>

събота, 1 септември 2018 г.

Eisenberg Paris L'Art Du Parfum / Eau Fraîche Homme*

Здравейте,

Септември дойде! Кога мина толкова бързо почти годината не знам, но винаги този месец е бил специален за мен, поради една причина: напомня ми, че есента идва. И макар температурите навън хич да не са съгласни с това твърдение, както и пълните с туристи морски курорти, за мен септември дава идеята точно за това - че скоро (или не чак толкова скоро) времето ще се захлади, листата ще започнат да падат, софийските паркове ще станат оранжеви и връхните дрехи ще се завърнат, заедно с Pumpkin Spice Latte-то в "Старбъкс", макар напълно да съм съгласен с Марта Стюарт, че то е за "basic b*tches only". Както и да е...
Няма по-подходящо време за мен за разкриването на изкуството на парфюмите! Буквално!

И ако през лятото предпочитам носенето на свежи, непретенциозни и ефирни аромати, то с неговия край, който все още не се вижда, започва връщането към онова, което харесвам най-много - онези ухания, които не могат да те оставят равнодушен, които няма да срещнеш другаде на улицата и които са творения. Богати, пищни и със собствен характер... Произведения на изкуството!
Днес ще Ви представя такъв - мъжкият Eau Fraîche аромат от колекцията L'Art Du Parfum на Eisenberg Paris. Един джентълмен във флакон, който ви показвам в днешната събота, на която се навършва точно година, както марката е налична в България!

Той е съвършеният мъж, изискан и с безупречен стил. Той е истински съблазнителен и убедителен, неизбежно преобръщащ главата на всяка жена! Той е Eau Fraîche For Him!


Лансиран през 2010 година, Eau Fraîche Homme е стилен, харизматичен и изключително класен мъжки парфюм, което си личи още от опаковка, върху която е изобразена истинска творба на изкуството, типично за L'Art Du Parfum парфюмите, в която колекция Хосе Айзенберг комбинира художественото изкуство с парфюмерията, а всеки аромат от линията представя емоция, изразява личност и е представен от истинска картина.
Върху стилната черна опаковка, която се разтегля при отваряне, от бразилския художник Хуарез Мачадо по Eau Fraîche Homme е нарисуван ексцентричен парижанин от средата на миналия век, облечен в ярък цветен костюм и държащ в едната ръка чадър, а в другата Eau Fraîche Homme, по който се захласват сякаш митични, призрачни и голи дами, спускащи се от въздуха, следвайки го, докато флаконът отделя благоуханен облак.
Ексцентричният джентълмен знае силата на аромата, който държи, както и го използва - уверенеността личи по лицето му, както и по изправената стойка. Долавят се духовете на сюреализма и експресионизма от миналия век в изобразеното от Мачадо, характерно за неговото творчество, което изцяло улавя същността на Eau Fraîche Homme аромата.

Горчив грейпфрут и свеж, зелен бергамот отварят композицията - приятно свежа и дори леко стипчива, тя се усеща сякаш пълна със свежи сокове! Искряща и приповдигаща духа, в нея усещам още цитрусово олио от нероли и мандарина, както и още по-свеж джинджифил! Напомня ми точно на аромата, който се отделя, когато беля и нарязвам корен от джинджър за чай - сочен, приятно пикантен и свеж, отделящ се от месестия и juicy корен на плода. Няма я онази люта нотка на сушен джинджифил, а точно на месест, пресен, току-що нарязан такъв, който чудесно се комбинира с искрящата същност на зеления бергамот и грейпфрута.
Всъщност отварянето на композицията на Eau Fraîche Homme ми напомня на подгряващите концерти от музикални изпълнители преди големите звезди да се качат на сцената. С други думи: най-доброто тепърва предстои и дори не е започнало!


Смразяващо ледена мента, иглички хвойна, зелен естрагон, ароматична салвия и едва доловима мека лавандула ме карат да настръхна! Студени, много свежи, зелени и вледеняваши!
Придават една кристална същност на уханието, улавящо духа на eau fraîche концентрацията (в превод "свежа вода"). Усещате чистия  му подпис, сякаш плувате в кристално чисти и студени води, без сапунени нотки. Но чакайте...
Розов пипер, пикантен анасон и кардамон разкриват една ориенталска и гореща същност на личността на онзи парижанин от опаковката, чиято кръв кипи зад изискания му вид. Бреговете на кристално чистите води, в които уханието на Айзенберг ви кара да плувате със сетивата си, всъщност се намират в Арабско море. Изплувате ли от кристални води, ще видите пазари на подправки, ориенталските дрехи, музика и начин на живот...

Винаги Eau Fraîche Homme ме кара да се чудя ще ме опари или ще ме изстуди?! Всъщност не прави нито едно от двете, защото балансира две крайности в една златна среда. Цитрусовите плодове и ледените билки, комбинирани с олфактивната интензивност на подправките, карат свежестта на връхните нотки да изпъкне още повече.


След няколко часа носен върху мен, за Eau Fraîche Home е време да разкрие силно мъжествена дървесна база, която единствено остава от уханието на кожата ми.
Мъх оставя усещането за един дървесен килим, на който се извисяват ветивер и полисандрово дърво, поставящи зелен, дървесен и силно мъжествен финал, акомпанирайки им и наситен мускус. Чувственият подпис на сандалово дърво и кехлибар карат дървесината да не се усеща еднозимерно, в комбинация със сладкия боб "Тонка", омекотявайки зеленината и сухотата на дървесината, правейки я по-топла и чувствена, разкривайки романтична страна в дълбочината си. За един силно мъжествен, но и чувствен, почти романтичен финал... също като джентълмена, който го носи!


Защо Eau Fraîche Homme ми напомня за есента, ще се запитате? Да, той е искрящо свеж и чист, но и е мистичен и многопластов аромат. Дълбок, чувствен и доза загадъчен, зад "цветния" си костюм на джентълмен, той крие човешка душа и емоции. Студен, но само докато го опознаеш, неговото сърце бие с топла кръв. Жизнерадостен, но загадъчен - не се усмихва, не издава чувствата си и се крие зад една елегантна същност, по чиято ексцентричност може да разберете, че отвътре има нещо много повече. Изискан и елегантен, с класа и стил, този аромат е точно копие по душа на френския джентълмен на опаковката си, нарисуван от Хуарез Мачадо. Доза загадъчен, привличащ жените, играещ си със сетивата и съдържащ младежки дух зад един узрял силует. Зрял екстроверт с мистична, загадъчна същност, който крие душа на момче - младо, пълно с енергия и жажда за приключения. Точно това е и Eau Fraîche For Men уханието на Айзенберг,
Улавящ светлината, но и мрака в себе си, той носи освежаваща, мъжествена и въздушна същност, зад една мистична, загадъчна и ексцентрична обвивка. Подходящ за носене дори през мръсна жега, той е като освежаваща глътка въздух, която обаче напомня, че края на жегата идва.. Сякаш есента чука на вратата и носейки го, се сещам, че скоро листата ще започнат да падат! Свеж, но узрял. Искрящ, но мистичен и потаен. Носи неустоимия чар на перфектния джентълмен навсякъде с вас, било то в офиса или на романтична вечеря, играейки си с околните, привличайки ги със своя потаен чар. Като истински френски джентълмен, който успява да те съблазни без дори да си разбрал...


Мъжкият Eau Fraîche, както и неговата дамска половинка, която е създадена от абсолютно същите съставки като него, но в една много различна същност, точно както Адам и Ева в Библията, ще намерите ексклузивно в обектите на Douglas и Beutyzone у нас, заедно с останалите L'Art Du Parfum ухания .
Цената на Eau Fraîche Homme за 30 мл. е 108 лв., за 50 мл. - 167 лв., а за 100 мл. - 252 лв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар