>

вторник, 9 юли 2019 г.

The Body Shop Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask

Здравейте,

Докато хапвах американската си палачинка, обилно полято с едно сладко изкушение, дело на пчелите, изведнъж пръстите ми започнаха да лепнат силно! Малко бях прекалил с количеството, но толкова го обичам този пуст акациев мед! Лепнещите пръсти и доволния стомах ме накараха да ви споделя за още едно измерение, в което много го обичам!

Освен върху палачинки, в комбинация с кисело мляко или върху препечена филийка, много обичам мед използван и в грижата за лицето, тялото и дори косата! Той има не малко ползи както за организма, така и за кожата: като част от ритуалите за красота, медът има дълбоко подхранващо действие, природни антибактериални свойства, богат е на ензими, флаваноиди, киселини, витамини и хранителни вещества, добър антиоксидант е и приятел на всяка кожа - от много суха, до проблемна, мазна и акнеична. Клеопатра е всеизвестна с комбинирането на мляко и мед за красива кожа, а дори обикновените древни египтяни и старите африкански племена са знаели за ползите от меда, като са го използвани за възстановяване на кожата в лечебни ритуали.

Но.. медът лепне! Ако четете рецепти в интернет, с които може да приготвите домашно изкушение за кожата, там ще откриете освен маски и всякакви смеси, съвети от рода дори да намажете цялото си тяло с мед от манука! Oh, Jesus.. Gross! Колкото и да обичам меда, лепнещите му качества не са от най-любимото ми нещо, затова и когато го интегрирам в грижата си за кожата, държа той да е под приятна форма, която ми оставя усещането за наслада и грижа, а не така, сякаш се приготвям да бъда изяден от мечка! Нека дам пример - подхранващата маска с мед от Етиопия на The Body Shop е точно такава и е един от любимите ми козметични продукти със съдържание на мед!


Формулиран със справедливо търгуван мед от Етиопия, тази маска е подходяща за всеки тип кожа, която има нужда от дълбоко подхранване и овлажняване. Вдъхновена от африканските ритуали за красота, тя обгръща кожата като пашкул, който я кара да отпочине пълноценно и да се зареди.

В стукленото и луксозно бурканче се крие текстура, абсолютно идентична с тази на меда - гъста и точеща се, имайки лек меден аромат, плеплетен с наситени флорални нотки. Истински разкош е да допрете пръстите си в медената текстура, която наподобява сладката смес, която бихте сложили на палачинките си, но която не лепне неприятно, както чистия мед.
Нанесена на лицето, текстурата се разтапя и обгръща кожата в сладък воал, от който лицето започва да пие.. сякаш пчеличка, събираща прашец от тичинките на цветята! Пие, пие, пие и... е време да я отмиете.

След нанасянето на маската върху чисто лице, тя се препоръчва да се остави за 5-10 минути, след което да се отмие с вода, а може и с навлажнена муселинова кърпа. За мен обаче тази маска е истински СПА ритуал, затова и обичам да я оставам понякога дори повече от час на лицето! Нанасям на дебел слой и се наслаждавам на африански ритуал за красота от дивана си! Така маската попива в кожата и остават само леки остатъци, които след това старателно изплаквам с вода. А после... Как се чувства кожата след нея и защо я нарекох един от любимите ми продукти с мед?!

Като съживена! Сухотата е туширана, а лицето е мощно подхранено, запасите от влага са заредени и комплекса сияе. Има го онова plump чувство, сякаш кожата ви ще се пръсне от влага, линиите от дехидратация са снети и кожата буквално е пила от тази маска! Кожата на лицето изглежда свежа и жива, заредена и възстановена!
Маската е идеална след цял ден на жегата навън, където слънцето изсмуква влагата и изпържва кожата, както в студените зимни дни пък, когато времето е ледено, студеният вятър ви пронизва и на финала на деня имате нужда от нещо спасяващо, тя е като спасение-пашкул, носещ комфорт!
Освен формулирана с огромно количество чист мед от Етопия, маската съдържа още подхранващи масла от сусам, маслина и марула.

След плаж и слънчеви бани, след цял ден посред зимните виелици, когато усетите нужда от подхранване и хидратация или просто, докато си четете книга на дивана в съботата и искате малко време за себе си: подхранващата маска с мед от Етиопия на The Body Shop е чудесна! Ще я отриете в магазините на марката у нас, както и онлайн. Предлага се в опаковка за еднократна употреба (5 мл. - 3, 90 лв.) и в бурканче (75 мл. - 36,90 лв.)


Няма коментари:

Публикуване на коментар