>

петък, 7 септември 2018 г.

L'Occitane en Provence Amande / Cleansing and Exfoliating Delicious Soap

Здравейте,

Какво си представяте, когато чуете ексфолиращ сапун за тяло? Аз си представям онези, които уж се водят такива, а в тях просто има цветни капсулки, колкото за декорация, за да се каже, че има някакви частици в сапуна. Всички сме ги срещали, нали?! Е, този, който ще ви покажа днес не е такъв - ще ви разкажа за почистващия и ексфолиращ сапун с бадем на Локситан!

Това малко блокче, ухаещо възхитително кремообразно на сладък бадемов пудинг, сякаш пълен със сметана, ядки и сладък крем, с приятни флорални нотки бадемов цвят, е помощник, с който лесно и бързо може да се отървете от мъртвите клетки и загрубялата кожа, доставяйки си усещане, което няма да получите с никой друг ексофoлиращ продукт на пазара. Никой!


Сапунът с бадем на Локситан е създаден от база растителни мастни киселини и глицерин, грижещ се за състоянието на кожата, докато я почиства, без да изсушава или спомага за това. Като типичен сапун, той образува пяна - богата, обилна и много кремообразна, а самото барче обичам да нанасям директно върху мократа кожа на тялото, масажирайки го с ръце върху нея. Въпреки това може да нанася с ексфолираща ръкавица или върху гъбата. Заради ултра подхранващото и успокояващо масло от провансалски сладък бадем, вложено в сапуна, той се плъзга като масло по кожата, а компактната му форма го прави лесен за употреба, без да се изпуска или хлъзга.

Екфолиращите частици са може би най-специалното нещо в продукта, тъй като са поверени на натрошени бадемови черупки - определено от името, през аромата и до формулата, този сапун крещи "бадем"! Вкусен, млечен, десертен и сладък бадем, който обгръща кожата в луксозно ухание и подхранващ воал.

Та, говорих за черупките, които правят този сапун абсолютно незаменим и нямащ еквивалент като усещане сред ексфолиращите продукти, които познавам! Малки и фини като размер, но много на брой и изключително остри, те превръщат измиването със сапуна в преживяване! Отваряте опаковката на сапуна, намокряте кожата, нанасяте го и започвате да усещате как кремообразното блокче се разпенва богато, плъзгайки се нежно по кожата, оставяйки възхитителния  си аромат и подхранващите си масла.. и тогава! "Изненада".  Усещате иглички! Сякаш хилади малки миниатюрни иглички, които драскат кожата ви и карат да настръхнете целия! Няма зона на тялото, която да не настръхва върху мен! Изправя ви на нокти и тогава истинския релакс започва!

Малките черупки са толкова мощни, че се усещат почти пясъчно върху кожата, сякаш боцкайки, полирайки я до съвършенство и изглаждайки я, премахвайки всяка мъртва клетка. Кожата ви свиква с усещането и макар то да няма еквивалент и да не съм усещал такова с друг продукт, то определено е нестандартно, вероятно не за всеки,  но пък изключително приятно. Дори да ви звучи мазохистично - не е. Ако не вярвате, нека ви напомня, че страдам от екзема и отделно от това кожата ми е толкова чувствителна, че дори при натискане с пръст или минаване с обратната страна химикал по кожатa ми, тя се зачервява. Макара агресивен като ефект и усещане, сапунът с бадем всъщност е изключително грижлив, заради бадемовото масло в него, което кара след употреба кожата да не усети процеса.


Без зачервяване, без раздразване, без изсушаване и без претриване на кожата, след употреба на сапуна тя е в перфектно състояние, като от мъртвата кожа, нечистотиите и загрубелите участъци няма следа!
Тя е мека, почистена, но подхранена заради бадемово маслото в сапуна, което оставя усещането за въздушна мекота. Няма го опъващото чувство като след измиване с класически сапун, напротив - кадифена мекота, чистота и върховен аромат, който ароматизира кожата с часове. Интензивен като усещане, но нежен върху мократа кожа, той върши работата си перфектно и от банята излизате с нова кожа! Обновена, почистена и гладка като коприна, готова да нанесете любимия си хидратиращ продукт или не. Лично аз обичам да завършвам ритуала след баня с възхитителния балсам за тяло с бадем на марката, който е идеален за стимулиращ клетъчното обновяване масаж, който да подарите на обновената кожа.

Подходящ за употреба върху цялото тяло, върху ръцете или само върху специфични загрубели зони (лакти, колена, петни), той наистина прави чудеса и усещането по време на неговата употреба е незаменимо за мен! Кара ме да настръхна, да се "събудя" и да се отдам на приятния  масаж с него, подплатен от хиляди черупки, носещ релакс и наслада на сетивата!
Върху цялото тяло, използван веднъж седмично е достатъчно за моята кожа, но върху загрубелите зони специфично може да се ползва по-често. Както казах, също така може да се ползва нанесен върху гъба или масажиран между дланите, като частиците не се усещат интезивно и така може да се ползва и като ежедневен почистващ продукт, в комбинация с любимото ми душ-олио с бадем, например. Зависи кое предпочитате - дали искате меко и деликатно измиване или силен интензивен ексфолиращ ефект, който обаче е грижлив към кожата. Може да ви достави и двете този малък бадемов помощник!


Ефективен, грижлив към кожата, с възхитителен аромат, с кремообразна текстура и каращ ви да настръхнете буквално, почистващият и ексфолиращ сапун с бадем на Локситан може да откриете в техните бутици (в Сердика Център, на Витошка и онлайн) като цената за блокче от 50 гр. е едва 10 лв. Лично аз спрях да броя опаковките, които съм купил и изразходил, като мога само да препоръчам с всяко мое настръхнало от сапуна сетиво, както и с щастливата си, мека, чиста и гладка кожа!

Няма коментари:

Публикуване на коментар