в удобна и лека опаковка със спрей помпа, а емулсията за след слънце - в малка и компактна тубичка. Идеални опаковки за кратка почивка, когато нямате много място в багажа!

Линията с червено грозде съдържа още слънцезащита за лице в различни вариации и текстури, слънцезащита за тяло и дори слънцезащита за коса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар