>

неделя, 2 юни 2019 г.

Biologique Recherche Lotion P50W

Здравейте,

Днешният пост започва с малка история: когато през 1973 г. има петролна криза, принцеса от Саудитска Арабия казва на физиотерапевтката Жозет Аллуш, че ще осигури за тяхната страна тръба петрол, ако те осигурят за нея един малък козметичен продукт.
 "Исус в бутилка", "Терапия като в салон в бутилка", "Най-добрият козметичен продукт" и "Променящ живота" са все описания на същия козметичен продукт, чиято слава последните години беше възродена от интернет потребители, известни личности, козметични редактори и клиенти по целия свят. Продукт, който е един от първите подобни на пазара, но едва последните години набра глобална популярност. Продукт, който не е направен да ухае приятно, да изглежда добре и да се чувства комфортно, а да работи! Продукт, който ще познаете под името Lotion P50 - една истинска икона от френската марката Biologique Recherche!


Продукт, чието начало е любовта между биолог и физиотерапевт - Иван и Жозет Аллуш, които го създават и усъвършенстват, за да бъде лансиран той през далечната 1970 година за първи път. Ухаещ на кисели краставички, силен към кожата, парещ и обновяващ кожата на лицето така, както никой друг продукт: ражда се Lotion P50 1970 година. Един от първите течни ексфолианти в целия свят, чиято оригинална версия се предлага и до днес, но само в САЩ, заради съдържанието си на фенол, който е забранен в ЕС, Канада и много страни.

Защо точно такъв продукт? Основателят на марката д-р Аллуш вярва, че ключът за здравата кожа е обновяването на епидермиса. При основаването си преди 40 години, компанията Biologique Rcherche стартира като лаборатория за изследвания и развитие, чиято цел е създаване на формули за професионалисти. Разочаровани от съществуващите козметични продукти, Иван и Жозет взимат всичко в свои ръце и ще създадат истински пробив и концепция, която е уникална и до днес.  Как?

Доктор Аллуш вярва, че епидермисът е от централно значение за грижата за кожата. Той е външният й слой и последната бариера, която защитава целостта на нашия вътрешен свят. Схематично, нашата кожа може да бъде сравнена с къща. Ако покривът е направен лошо и не може да гарантира защита на къщата срещу външните агресивни въздействия, всички, които са вътре, са обект на стрес и са уязвими. Семейство Аллуш разбират, че усъвършенствайки повърхността, те помагат на кожата да се възстанови по-хармонично, създават платформа за младост и здравословен блясък.. Нейното обновяване и регенериране е ключа към здравата кожа за д-р Аллуш, който смята, че в живота си човек няма една, а много кожи. Не просто кожата се променя, а тя се променя няколко пъти в течение на деня - кожата сутрин не е кожата вечер. За да обхване това, марката предлага единствено персонализирана грижа за моментното състояние на кожата след специална диагностика. Продуктите им не могат да се закупят свободно, а само след консултация и диагностика, с цел да се осигури най-доброто за кожата в момента. Процес, който е сърцето в ексклузивната философия на френската марка, която цели да осигури максимално полезното за вас.

За Biologique Recherche ключовият продукт във всеки ритуал и процедура за всяка кожа е именно Lotion P50, който се предлага в различни версии за различни нужди - P50, P50W, P50 PIGM 400, P50V и Lotion P50T. Днес ще ви разкажа за този, който е подходящ за моята кожа: P50W.


Lotion P50W е версията за чувствителна кожа на този обновяващ лосион, който меко ексфолира кожата на лицето, връща нормалното pH и балсансира, пречиства, изглажда и обновява епидермиса.

Как го прави е ключа за всеки един продукт на Biologique Recherche, тъй като те разчитат единствено на чисти, концентрирани и биологично активни съставки. В Lotion 50 няма традиционният и вреден за кожата алкохол, както и комедогенната за много кожи гликолова киселина, която е основен агент в подобни продукти, заливащи пазара. Не... в Lotion P50W има много по-ценни и работещи съставки, които да осигурят едно единствено нещо: истински ефект.

Глюконактон е основната съставка във всеки P50 лосион. Той представлява полихидрокси киселина, която действа обновяващо на кожата, задейства производството на еластин и най-важното: обновява увредената кожа, най-вече от слънчевите лъчения, предпазвайки я от UV радиацията и туширайки нанесените щети. Вместо да прави кожата чувствителна на слънцето както други киселини, той я предпазва до 50% от UV вредните лъчи, според изследване на списанието на американските дерматолози, които анализират ефектите на глюконактона да изчиства буквално свободните радикали от кожата и премахването на щетите от слънцето върху кожата. Истински магична съставка!
Уреа, млечна киселина, фитинова киселина, ябълчена киселина, лимонена киселина и салицилова киселина съдействат за обновяването на клетките и мекото ексфолиране на кожата, пречистват и обновяват, връщайки младежкия вид и блясък.
Сяра пречиства, а чист оцет действа върху баланса на кожата и го поддържа в киселинни нива, а ароматът на лосионите на марката е точно такъв: на оцет. Както казах по-рано, те не са направени да ухаят или изглеждат добре, а да работят. И го правят! Когато обявяват през медиите за първи път този лосион през 70тте, пресата казва - "Ама вижте го, той мирише!"м на което създателите му репликират: "Какво значение има на какво мирише?! Вижте само какво съдържа!".

Глицерин има овлажняващо действие, ниацинамид, алантоин и арника - успокояващо, лют пипер стимулира обновяването на кожата, магнезий енергизира, сапунини имат почистващо действие, хрян спомага при кожни проблеми и изчиства лицето от несъвършенства, репей действа като антиоксидант, а аминокиселини спомагат здравината и еластичността на кожата.

Както виждате - Loiton P50W e нещо, което още преди да сте пробвали знаете, че ще работи. Какво се случи при мен?!

Макар това да е меката формула на лосиона, по препоръка на моя козметолог в салон Anèlie нанасях първите две седмици Lotion P50W на тампон, който предварително съм намокрил с вода, след което с тампониращи движения (много е важно!) нанасях на лицето като тоник два пъти дневно след почистване и преди нанасянето на  последвашата грижа.
По този начин кожата свиква с киселините в продукта и той не "щипе" - нещо, което е особено важно за по-концентрираните версии. Дори Мишел Фан, която ме накара да купя лосиона, го нанасяше първите две седмици на мокър тампон.

Трябва да призная, че в тези първи две седмици не виждах никакъв ефект и си бях казал, че всичко е hype. Тогава тези две ключови седмици за свикване минаха и аз започнах да нанасям лосиона директно върху сух памучен тампон и отново нанасяйки върху лицето с тампониращи движения. На втория ден не можех да повярвам какво се случи... събудих се като с нова кожа!  Чиста, гладка като порцелан, мека, сияеща, обновена и изглеждаща перфектно. Така, както чувствам в кожата си и три месеца по-късно и три опаковки Lotion PW50 по-късно.


Разбирам защо го наричат "Исус в бутилка" - ами той прави чудеса, които не сте смятали за възможни! Невероятен, но мек ексфолиращ ефект без зачервяване, белене, парене и засушаване, а само обновено лице, регенерирана кожа, по-добре изглеждаща кожа, по-здрава кожа, по-щастлива кожа и наистина едно сияещо, сякаш ново лице (и шия!)! Без капка съмнение казвам, че това е най-добрия течен ексфолиращ продукт, който съм ползвал и който смятам се предлага на пазара! Думите ми не стигат да опиша ефектите му и как променя кожата, без да й вреди или да създава дискомфорт на чувствителната ми кожа!
Нещото, което ме изуми най-много обаче е, че фините линии в областта на назолабиалните гънки буквално изчезнаха! Всяка линийка от мимики (които правя по много) на лицето ми беше изгладена, то сияеше и на пипане беше гладко като порцелан...
Професионален ефект на процедура в салон в едно малко шишенце с ухаеща на оцет течност, която прави чудеса, магии, заклинания.. не знам! Но го прави! Кожата е като нова - пречистена, обновена, мека, гладка, сияеща, без несъвършенства, здрава, без видима разширена поричка или линийка... Като картина!

 За финал ще кажа само: Lotion P50 for PRESIDENT! Ако има един продукт, който трябва да ви посъветвам да пробвате през новата година (която вече преполовихме.. уф!), то без съмнение ще е този! Наистина, ако Lotion P50 можеже да се кандидатира за Президент, щях да гласувам за него - толкова съм убеден в качествата му да променя света за добро.. и кожата!

Лосионът P50 във всичките си версии се предлага в travel size опаковка от 50 мл. (36 лв.), стандартна опаковка от 150 мл. (95 лв.) и голяма опаковка от 250 мл. (160 лв.) С правилната консултация и диагностика в някой от салоните в България, които предлагат екслузивната марка Biologique Recherche, специалистите там ще назначат подходящия лосион и съпътстващи продукти за вашата кожа и нужди. Както казах, марката не се предлага свободно, не може да се поръча или купи без консултация( както и съпътстващото назначаване на продукти в собствен за всеки клиент клиента картон), затова оставям линк със салоните, в които може да го направите, както аз сторих през март месец, когато се докоснах за първи път до маркатта и което доведе до това да се превърна в лоялен клиент!

Та, след няколко месеца употреба разбирам защо арабската принцеса е искала Lotion P50 в замяна с тръба с една от най-ценните суровини - петрол. Ще го разберете и вие, ако го пробвате!

Няма коментари:

Публикуване на коментар