>

сряда, 12 септември 2018 г.

Hermès Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver*

Здравейте,

"Задава се промяна. Хоризонтът засиява. Издига се звезда. Нов Terre притегля мъжа."

Носен с дънки или с панталон, с риза или тениска, с вратовръзка или без - това няма значение: той самият носи стил, който проектира върху вас. Стил, класа, лукс, излъчване.. на мъж. Впечатлява вас и другите без значение марката на дрехите, на колата или телефона, той е онзи аксесоар, който щe погълне другите, а и вас. Див, свободен и нямащ нужда от етикети, той е свързан със земята, с дивата мъжка природа и необятните хоризонти на духа.
Дали ще го носите денем или нощен, с повод или без, в топло или хладно време.. няма значение. Идеален е както за носене през целия ден, на работното място или на бизнес обяд, така и за романтична среща на "четири очи" вечерта, чийто финал е непредсказуем и може да се превърне в също толкова див. За разходка с приятели навън или за сутрешния крос, на припек или на сянка, лято или есен.. Той е аксесоар, който ви представя, който ви определя, който ви кара да  настръхнете при усещането му, който се слива с вас.. С младежки дух и много енергичен, той е истинско усещане за един свободен мъж!

Той е Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver на Hermes. Новият "мъж в бутилка"!


"Докоснете terre (земята), за да ви открие нови хоризонти. Погледнете вселената му със свеж поглед. Придайте нова сила на подписа му."

Дъвесината за мен е не е върха, не сърцето, не базата, а същността на този аромат - неговата душа от плът и кръв. Толкова силен ветивер, че сякаш държите изсушената трева от ароматното растение в ръцете си и го триете с пръстите си, можейки да усетите текстурата. Опушена и суха балсаместа страна, с лек тревист и земен елемент,  сякаш може да усетите и почвата под растението. Земя (terre) и дървесина (vetiver)!
Толкова силен ветивер, че сякаш се пренасям в Индия, където ползват маслото от него в ароматерапията за успокояване и извисяване на духа - силно, балсаместо и интензивно. Може би най-топлия, слънчев и енергичен ветивер, който познавам. Определено това е най-любимото и уникално за мен нещо в това ухание - той е моят ветивер, такъв, какъвто не съм усещал и с който сякаш е пълна иконичната Terre опаковка, тъй като цветът на етеричното масло от растението е точно такъв - кехлибарен. Сякаш сте го сушили на слънце, може да усетите опушения, сух и наситен привкус, но и земната, "мръсна" нотка пръст.. Прискайки го ви облива усещането за ярко слънце, необятни хоризонти и свобода! Истински балсам от ветивер!

Макар енергичния, слънчев и сух дух на ветивера, в Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver се усеща стипчива и нагарчаща свежест. Кристин Нажел, единствената жена-ексклузивен парфюмерист сред големите парфюмни къщи, за създаването на това ухание по подобие на часовникарите, които разглежда внимателно всеки ъгъл от часовника и го разглобяват, за да видят уникалния му механизъм, прави същото с Terre D'Hermes съставка по съставка, за да "сглоби" нов прочит и едно ново ухание. Рекомпозиция да я наречем.. Рекомпозиция, в която пиперът е заменен със сечуански пипер, а цитрусите - с бергамот, откъснат малко преди да узрее, леко зеленеещ.

Сечуанският пипер, за разлика от обикновения черен пипер, се усеща искрящо, със зелен и цитрусов привкус, съживяващ и извисяващ формулата, правейки я по-свежа и жива. Точно искряща! Не знам дали знаете, но единствената ядлива част от този пипер е вътрешността на обвивката, която оставя изтръпващо и гъделичкащо усещане на небцето и дори устните. Точно това доставя и ароматът му - искряща цитрусова свежест, от която ти идва да изтръпнеш.
Бергамотът, крал на хесперидите, откъснат точно преди да узрее, се усеща зелено, сочно и придава точно тази juicy нотка, от която сухата и изпържена от жаркото слънце дървесина има нужда. Толкова сух ветивер, че сякаш ще пламне от жаркото слънце, което ароматът на този Terre улавя, но свежестта на бергамота вътре оставя усещането за свежест и за прохлада сред този пустинен оазис.

Слънчев, свеж и енергичен, Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver улавя слънцето, пясъкът, дивото, пустошта и мъжката природа. По-свеж, младежки и един изцяло нов прочит на онзи легендарен Terre от Жан-Клод Елена.

Усещате го и... Той не може да се сбърка - не просто носи духа, но и плътта на оригиналния Terre D'Hermes. Няма как да не го разпознаеш... Усещаш го и се сещаш за онзи иконичен Terre от 2006 година, който има дори Wikpedia страница, отворил нова глава в парфюмната история на бранда. По-свеж, по-балансиран за моя вкус, но с по-интензивна дървесина е Eau Intense Vetiver, което си личи и от името. Aко Terre мъжът от рекламата Клемен Сибони тогава беше гол до кръста, то този е с кожено яке в моето въображение.. и с повече мускули! По-интензивен като дух и характер, но опитомен като коня си, запазил онази чистота на мъжа Terre, който стои насред пустинята, пясъкът и слънцето - неизследваната територия. Среща с дивото, с природното и с естественото - глътка свобода насред ежедневието. Глътка мъжественост, бунтарство и .. дива природа. Той отваря нови хоризонти... Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver на Hermes е точно нов ароматен хоризонт, който се отваря мислено и ви отвежда в една безкрайна пустиня насред града, чийто край не се вижда и в която може да усетите себе си и тялото си, да чуете мислите си и да се докоснете до себе си.. А другите виждат онзи мъж, скрит под дрехите, под шапката на професията, под името и под външността. Онзи запазил дивото и свободния си дух мъж, който няма нужда да се доказва..

Той няма нужда от снимки, реклами или дълги разкази... той трябва да се усети! Той е Terre.
Ще откриете Terre D'Hermes Eau Intense Vetiver, чиято глобална премира беше на 27.08,  в обектите на Douglas и Beautyzone, където 50 мл. EDP са на цена от 162 лв., а 100 мл. - 218 лв. Изключително траен върху моята кожа и всеки, който го пробва около мен, интензивен и грабващ, при всяко движение през деня ще усещате  свободния дух на този аромат и новия хоризонт, който той открива...  Той е от онези аромати, които се превръщат във ваш подпис и следват всяко ваше решение. Ароматен и маскулинен подпис, лъхащ свобода и диво...

"Позволете на мъжа да съзерцава природата в пълното й величие, позволете му да предпази погледа си от предметите, които го заобикалят. Позволете му да възприема тази ослепителна светлина като вечна лампа, която осветява вселената, позволете Земята да му се струва точка, в сравнение с широкия кръг, който слънцето описва, и да се диви, че този широк кръг сам по себе си е точка, сравнен със звездния небосвод. Но ако погледът ни стига дотам, оставете въображението ни да мине отвъд. То ще се умори от мислене, преди природата да спре да се грижи за нас."  Блез Паскал, Pensées

Няма коментари:

Публикуване на коментар