>

сряда, 1 август 2018 г.

L'Occitane en Provence / Immortelle Divine Cleansing Balm

Здравейте,

От известно време практикувам така нареченото в Корея "двойно почистване на лице". Трябва да призная, че преоткрих този метод, който се състои в това преди обикновеното измиване с измивен продукт (пяна, гел, крем..), лицето да бъде почистено с почистващо олио или балсам - т.е. продукт на маслена основа. Идеята на това е, че първият продукт ще "подготви терена": ще разтвори грим, излишен себум, замърсявания, слънцезащита, мървта кожа и всичко, което се сетите от лицето ви, след което с нормалния почистващ продукт вие премахвате остатъците, успявате да стигнете до порите и замърсяванията в тях, почиствайки перфектно лицето, подготвяйки го за последващата грижа.
Този метод на двойно почистване има хилядолетна история, започваща от Азия и превърнала се в ежедневна рутина за мъже и жени в Корея днес, както и хит в Запада.

Винаги съм предпочитал балсами, отколкото олиа. Преви време ви помолих да ми препоръчвте олиа за целта, но въпреки всичко пробвано, това просто не е мой тип продукт. Почистващите балсами са и си оставам моето нещо! Пробвал съм от прехваления балсам на Clinique, който не харесвам, през легендарния Pond's колд крем за целта, балсама на REN с роза, както и този на Emma Hardie, стигайки до любим мой продукт - Pro-Collagen балсама на Elemis.
И въпреки, че мога да изброявам още, нищо от предното няма значение, защото се преродих и открих моя балсам. Онзи, който сякаш съм търсил и от който кожата ми има нужда. Такъв, който покрива всичките ми изисквания в подобен продукт и за мен е еталон как трябва да изглежда, да работи и да се усеща подобен почистващ балсам.
Става дума за божествения почистващ балсам с безсмъртниче на L'Occitane!


Колекцията Immortelle Divine  е най-луксозната, скъпа и мощна колекция за лице на марката, съдържаща божествено безсмъртниче. Със силно анти-ейдж действие, преди 17 години марката открива ползите от органично масло от безсмъртниче за кожата. Известно като "златно слънце", то никога не увяхва, дори след откъсване - на това се дължи и името на билката, която има много ползи за организма ни. От древни времена се смята, че маслото от него може да лекува рани, карайки ги да раздравеят. Действието е толкова мощно, че се е използвало за лечение на акне, екземи, премахване на белези и всякакви кожни проблеми. Регениращите му свойства са толкова мощни!
Изследвания в лабораториите на Локситан през 2001 г. обаче откриват мощните му анти-ейдж свойства, превръщайки го в икона на най-известната им анти-ейдж линия и съставка, която е позната именно в тази си роля. Богато на активни молекули, антиоксиданти, регенериращи кожата съставки, танини и флаваноиди, органичното масло от безсмъртниче е центъра на божествената Immortelle Divine колекцията, която съдържа тайната на младостта на билката.

Първата стъпка в божествения почистващ ритуал на Локситан започва именно с почистващия балсам, за който ще ви разкажа днес!


Идва в масивна, тежка и много луксозна стъклена опаковка, която е в ярко жълт цвят, запазената марка на линията, идващ в екологична златиста картонена опаковка, в която има и шпатулка. Бурканчето съдържа два пъти по-малко количество (60 мл.) от стандартните подобни балсами, коетo не трябва да ви заблуждава - изключително икономичен е и a little goes a long way. Ако при другите имате нужда от сериозно количество за постигане на ефективно почистване, тук това не е така!
Още преди да отворите и стигнете до самия балсам, стъкленият буркан оставя невероятно и много луксозно усещане, което обожавам!
"Луксозна, пищна, божествена" - трите думи, описващи не само линията, не само опаковката, но и балсама!

Текстурата му на пръв поглед наподобява втвърдено кокосово масло - бяло и гъсто. При загребване с шпатулката, то остава твърдо като балсам, но вече личи маслеността му, тъй като се загребва като масло. Леко, въздушно, но луксозно масло, под формата на балсам.
След като загреба нужното количество с шпатулката, разпределям между пръстите и нанасям на суха кожа. Върху лицето, гъстият балсам започва да се топи като масло от топлината на кожата. Не като олио, а като масло - не се "втечнява" прекалено, остава балсаместият елемeнт и се усеща много богато, луксозно и подхранващо, докато се топи като десерт върху кожата. С помощта на пръстите и дланите масажирам лицето и шията, минавай също околоочната зона, миглите и устните. Усещането е много богато, луксозно и приятно - сякаш масажирате масла в кожата си, които разтварят всичко по нея.
Без щипане на очите, без замъгляване на погледа (ако попадне вътре), без "мръсно" чувство върху лицето, въпреки разтварянето на нечистотиите - комфортен и луксозен!


Любимото ми нещо по време на тoзи процес е възхитителния аромат на балсама. Той ухае на печени ябълки и круши, а не може да си представите какъв караламелен кеф е за сетивата това! Докато го масажирам, масленото усещане е превъзходно, но в комбинация с прекрасния аромат удоволствието е още по-голямо!

След като усетя, че всичко по лицето е разтворено, добавям малко вода, която превръща маслото в млечна емилсия, след което отмивам с топла вода. След това без да подсушавам кожата, директно разпенвам и нанасям измивния продукт, който е втората част от двойното почистване. От марката препоръчват да се ползва божествената почистваща пяна от линията, която аз си купих за целта, но разбира се е подходящ всеки друг почистващ продукт.


Почистването с балсама се усеща много богато, луксозно и приятно. Определено откъм усещане е най-хубавия подобен балсам, който съм ползвал! Чувствате се поглезени и заредени, сякаш в спа! Но чакайте -  ефектите също не са за пребенбрегване!

Балсамът успява да разтвори всичко по лицето - нечистотии, замърсявания, омазняване, грижа, слънцезащита, грим и дори водоустойчива спирала! Изключително нежен е, не дразни кожата или очите и премахва наистина всичко от лицето! Щом успява да свали Bold & Bad Lash спиралата на MAC, която е бетон върху моите мигли и почти нищо не успява да я свали, когато я ползвам, тъй като залепва като лепило за тях, то значи може да се справи с всичко! Нежно, ефективно и без търкане.
И ако при грима може да се види още върху лицето как той бива разтворен, то омазняването в Т-зоната през топлия сезон, нечистотиите от въздуха на мръсна София и мъртвите кожни клетки на повърхността - може да усетите след почистване как няма следи от тях.
Лятото за мен двойното почистване е ключово за ефективното сваляне на водоустройчива слънцезащита и този балсам определено се справя. Ако за сваляне на професионален грим го ползвам не толкова често, то точно с цел да свали водоустойчивата ми слънцезащита го ползвам всяка вечер, тъй като не винаги само обикновения почистващ продукт може да отмие слънцезащитните филтри, които са направени да бъдат стабилни и устойчиви!

Кожата след почистване се чувства изключително чиста, мека, подхранена и гладка - толкова гладка, че сякаш е била ексфолирана. Затова казвам, че подобни продукти успяват да премахнат повърхностия слой мъртви гледки, разтваряйки ги, разкривайки нова, сияйна и гладка кожа. Тя остава съща толкова мека и след почистването с измивния продукт, запазвайки подхранващи ефект на маслата, без да се усеща филм. Кожата е кадифено мека като бебешко дупе, загладена, отпочинала и се чувства като след СПА ритуал!


Ефективността и красотата на този балсам се крие в съставките му - направен от богат микс растителни масла!
Сравнението с кокосово масло в началото не беше случайно - студено пресовано кокосово масло се комбинира със слънчогледово масло, масло от сладък бадем и масло от карите (шеа), за да достави перфектния почистващ ритуал. Естествените масла разтварят нечистотиите по лицето по естествен начин, подхранвайки кожата и бивайки максимално нежни към нея. За разлика от подобни продукти с изкуствени масла и съставки, този няма да запуши порите и ще почисти лицето по естествен път, бивайки полезен за кожата - маслата са богати на омега мастни киселини, витамини и хранителни вещества.
Балсаместият елемент в текстурата дължим на пчелен восък, който прави така, че той да се усеща богато, гъсто и луксозно - именно това, което го различава от други масла, които се топят като олио и се стичат между пръстите.
Вътре са добавени още витамин Е, който е мощен антиоксидант, както и центъра на линията - органичното масло от безсмъртниче, събрано от Корсика, от където марката го извлича. Именно в региона на Корсика расте тази билка, което е повод да спомена, че както другите си суровини, Локситан я търгуват справедливо (fair trade), подпомагайки хората, които берат билката на вечната младост, стимулирайки икономиката на региона.

Почиства кожата нежно, но до съвършенство, разтваряйки всичко по нея по естествен начин, бивайки идеален спътник за хората, които искат да практикуват двойно почистване, но не обичат олиата и messy продуктите, искащи луксозно и богато усещане. Текстурата е превъзходна и в комбинация с прекрасния аромат, те превръщат ползването на продукта в награда за края на деня, оставяйки кожата чиста, мека и подхранена, разкривайки вечер след вечер една по-чиста, здрава и гладка кожа. Усеща се луксозно, богато и boujee, а съставките, с които той е формулиран, са един подарък за кожата ви, който ще я поглези и зарадва. Идеален за топло и студено време, за мъже и за жени, за всеки тип кожа - от много мазна до много суха, за сваляне на грим, тежка грижа и ежедневни замърсявания и чудесен, ама чудесен избор, ако искате да практикувате двойно почистване и търсите луксозен, богат и ефективен продукт.
Това е почистващият балсам с безсмъртниче на Локситан! Луксозен, пищен, божествен!


Както започнах това ревю, това определено е любимият ми почистващ балсам, който съм ползвал досега. Дори да се опитам - не мога в едно изречение да ви споделя точно колко ми харесва! Трябва да се усети на лицето просто!

Ще го откриете в двата бутика на марката в Сердика Център и на Витошка, както и онлайн в техния сайт, като за буркан от балсама (60 мл. с включена шпатулка) платих 74 лв, а втората стъпка от божествения ритуал на Локситан - почиствашата крем-пяна с безсмъртниче, за която също скоро ще четете в блога, струва 69 лв. (125 мл.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар