>

събота, 28 април 2018 г.

L'Occitane Almond Shower Oil

Здравейте,

Душ-олиа. Говорим ли за душ-олиа, то говорим за мен. Всички знаете, че са любимият ми тип почистващи продукти за тяло, не само заради сухата ми и склонна към екзема кожа, но и заради великолепното усещате след тях. Днес ще ви представя едно, което не знам защо не бях пробвал по-рано, а открих чак след тематичен коледен календар.. То е душ-олиото с бадем на Локситан.


Всяка година през февруари и март полята на Прованс се изпълват с розови и бели бадемови цветчета. Известно със своите хидратиращи и омекотяващи свойства, богато на омега мастни киселини, бадемовото масло е чудесна грижа за тяло, която Локситан събират в една колекция, която предлага линия от хидратиращи и стягащи продукти, както и чувствени измиващи продукти, създадена, за да ви водят през отрупаните с бадемов цвят поля. Като пътешествие до полята в Прованс в банята! Как?! С пристрастяващия, вкусен аромат на всички продукти от линията. Сладък бадем ухае вкусно, сладко и пристрастяващо, заедно с меки флорални нотки от цветчетата! Аромат като на нектар! Цветен, сладък и много, много вкусен. Иде ти да се оближеш!
Не е случайно, че и любимката ми Тати и съпругът й Джеймс също обожават аромата на линията и самото олио, за което предстои да ви разкажа, което беше и по-големия мотив да го купя! Щом те го харесват - заслужава си!

Душ-олиото идва в няколко разновидности на опаковките, като заради огромното разнообразие от продукти в банята ми, които вече едвам събирам, аз купих тази от 250 мл. с натискащ се механизъм на отвора.
Има наситен жълт цвят, а текстурата му е идеална среда - нито прекалено гъста, нито прекалено рядка.
Когато говоря за олиа за тяло, винаги правя едно разграничение - истински и "имитиращи" олиа. Какво имам в предвид? Много от измивните олиа на пазара са смес от вода, химични вещества и стабилизиращи текстурата агенти, които "олиа" всъщност нямат никакво олио в себе си, а просто имитират такава текстура. И като казвам много такива олиа - наистина много, включително най-популярните из медицинските марки. Какво мисля за тях? Bitch, please - these oils don't have place in my blog! И разбира се, това на Локситан няма нищо общо с такивата - марката все пак мисли за клиентите си и предлага най-високо качество! Олиото с бадем е едно от най-добрите истински измивни олиа за тяло, които съм срещал и които се предлагат изобщо. Защо?!

Базата  на олиото с бадем се състои всъщност от масло от гроздови семки. Чисто и пресовано, то е основната съставка, която представлява над 3/4 от продукта - богато на антиоксиданти, полифеноли и дълбоко подхранващо. В него е добавено ценното бадемово масло, комбинирано с меки кокосови пенители, заедно с още благинки за кожата - пречистващ екстракт от розмарин, слънчогледово масло, витамин Е и други. Това е един натурален продукт, който е сякаш "набран" от поляната. Чист, с натурални съставки и олио в истинския смисъл на думата!
Толкова чист, че дори променя вида си на студени и топли температури, както истинските, скъпи и чисти растителни масла, които използваме за готвене.


Как го ползвам? Най-икономичният начин да ползвате душ-олио е като го разпените с гъба-луфа, след което разнесете по тялото. За мен този вариант не е най-добрият, защото използвайки душ-олио, аз искам да получа всички ползи на маслата за кожата си. Не плащате за олио за тяло, за да може маслата от него да изпие гъбата, а не кожата ви, нали?! Искам грижа за тялото, не за гъбата, когато ползвам такива продукти. Макар използвано върху тялото да свършва в пъти по-бързо, това е най-добрият за кожата начин на употреба, поне според мен!
Лично аз изсипвам нужното количество в дланите си, леко затоплям и започвам да масажирам върху мократа си кожа под душа. Текстурата на олиото се превръща в млечна при контакта с вода, а масажирайки го, освен успокояващо и релаксиращо чувство, то започва да прави мека, пухкава пяна. Усещате кожата си обгрижена, а ароматът, който се носи в банята е сякаш сте на полето в Прованс, има пчелички, слънце, необятни поля.. ах!
След като измия с топла вода, кожата на тялото се чувства по неповторим начин - мека, гладка, еластична и хидратирана. Сатенено чувство на мекота! Усеща се подхранена, усеща се богатото чувство на маслата, без да има неприятен филм. Сякаш сте си взели вана в скъпоценни масла - кожата е кадифено мека и парфюмирана за часове наред!  Да, ароматът на олиото е бетон върху кожата, сякаш сте сложили парфюми и парфюмен лосион - усещането за поля с бадеми далеч не остава само под душа, а продължава през целия ден/вечер, дори остава по завивките и дрехите. Буквално започват да ви текат лиги от него - толкова сладък, вкусен и гурме-десертен аромат. Обожавам!

Кожата е перфектно почистена и много мека, като хидро-липидният баланс не е нарушен. Естествената мазнина на кожата не е изгубена , както се случва при силните пенители, които се съдържат в обикновените почистващи гелове. Нежно, но ефективно и skin-friendly почистване дава това душ-олио. Кадифената мекота, подхранващият и хидратиращ ефект, както й парфюмният воал след вас, са като черешката на тортата. Омекотена, усещаща се обгрижена и приятно ароматизирана! Ах, разкош! Продукт, който обргъща кожата ви, грижи се за нея и я обича!

Идеално измивно олио за всеки тип кожа, включително суха и много суха. При редовна употреба няма опъване, няма сухота, няма загрубяла кожа, няма сърбеж.. омекотява дори най-сухата кожа по време на остри екземи при мен. Идеално за всички от семейството. Идеално за всеки сезон - през студени сезони предпазва кожата от студа, а през топлите тушира засушаващия ефект на слънцето. Идеално за всеки ден, сутрин, вечер, след плаж и слънчеви бани, при бръснене... Идеално като концепция, изпълнение, ефект и краен продукт! Сякаш държите скъпоценен продукт!


В заключение бих казал, че е едно от най-добрите душ-олиа, които съм пробвал! Богато на масла съдържание, перфектно почистващо, омекотяващо, подхранващо и хиратиращо кожата, притежаващо вкусен и пристрастяващ аромат! Това е душ-олиото с бадем!

Ще намерите в обектите на марката (бутиците в Сердика Център и на Витошка) или онлайн, като то се предлага в няколко разновидности. Съветът ми е да изберете правилната за вас опаковка при първата му покупка (казвам "първата", защото е толкова пристрастяващо, че няма да е последната за вас, уверявам ви), тъй като олиото се предлага и в еко-friendly пълнители (500 мл. - 53 лв.), които може да преливате във вашата опаковка, без да се налага да купувате нова. Бутилка от 250 мл. (моята на снимките) струва 36 лв., като олиото се предлага и също в 75 мл. травъл размер, идеален за проба или път, който струва 14 лв. и в голяма, "семейна" опаковка от 500 мл. с помпа-дозатор на цена от 61 лв. Най-изгодна излиза последната.

В комбинация с превъзходния ексфолиращ сапун, който обожавам и виждате на снимките, те вече са едно незаменимо за мен дуо! Следете блога, защото ще ви разказвам за все повече продукта от линията с бадем, в които се влюбих, а поста за сапуна очаквайте с особен интерес, защото е нещо, което не сте виждали/пробвали!

Няма коментари:

Публикуване на коментар