>

четвъртък, 9 август 2018 г.

Korres Water/Cedar/Lime EDT*

Здравейте,

Докато морските ми приключения още са в съзнанието ми, нямаше как да не използвам случая да ви запозная с едно лятно ухание, което ми е неизменен спътник във вечерите на морското крайбрежие. Аромат, черпещ вдъхновение от три съставки - вода, кедър и лайм. Аромат, който преплита древна история, мистика и гръцки богове. Това е новата тоалетна вода за мъже Water/Cedra/Lime на Korres.


Името на този аромат говори достатъчно за него...
Свързана с нимфите и боговете, водата е един от основните градивни елементи на Вселената. Има мистична сила, символ на енергия и чистота. Водата е живот, тя е енергия, това е най-висшият символ на чистотата и невинността. В това ухание е използвана именно нейната животворна страна, която отговаря на земните нотки, добавени както в този аромат, така и в дамската му половина - Water/Bamboo/Freesia.
Кедърът пък е вековно дърво, което расте на големи височини по Атласките планини, търсено още от древността, благодарение неговата издръжливост и аромат. Неговото топло ухание повдига настроението и отпуска духа.
Лаймът е символ на любовта към боговете, носещ свежа нотка в това ухание. На Егейските острови се смята, че листата му осигуряват безсмъртие.

Казах, че името говори достатъчно за уханието, но всъщност то е само корица, върху която има бегло резюме. Корица, зад която се крият обрати в свежата и водна сюжетна линия, за която сте се подготвили... Нека ви разкажа какви са те в една морска приказка!


Още стъклената опаковка на уханието, посрещайки ви в тъмно син цвят, който идеално се допълва с вълните на картонената опаковка, визуално подсказва какво ще се случи, щом натиснете флакона. Залива ви морска свежест!
Морски акорди, напомнящ морска вода и водорасли, ви обгръщат сякаш като вълна в морето, докато микс от цитруси оставя ледено свеж дъх. Кисел и зелен лайм се допълва от леко трапчива мандарина, а мека портокалова сладост убива киселинноста, оставяйки само сочност и цитрусова свежест.
Акватичните елементи в уханието са толкова естествени, че сякаш ви пренасят във водите на Егейско море, ухаейки морско и свежо, а цитрусите са както коктей "Мохито", който ви придружава.
Ухае синьо, ухае свежо, ухае морски, ухае лятно... и тук е време сюжетът в този ароматен разказ да предприеме рязък завой.

Наситени нотки на подправки завладяват Water/Cedra/Lime тоалетната вода, променяйки я до дълбините на същността й - водата. Акватичните и свежи цитрусови нотки са просто един фон, върху които се играе истинската пиеса - ориенталска и изгаряща от страст!
В тези кристално сини води на аромата са пуснати шепи черен пипер, който е приятно пикантен, доза пиперлив и изключително наситен, сякаш току-що смлян. Пипер, който обаче изглежда мек на фона на друга подправка, която метафорично "тропа с крак" и усилено завзема цялата композиция - индийско орехче. Ако мога да отлича една съставка в това ухание, то това определено ще е индийското орехче, което тук е изключително наситено и интензивно! Ако сте му фенове, ще се влюбите в тоалетната вода. Топъл, леко пикантен, мистериозен, чувствен и мъжки, с отчетлив подправчест дъх, който се усеща точно така, както когато настържете индийско орехче за готварски цели. Носи индийски, ориенталски привкус, който е идеален за толкова свежо мъжко ухание, тъй като го допълва превъзходно, без острота и без да вкарва уханието в прекалено източен завой.

Още когато усетих уханието в магазина на марката, веднага в съзнанието ми бяха три неща - вода ,подправки и.. познайте!


Силният маскулинен характер на този микс се крие в използваната дървесина - освен водните нотки и превъзходното индийско орехче, вътре се крия богата и балсаместа дървесина. Кедър, ветивер и гваяково дърво са дървесната основна, на която стъпват всички нотки. Много богати, почти като балсам, тези нотки на дървесина се преливат чудесно и оставят усещането за силна мъжественост. Сякаш дърво, което расте близо до плажа и което е преминало през буря, клоните му са паднали по течението, усещайки се онзи зелен, земен аромат на отсечена дървесина, който контрастира на сухата острота на топли, почти като опушени дървесни нотки. Дървесно царство, превръщащо аромата от свеж бриз в истински дълбок балсам за душата!

Water/Cedra/Limе тоалетната вода е изключително свеж, но луксозен и балсамест микс, който комибинира мъжествени съставки. Представяте си вода с лед и цитруси, а получавате балсам! С невероятен интензитет, той те завладява с едно пръскане - концентрацията на парфюмна есенция е изключително силна и макар да е тоалетна вода, интензитетът и силата на уханието са страшни! Не обичам да говоря за трайност, тъй като всички знаем, че това зависи от кожата, но върху мен това ухаение остава отчетливо и наситено върху кожата ми над десет часа! Както казах - на вид е вода, но всъщност: балсам. Ароматен балсам, който носи акватични, цитрусови, дървесни и ориенталски нотки в себе си!

Идеален за носене в по-хладно, облачно и ветровито време, както и на места с висока влажност, където луксозната, балсаместа същност се развива в своята пълнота, както и през горещи летни вечери, когато разхлажда като бриз. Определено за моя вкус е ухание за тъмната част на денонощието, както и за по-хладни дни, заради остротата си, но е достатъчно свеж, че да се носи и денем в жегата - въпрос на вкус. Лично аз харесвам за тази цел повече Water/Bamboo/Freesia, който е по-зелен, благодарение на бамбука, много флорален, благодарение на фрезията, бивайки мек и воден, усещайки се отчетливо водна лилия и още по-водна и сочна узряла диня. Сутрините с него в Гърция са разкошни, а вечерите с мъжкия завършват подобаващо всеки ден!


Ще откриете Water/Cedra/Limе тоалетната вода, както и дамската му половинка -Water/Bamboo/Freesia, в магазина на Корес у нас (на ул. Кракра), в Beauty Lab на ул. Цар Иван Шишман, както и онлайн в техния сайт. Цената на 50 мл. от уханието е 58 лв., а картонената опаковка се разтваря като детска къщичка, по чийто "стени" може да прочетете за съставките на уханието, какви суровини не съдържа (тъй като парфюмите на марката са натурални) и малко гръцка митология...

Няма коментари:

Публикуване на коментар