>

понеделник, 27 август 2018 г.

PACK-age/ I Love Myself Makeup Boosting Mask*, Don't Worry Healing Mask*, Sweet Dream Deep Sleeping Mask*

Здравейте!

Чували ли сте името PACK-age?! А искате ли да разберете за едни от най-добрите и лично мои любими корейски шийт маски?! Е, значи трябва да ви запозная с PACK-age!

Опаковка, забава и колоритност, ежедневна грижа за кожата - трите елемента, стоящи в основата на шийт маските на PACK-age - корейски бранд, който произвежда тези маски-произведения, за които ще ви разкажа днес!
Интересни опаковки, колоритна концепция и безопасни съставки за кожата въплъщават творенията на бранда, а "I love mysel", "Don't worry" и "Sweet Dream" шийт маските, за които ще ви разкажа днес, са истинска илюстрация на поставената в центъра философия!
Да започваме!


Какво е общото между трите маски? Материята, опаковките и.. посланията!
Материята на всички маски е изключително нежна, кадифена и залепваща върху кожата. Използваната целулоза, която е екологична, извлечена от възобновяеми гори и наподобява изкуствена коприна, е изключително мека, нежна и се усеща превъзходно върху лицето - сякаш втора кожа! Не само това, но така маската застава плътно върху контурите, без да увисва, без да се отлепя и без да се чувства неприятно по какъвто и да е начин. Отделно в спецификата на самата материя, за разлика от тази в повечето обикновени шийт маски, е, че отблъсква влагата. Какво значи това?! Когато сложите маската на лицето си, маската няма да привлече влагата от кожата ви в плата - нещо, което се случва при памучните шийт маски. Сещате ли се, когато ви разказах как памучните калъфки на възглавниците ни са един от най-големите врагове на кожата ни?! Точно това беше причината - че през нощта изсмукват влагата от лицето, заради свойството да привличат и абсорбират вода. Сега разбирате ли проблема с памучните шийт маски и възглавници?! Те са враг на естествения хидро-липиден баланс на кожата, изсмуквайки и привличайки естествената влага в себе си, заради попивателната си способност. Тук това е избегнато с използването на наподобяваща коприна материя, която е повече от комфортна и не вреди на естествената влага на кожата.
Опаковките, какво виждате, са изяло в духа на концепцията - цветни, колоритни и с тематични изобрежания. А най-интересното са посланията! Всяка една шийт маска на марката идва със собствено послание. Чакайте, едно ли казах.. не, всъщност са две! Името е първата метафора в маските, а върху самия плат е гравирано същинското послание.. да видим какви са те, разказвайки ви за всяка една от маските по отделно!


"I love myself" е маската за обичащите себе си, както подсказва името. Онези, които обичат да се грижат за себе си, за кожата си, за външния си вид, харесващи безупречността.
Представлява ексфолираща шийт маска с AHA киселини, създадена специално за моментално подобряване на състоянието и текстурата на кожата,, подпомагайки вида ви и особено този на грима! Да, тя е идеална шийт маска за употреба преди грим, дори подпомага нанасянето и вида му, заради чудесата, които прави с кожата моментално след употреба! Тя я оставя  makeup ready, а дори самият грим ще изглежда по-добре, защото нали знаете кое е най-важното?! Основата, върху която го слагате!

За разлика от другите две маски, тази се усеща една идея по-напоена, макар количеството серум във всички да е еднакво - 25 мл. Получавате шишенце серум в една маска! Не само като текстура на течността и милилитри, но и като действие, каквото една опаковка би имала върху кожата, само че тук - много мощно и моментално, веднага след сваляне!
Нанасям шийт маската на почистена и тонизирана с тоник кожа, като я оставям там в продължение на 15-20 минути. След това я премахвам, масажирам остатъка от серума в кожата, без да изплаквам.

Кожата след нея се усеща изключителна гладка, мека и еластична, като текстурата е видимо по-изгладена. Точно това я прави идеална за употреба преди грим, тъй като подготвя кожата за безупречното му нанасяне, карайки всичко да изглежда по-добре! Без неприятен филм след като се абсорбира изцяло серумът, кожата е оставена деликатно хидратирана, бляскава, здравословно сияеща, събудена, енергизирана и както вече разбрахте - видимо по-гладка, само след 20 минути с маската! Моментален ефект! Как го постига?!


Както казах, в маската се съдържат ексфолиращи киселини, които по химичен път излющват мъртвите клетки и подобряват текстурата и състоянието на кожата.
Гликолова киселина, млечна киселина, салицилова киселина, винена киселина, ябълчена киселина и богат микс от плодови киселини (от лимон, грейпфрут и черна боворинка) правят възможно кожата ви да е като нова след употреба. Въпреки силните активни съставки, те са в изключително ниски концентрации, което прави маската комфортна за употреба дори всеки ден (без парене, щипане и зачервяване), както и прави възможна употребата й дори сутрин. Въпреки ниските концентрации на киселините, не забравяйте слънцезащитата!
Този микс от киселини осигурява една по-гладка и сияеща кожа с равномерен тен, докато ресветрол от екстракт от грозде в маската има мощно анти-ейдж и антиоксидантно действие, хиалуронова киселина задържа влагата в клетките, захарно цвекло "захранва" с хранителни вещества обновената кожа, аминокиселината аргинин регенерира, а глицерин хидратира.
Разбрахте ли сега защо работи?! Тайната на бранда е в наистина мощните съставки, които ползва, които са безопасни за ежедневна употреба, като във формулите на всеки един техен продукт не са включени осем традиционно използвани ингридиенти: парфюми, парабени, силикони, минерални масла, оцветители, феноксиетанол и PEG.

И за финал, разбира се, посланието, което те посреща със слагането и свалянето на маската - на плата е изписано "I love myself. I am more than beautiful." ("Обичам себе си. Аз съм повече от красив/красива"). Какво повече да ви кажа?! Точно посланията са любимата ми част в тези маски, защото винаги ги използвам точно според тях - зависи от какво имам нужда. А от следващото определено имам все по-честа такава!


"Don't worry. Everything is going to be fine" ("Не се тревожи. Всичко ще бъде наред.") e телстът, изписан върху "Don't worry" маската или както аз я наричам: "зелената". Именно тя е любимата ми и първата, която пробвах преди няколко месеца, която откри вратите на бранда пред мен!

"Don't worry" е шийт маска, която е формулирана с вода от центела азиатика. Ако ме следите, то знаете, че това е достатъчно основание, за да искам нещото върху кожата си! Тигровата трева или Готу Кола, както са другите имена на билката, е must-have съставка за мен, която има много ползи за кожата, но в тази маска, в тон с посланието, са впрегнати успокояващите й свойства.

Умора, зачервяване, обрив, пъпчици, стресирана или увредена кожа, само след 20 минути на лицето с маската, вие ще разкриете една успокоена и регенирана кожа. Точно затова и маската се води healing - тя буквално излекува кожата от стреса, зачервяването и проблемите й, разкривайки една мека, хидратирана и тонизирана кожа, чийто тен сияе, а зачервяванията, сърбежа и пъпчиците са успокоени. Суха или мазна кожа, с акне или розацея, млада или стара - всяка кожа ще обикне тази маска, защото тя истински я заздравява и то само след няколко минути на лицето.
Без да е прекалено напоена, тя залепва за кожата, а докато е на лицето може да усетите приятно охлаждащо действие, което ви отпуска и сякаш снема стреса не само от вас, но и от кожата.

Успокоена, освежена и хидратирана, маската разкрива една по-малко стресирана кожа, снемайки негативните последици върху нея, било от от ежедневен стрес, лошо хранене, вредни навици или дори емоционална обремененост. Посланието на марката, че "всичко ще е наред" е илюстрирано не само във вида на кожата ви след нейното сваляне, но на мен ми действа и на душевно равнище - помага ми да се отпусна, докато съм с нея и наистина да повярвам, че всичко е наред. Действа като прегръдка като тази, която показва на опаковката си.


Азиатска центела, вместо вода като основна съставка, в комбинация с хидратиращ и успокояващ сок от алое, задържащата влагата хиалуронова киселина, заздравяващ аргинин, лечебните свойства на лечебна ружа, успокояваща пъпчици и несъвършенства хутиния, както и олигопетид, който стимулира клетъчния растеж и заздравяването, са само част от богатия активен състав тук. Най-важното обаче не е дори центелата, а мадекасосид - компонент, който естествено се съдържа в билката, но тук е извлечен и добавен в силна концентрация, има супер сили, между които да заздравява увредените тъкани, да избелва петънца и да накара разните да заздравеят. Точно на него се дължи магията на центелата, която е наричана "Тигрова трева", защото дивите тигри в Индия се валяли в нея, а тя карала раните им да заздравеят. Магична е центелата, казвам ви! Искате я в грижата си за кожата!

Идеална преди или след тежък ден, натовареност, физическа и емоционална обремененост, тревожност и раздразнена, зачервена и проблемна кожа, тази маска прави чудеса и не случайно ми е любимата!


Говорейки за тежък ден.. "Sweet Dream" шийт маската е любимата ми маска за края на дена, с която да приключа вечерта, когато искам нещо успокояващо, доставящо ми изключителна доза релакс и помощ, за да заспя!

За разлика от горните две, които са напоени с неароматизиран и безцветен серум, тази е напоена.. с лосион! Да, бял, кадифен и млечен лосион, който е като на слоеве по плата, сякаш сте го напоили с крема ви за лице. Това не е случайно - тази маска, за разлика от другите, има мощен хидратиращ и подхранващ ефект, Изключително богата и луксозна, тя действа като овлажняващ воал върху кожата, от който кожата пие. Богата на масла от мадакамия, шеа и жобожа, тя тушира сухотата, омекотява и подхранва, хиалуронова киселина вътре задържа влагата в клетките през нощта, а суперхрани като зелето "Кейл" неутрализират свободните радикали, докато градински риган действа пречистващо, а хамамелис - успокояващо.


Изключително успокояваща кожата и сетивата, тази маска носи посланието "You did well today. Sweet dreams" ("Ти се справи добре днес. Сладки сънища."), което е точно това, което искате да чуете за края на деня! Било то след тежък и стресиран ден или просто ако имате нужда от доза релакс и време за себе си, тази маска го доставя не само за кожата, но най-вече за сетивата. Тя не просто се грижи за кожата, но помага й на организма да спи по-добре. Как?! Със своя аромат!

Ухаеща на свеж, сякаш току-що откъснат стрък лавандула, без етеричен, химичен или натрапчив дъх, мекият и деликатен аромат на тази маска, в която се долавя и чувствена нотка жасмин, успокоява всяко сетиво, отпуска ви и ви помага да спите по-добре. Не само това, но тя отпуска и кожата - в съдържанието си, лосионът, с който е напоен маската, съдържа мента, която оставя кожата охладена, снемайки умората от нея. Просто обожавам усещането, докато маската е на лицето, комфорта, който ми носи, както и душевното спокойствие, което оставя! Превъзходен финал на деня!

Най-често взимам маската с мен при пътувания и почивки, тъй като имам проблем със заспиването на "чужди" места първите дни, като много ми помага в това отношение. В обичайното всекидневие обаче я слагам вместо нощна грижа, когато се усета превъзбуден и имам нужда от помощ преди сън или пък реша, че имам нужда от СПА вечер, в която тя винаги е последната стъпка, носейки ми невероятен комфорт! Нанасям на чиста и тонизирана кожа поне час преди сън, стоя 20 минути с нея и я свалям, втривайки остатъка от лосиона в кожата. Разкошна и глезеща ви, бивайки приятел на кожата и тялото! Прави вечерта по-хубава, по-спокойна и държи стреса от съзнанието настрана, докато сухата ми кожа е мощно подхранена!


И макар много различни една от друга, всяка една от маските с послания на PACK-age е върховна за моя вкус, като общото е, че всички са тотални попадения! Различни, ефективни, приятели на кожата и на вас, благодарение на зареждащите послания.  Откакто ги открих през април, не съм спирал да ги използвам, като слагам поне една всяка седмица, а съвсем наскоро се заредих стабилно с нови бройки! Буквално се превърнаха в любимите ми шийт маски, които са удобни, не висят, не се разтичат, комфортни са, не оставят лепкав филм, активните съставки са мощни и ефектите върху кожата - видими веднага след сваляне.
Използвани денем или нощем, ще се радвате на по-хубава кожа, а душата ви ще е щастлива като моята, благодарение на посланието.. лично аз винаги избирам коя да сложа според надписа върху тях! Винаги се изумявам как нещо толкова малко и незначително може да ми повлияе толкова добре! Ако искам глезене и self-care, слагам "I Love Myself" маската. Когато съм тревожен и неспокоен, а това личи върху кожата, двадесет минути с "Don't Worry" правят чудеса. А когато не мога да спя или искам пълноцeнен релакс вечерта, "Sweet Dream" е идеалната! 

Маските на PACK-age ще намерите у нас в "KoКoс", чиито готин екип ги внася и зарежда официално в България, като цената единично на брой от всяка маска е 6 лв., като са налични и сетове от 10 броя (54 лв.) и от по 4 бройки, съдържащ всички показани + една лимитирано издание с мед, който се продава за 21,50 лв.
Не с една ръка, не с две ръце, а с цялото си същество ви препоръчвам тези магични и наистина хубави шийт маски! Просто друго ниво са! Ще се убедите!

Няма коментари:

Публикуване на коментар