>

вторник, 25 юни 2019 г.

Shiseido Expert Sun Aging Protection Lotion Plus SPF50+ / Clear Stick UV Protector SPF50+

Здравейте,

Ако ме следите от началото на блога преди почти четири години или пък отскоро ме гледате в Инстаграм, то не е изненада, че слънцезащитата ми е любима тема! Тя е ключов фактор не само за запазването на кожата млада и красива, но и здрава. Слънцезащита е важна цялостно за здравето на всеки човек, защото предпазва от рак на кожата, който вредните слънчеви лъчи могат да причинят, отвъд просто стареене и изгаряне.

Но за мен като човек, претърпял премахване на образования, следствие на слънцето, не просто слънцезащитата е важна, а добрата такава! Не просто слънцезащита, а най-добрата слънцезащита! А коя е тя? Знаете отговора. Но тя стана още по-добра.. и лека!
Нека ви разкажа за обновените слънцепредпазни продукти на любима моя марка - Shiseido и техните нови слънчеви попълнения!

Ставаща по-силна при допира с вода слънцезащита, която е невидима върху кожата - това обещава лосионът Expert Sun Aging Protection Lotion Plus с фактор SPP50+. Лансиран миналото лято в своята невидима формула, този лосион за лице и тяло е първият продукт с нова, обновена формула на марката.
Нов е и прозрачният стик Clear Stick UV Protector с фактор SPF50+ - удобен помощник, който ви придружава навсякъде!


Идващ в типичната синя и компактна опаковка, която винаги се разклаща преди употреба, съдържанието на лосиона изобщо не е типично! С новият за слънцезащитната линия аромат на горчив грейпфрут и невидима текстура, той е защита-бетон за кожата.
Леката, комфортна текстура на лосион е видима с просто око - няма нищо общо с повечето слънцезащитни продукти. Усещате го още при нанасяне - няма грам бял филм и дори следа, независимо цвета на кожата ви! Лосион, който се топи, покрива равномерно и обгръща кожата във 360° воал, който защитава от вредните лъчи, но който не си личи. Без бели следи и без силен блясък - невидим върху кожата, но действащ като рицарски щит!

Прозрачният стик пък идва в малка, удобна и компактна опаковка, която може да вземете навсякъде с вас, за да нанесете или подновите слънцезащитата. Напълно прозрачен и ухаещ деликатно на грейпфрут, той се плъзга върху кожата и създава деликатен, подобен на blur ефект филм, който защитава лицето (или зони на тялото, зависи къде е нанесен). Стик, който може да нанесете както под грим, бивайки идеална база, така и над грим в течение на деня, без той да се размаже, оставяйки на място. Интересно, а?! И той - обогатен със специална технология като лосиона!


Не просто водоустойчиви продукти, а усилващи действието си при допир с вода или пот: това е магията на WetForce. Технологията на Shiseido, за която ви говоря от години и която беше обявена за най-важното събитие след откриването на слънцезащитата изобщо!
Как го прави? Тази технология кара слънцезащитния продукт да засили действието си в контакт с вода или пот, вместо те да спомогнат той да се измие. Супер устойчив на течности и пясък, слънцезащитата ви е бетонирана и активна до 80 минути след намокряне на кожата! На тенис корта, на футболния терен, на плажа, в града или простo на разходка, независимо от заниманието, тя ви защитава дълготрайно и е устойчива на факторите, които способстват нейното отслабване. Това не значи обаче, че от повторно нанасяне няма нужда - просто то е нужно в по-голям интервал. Вместо след всяко къпане да се налага да намазвате себе си или децата отново - продуктите с тази технология ще осигурят мощна защита в продължение на повече от час след намокряне, независимо дали било следствие на морската вода или потенето на корта, при това усилвайки действието на защитата. Йонни минерални сензори в тази технология съдържат отрицателни йони, за да се свържат те с положителни йони, които се намират във водата и потта. Това образува водоотблъскващ слой, който прави UV защитата още по-силна при известен период на излагане на вода!

Текстурите на лосиона (ляво) и на стика (дясно).
Не само това, но Expert Sun Aging лосионът съдържа съставки (екстракт от софора и каменоломка), които спомагат за грижата за кожата и спомагат за борбата й със старенето, заедно с Profense CEL технологията, която защитава клетките от фотостареенето. Лосионът обаче е препоръчителен да се ползва като последна стъпка - той НЕ може да замести грижата!
UV Protector стикът пък съдържа соев лецитин, който предотвратява образуването на бръчки, екстракт от женско биле, който предотвратява тъмните петна и минерално масло, което защитава от изсушаване.

Ароматът на горчив грейпфрут, както всичко при Shiseido, не е случаен. Той е специално създаден да се синхронизира с аромата на потта, която отделя тялото, така че вие да ухаете свежо и приятно дори в голяма жега и при тежки физически спортове. Оставате в движение без притеснение от неприятни миризми!

Но... стига за технологиите, които са винаги на друго ниво при любимата ми марка! Време е да обърна индивидуално внимание на двата продукта и моя опит с тях!

Как се представя лосионът?


При леката му текстура, която се превръща в невидима, с лосиона се работи много лесно. Той покрива супер равномерно кожата, разнася се лесно и видимо не оставя мазен или бял филм. Деликатния аромат на грейпфрут ободрява, а върху кожата можете да усетите защитата!
Макар продуктът да не личи върху лицето/тялото, той оставя воал, който е неизбежен за такъв ранг слънцезащита. Той обаче не е тежък или мазен, както при конвенционалните продукти, а се усеща силиконово - затова и лосионът е идеална база за грим, използван върху лицето! Без лепнене, без мазни следи, без петна по дрехите, без тежест, без бели следи! Различните формули на Shiseido наистина си личат!

Като човек със слънчева алергия, която води до лекарства (и доста кихане!), лесно мога да разбера дали една слънцезащита работи. Тази на Shiseido винаги е държала класацията, защото е бетон!
Издържа дълго и предпазва мощно - всяка намазана зона на кожата е като защитена с щит срещу слънчевите лъчи! Без изгаряне, без пигментни петна и без изсушаване - формулите на Shiseido предотвратяват и изпържването на кожата от горещи слънчеви лъчи.

Много водоустойчив, сякаш бетон, както и без да се сваля от протъркването с дрехи и пясък, той оставя върху кожата и защитава, независимо от ситуацията. Усещате се защитени - ако сте ги пробвали ще разберете: при плуване, например, не се чувства отмиване, воалът е все така на тялото дори след няколко къпания в морете.


Последното обаче има и негативна страна. Макар от Shiseido да твърдят, че е нужно само отмиване с вода и сапун (или ежедневния почистващ продукт), изисква се малко усилие за сваляне на Expert Sun Aging Protection Lotion Plus. Веднага след нанасяне измиването му от ръцете е почти невъзможно, а накрая на деня ще е нужно старателно измиване с добър почистващ продукт, който образува богата пяна. Дори от марката съветват старателното измиване, защото това е наистина мощна слънцезащита, която е много устойчива! За да го направят толкова устойчив, че да издържи почти два часа след намокряне и да усилва ефектите си, това респективно изисква по-сложна формулировка.

Макар да го ползвам и в градска среда, защото защитава ИДЕАЛНО независимо от ситуацията, за мен лосионът е по-морски продукт или е подходящ за по-активни хора, които спортуват и се потят, което ги среща с основния враг на слънцезащитата: водата. Разбира се, в градска среда ползването му е също хубаво, защото знаете, че сте дълготрайно защитени, но просто трябвате да имате предвид, че ще се наложи на финала на дена да използвате корейския метод с двойно почистване или пък да измиете два почторни пъти лицето с почистваща пяна. Лично за мен този дефект не е дефект, тъй като предпочитам да съм дълготрайно и добре защитен. Малко повече в усилието за свалянето не ме притеснява, но го упоменавам за хората, за които това е фактор. Да, той е лек, невидим и не тежи, но обгръща кожата с воал, който наистина дълготрайно защитава и който трябва да се почисти старателно! Не е случайно, че казвам, че тази слънцезащита е бетон като защита!
И най-забавното е, че той е дълготраен и в друго отношение - за разлика от стандартните слънцезащитни продукти, които са годни година след отваряне, този е цели 18 месеца. Дълготраен е във всякакво отношение!

За лице (като последна стъпка!) и/или тяло, силно препоръчвам Expert Sun Aging Protection лосиона ако искате мощна, дълготрайна и добра защита, която наистина да защитава кожата и която не се спира пред водата, потта или пясъка! Идеален за море, плаж и спортуващи хора, които се потят много!

Но.. не съм свършил. Как се представя стикът?


Удобен за носене навсякъде, от есента насам не ми излиза от чантата! Лесен за нанасяне (и дори върху грим),  той е вашата доза слънцезащита-бетон в стик форма!
Swipe up, swipe down и сте защитени! Лек и комфортен, стикът образува невидим воал, от който отново липсват бели или мазни следи, защитавайки добре кожата и съдържайки WetForce технологията в себе си.

Само няколко минавания със стика са нужни върху кожата на лицето, за да бъде то защитено. Лек и топящ се, той оставя деликатен силиконов филм и се усеща като база за грим, blur-вайки порите, фините линии и бръчки и омекотявайки техния вид. Идеален за под грим, като последна стъпка в грижата или за ретуш навън, той не само защитава, но кара кожата да изглежда оптически по-красива и гладка.

Лично за мен той е идеален за подновяване, защото върши по-добра работа от слънцещитните спрейове за лице, които станаха популярни последните години. За разлика от тях, той покрива развномерно кожата без да се налага употребата на пръсти, обгръщайки кожата в защитен воал. Не само това, но той защитава по-добре! Как го знам, ще се запитате? Ключовото в слънцезащитата изобщо е нанесеното количество - ако си мислите, че SPF във фон дьо тена ви защитава или пет пръски слънцезащитен спрей над грима осигуряват добра защита - залъгвате се. Слънцезащитатата трябва да се нанася равномерно и в обилно количество - двете ключови неща, за да работи тя и да защити истински кожата. Именно в това е по-добър стика, тъй като постига неща, които SPF спрей за лице не може - с него лесно и равномерно можете да нанесете толкова слънцезащита, колкото искате, без дори да се налага да ползвате пръсти, за да го разнесете. Само няколко движение нагоре-надолу!


За разлика от лосиона, филмът от стика се отмива по-лесно, но отново той е силно водоустойчив - дори потта по челото не може да се справи с него!

Навсякъде с вас и удобен да се побере в джоба, в дамската чанта, в раницата, в чантата за спорт, в жабката на колата и т.н., той е навсякъде с вас и готов да ви защити! Зимата го държах в джоба на зимното си яке и кожата ми беше защитена навсякъде! Сега, лятото, той е идеален да се поднови вече нанесената слънцезащита или в неочаквана ситуация да го нанесете по-обилно самостоятелно. Ще ви спаси във всеки сценарии - без тежест, мазен филм, лепнене и бели следи, подходящ за употреба и върху зони от тялото!

Макар опасенията ми, че подобни стикове са нехигиенични, не се усещат приятно и не са толкова лесни за нанасяне, този ме обори - защото е различен. Отново! Прозрачен, лек и с мощна защита, за нанасянето на която не са нужни пръсти.


В заключение - слънцезащита, която защитава дълготрайно, невидима е, устойчива на вода и пот, предпазва кожата от фотостареене и изгаряне, грижи се за нея и... е като бетон!
На море, на футболното игрище, докато тичате под жаркото слънце или носена ежедневно в града, тя ви защитава оптимално и се грижи слънцето да не може да ви навреди!
Нанасянето на правилно количество от правилната формула за вас, с правилния фактор и
подновявана редовно, тя може да спаси живот!

Ще откриете  Expert Sun Aging Protection Lotion Plus SPF50+ (78 лв. - 100 мл.) в оторизираните обекти за козметика и парфюмерия у нас, които зареждат Shiseido, включително в обектите на Douglas/Beutyzone, както и в техния сайт.
Clear Stick UV Protector SPF50+ ( 28$ - 15 gr.) стикът не се предлага у нас, за съжаление.

Няма коментари:

Публикуване на коментар