>

понеделник, 13 август 2018 г.

Sisley Paris Emulsion Ecologique / Ecological Compound*

Здравейте,

Стоейки пред прекрасните смокинови дървета, бели камъни на гръцкия бряг и лазурно синьото Бяло море, се вдъхнових да ви разкажа за един продукт за грижа за кожата, който сякаш улавя тази гледка - природна чистота, изчистен дизайн и ботаническа сила в съдържанието!
Това е Emulsion Ecologique - едно истинско природно съединение, икона в арсенала на Sisley Paris!

Не е крем за лице, не е серум, не е маска, не е крем, не е гел.. една необикновена грижа!
Лансирана през 1980 година, Emulsion Ecologique се продава на всеки 45 секунди в света, превърнала се в бестселър за марката сред мъже и жени по цял свят, както и козметичен продукт със статус на икона в бюти света, носител на множествено награди и превърнал се в култ сред "легион" от французи! Един семеен козметичен продукт, за който искате да прочетете!


Под формата на флуидна емулсия - бяла, водниста и много лека, текстурата определено е перфектна илюстрация на името. Emulsion Ecologique представлява точно емулсия, която е всъщност ботаническа смес от растителни екстракти със синергично действие.
Леката и свръх икономична текстура се разпределя лесно върху лицето, усещайки се изключително луксозно и точно като традиционен френски лосион от едно време - с лека вазелинова нотка, напомнящ винтидж усещане за френски лукс и аристокрация. Точно в духа на Сисли и фамилията д'Орнано. Без искуственото усещане на съвременните силиконови продукти, без тежест, без лепкавост - усеща се точно като козметичен продукт изваден от каталог от миналия век. Оставящ матов финиш, комфортен на лицето, много луксозен и носещ винтидж френски дух!

Нанасяща се сутрин и вечер на чисто лице, самостоятелно или преди основната грижа, тя има не един ефект за кожата. Усеща се изключително подхранващо и хидратиращо (според проучвания, с 32% се повишава нивото на влагата в кожата 30 минути след нанасяне), въпреки леката му текстура на емулсия. С лек, кремообразен и деликатен ботанически аромат, той покрива лицето с кадифен филм от мекота, защита и комфорт. Туширащ сухотата и подхранващ кожата, тя изглежда свежа, здрава и сияеща, въпреки матовия финиш. Заредена, енергизирана и жива, тя е тонизирана, еластична и най-магичното в този продукт - "излекувана" и заредена от негативните ефекти от замърсяващите фактори в заобикалящата ни среда.

Цигарен дим, мръсен въздух, прах и UV увреждания, няколко десетилетията преди urban защитата от негативните за кожата фактори от околната среда да стане мейнстрийм сред марките, Сисли създават тази емулсия, която успешно неутразлизира въздействието на всички онези вредни за кожата замърсители, помагайки й в борбата със стреса, причинен от тях. А  точно кожата ни като най-големия ни орган е първата, която се сблъсква с тези агресивни външни фактори! Не искаме те да оставят следи върху нея, нали?


Сивкав тен от цигарите и дима им или изсушена и замърсена от въздуха кожа са неща, с които Emulsion Ecologique успешно се справя, туширайки въздействието им, предпазвайки по естествен начин кожата и възстановявайки я. Тонизира, пречиства и насища кожата с богат микс от антиоксиданти, които се борят с оксидативния стрес. Как го прави? Чрез смес от ботанически съставки, което е типично в стила на Юбер Д'Орнано, който е пионер в използването на ботанически есенции в козметологията, създавайки семейния бранд през 1976 г., превърнал се днес в еталон за качество и лукс, предлагащ възможно най-високата като качество козметика, която ще намерите.

Азиатската центела е центъра в Emulsion Ecologique. Една чудодейна билка, която в Индия е наричана "тигрова трева" заради факта, че ранените диви тигри в природата се валят именно в поля от растението, за да излекуват раните си. Имаща толкова силно възстановяващо, заздравяващо и успокояващо действието, че да накара дълбока рана да заздравее, центелата е богат източник на антиоксиданти и е една от най-добрите съставки за стресирана кожа. Хит в корейската козметика в момента, Сисли откриват ползите на растението, познато в Китай като "елексир на живота", преди повече от 40 години и го ползват в множество от продуктите си.
Корен от женшен тонизира кожата, енергизира и подобрява микроциркулацията, правещ възможно последващата грижа, която ще нанесете след емулсията, не само да проникне по-добре, но и да засили действието й. Макар емулсията да може да се нанася самостоятелно и да е достатъчно хидратираща и подхранваща за моята кожа, лично аз обичам да я нанасям вместо серум преди крема за лице, тъй като знам, че по този начин ефектите от овлажнителя ми ще бъдат подпомогнати, С антиоксидантно, ревитализиращо и възстановяващо клетките от стреса действие, коренът от женшен е една магична съставка, използвана от векове в източната медицина.
Розмарин действа пречистващо и изглаждащо, неутрализирайки ефектите от замърсителите, действайки антибактериално и пречиствайки порите от замърсяванията. Стимулирайки кожните тъкани, той подпомага естественото здравословно сияние на кожата, тонизирайки комплекса и поддържайки водния баланс.
Полски хвощ, оцелял на планетата ни над 100 милиона години и дори след измирането на динозаврите, е растение, чийто ползи още лекарите от Древен Рим и Древен Китай са ползвали. Първият документиран в историята случай на използването на растението е от Гален, а 18 века по-късно, Сисли използват древните сили на полския хвощ. Най-богатата билка на силиций на планетата, при това в лесна за абсорбиране от кожата форма, на която е градивен елемент, той тонизира вида на кожата, богат е на витамини, минерали и флаваноиди, а антиоксидантните му свойства предпазват кожата от външните агресори. Хидратира и подобря текстурата на кожата, бивайки приятел на чувствителната кожа.
Хмел, от семейство конопови, не е само ключова съставка за любимото лятно питие на всички - бирата, но и част от активните съставки в Emulsion Ecologique. Открит през 11 век, хмелът, използван тук, са всъщност "женските" цветя  на растението, използвани както за производство на бира, така и в билколечението. Поддържа кожата млада, бори се със свободните радикали, подпомага блясъка на кожата и действа противовъзпалително, успокоявайки стресираната кожа и отпуска мускулите на лицето, туширайки мимическите бръчки.

Този свеж и устоял на времето продукт, оставащ непроменен, бивайки любимец на мъже и жени на всякакви възрасти, е идеален овлажняващ, тонизиращ и защитаващ продукт за всеки ден. Използван като основен крем, като добавка към допълнителната грижа, като успокояващ автършейв от мъжете и т.н., той е ежедневен помощник, от който цялото семейство има нужда. И ако при дамите може да се превърне в част от обичайния ритуал, подпомагайки останалите продукти, то за господата наистина е помощник, който използван самостоятелно, е лесен за употреба, комфортен върху кожата и идеален за забързани хора, които нямат време за сложна грижа, но искат да полагат такава ( при това - ефективна и от най-високо качество). А ако не искат да полагат - половинката да ги накара! Но всъщност предното няма да се наложи, защото много малко е нужно на човек да обикне Ecological Compound...  Едно ползване!
Непретенциозен, но много мощен, свеж като текстура, носещ френски винтидж дух и премиум качества, той е "едно от най-хубавите неща, които може да сложите на лицето си", както споделят от луксозната верига Джон Люис в Обединеното Кралство за него.


У нас ще намерите Ecological Compound флуидната емулсия на Sisley Paris в Douglas и Beautyzone, където голямата, семейна разфасовка от него (125 мл.) струва 405 лв. В момента е налична и лимитирана и много цветна опаковка, дело на Елжбиета Раджвили, която е колекционерско съкровище, което празнува с поезия цветовете на природата, почитайки тази емулсия-икона, която е един от най-награждаваните и купувани продукти  на марката.
Emulsion Ecologique се предлага и в по-малки вариации (50 мл. и 60 мл.), които не се зареждат в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар