>

сряда, 25 юли 2018 г.

Korres Watermelon Revitalising Mask

Здравейте!

Динята.. любим плод на всички ни през лятото, който е безкрайно вкусен, освежавайки и рехидратирайки организма, тъй като е богат на вода, витамини и миктонутриенти. Но ако ви кажа, че е също толкова полезен и за кожата?!

Всички сме виждали watermelon theme продукти, а особено през лятото, те са сякаш навсякъде - било то дрехи, планери, плажни несерчета, напитки с такъв вкус и разбира се - козметика. Било то душ-продукти, ухаещи на вкусния плод или лосиони, кремове, млека и т.н., като че ли повече виждаме динята като вкусен плод, на който искаме да ухаят летните ни любимци, но днес няма да ви покажа това. Днес ще ви покажа един продукт, който не просто ухае на диня, той изглежда като такава и най-важното - съдържа ползите на плода, които "инжектира" в кожата на лицето, благодарение на съдържанието си на истинска диня!

Запознайте се с ревитализиращата маска за лице с диня на Корес! 


Какво представлява?

Отмиваща се маска за лице, подходяща за всеки тип кожа, която има охлаждащо и ревитализиращо действие, действайки като витаминозен, изстуден коктейл за кожата.
Текстурата й е пухкава и лека, носейки тъмнорозов цвят, почти червен, в който се забелязват малки черни семки, подобни на тези в динята. Всъщност текстурата на маската наподобява идентично плода, ухаейки също толкова изкусително. Представете си онези сочни плодови дъвки с вкус и аромат на диня, които аз си спомням от детството си и които обожавах.. Е, маската ухае точно така! Сочно, изкусително, вкусно и кремообразно на дъвки с диня! Истински разкош!
Изглежда, чувства се и ухае като този летен плод - определено бих могъл да преименувам тази ревитализираща маска "динена", тъй като тя е един летен, плодов, червен разкош!
Но не само изглежда, както вече казах - тя е и формулирана с истинска диня!

Богата на калий и витамините А и С, динята в маската действа рехидратиращо, насищайки кожата с влага и витамини, освежавайки. Не само това, но тя и неутрализира ефектите от слънцето, предотвратявайки образуването на петна, лунички и дори акне.
Богата на успокояващ пантенол, маската облекчава слънчасалата кожа, а витамин Е действа като мощен антиоксидант, неутрализирайки свободните радикали. Манган, магнезий и цинк са също част от витаминозния коктейл, добавен в този плодов коктейл за лицето.
Масла от макадамия, маслина и сладък бадем пък действат подхранващо, туширайки сухотата и изпълвайки кожата с мекота, докато бяла глина деликатно изсмуква нечистотиите, а пчелен восък задържа инжектираната от маската в кожата вода!


Маската е идеална за използване веднъж-два пъти седмично през летните месеци, когато температурите са високи, въздухът е сух, слънцето е силно и заради всичко това страда кожата ви. С охлаждащия си, рехидратиращ и ревитализиращ ефект, тя събужда кожата, насища я с витамини, действайки като плодов коктейл на плажа. Казвайки на плажа...
Любимото ми приложение на маската и това, заради което я купих след консултация в магазина на марката, беше да я използвам като after-sun продукт. Повярвайте ми, по-добро решение за почивката си не сьм взимал, защото тази маска беше дневната доза свежест и прохлада, която очаквах с нетърпение!

Всеки ден, в който бях на плаж, нанасях от нея вечер на тънък слой след душ и добро почистване на лицето, оставяйки я там 10-15 минути. Тя не попива, нито изсъхва, а остава сочна така, както сте я нанесли. Розовеещата текстура със семки се стапя до крем в контакт с топлата кожа, а докато е на лицето, вие я чувствате като маслен лосион.
Отмива се изключително лесно с хладка вода, без нужда от търкане и без да цапа.

Още докато тя е на лицето ви, може да усетите силния охлаждащ ефект от маската - сякаш върху лицето сте поставили студен компрес, стоял в хладилника. Усеща се ментолово, усеща се разхлаждащо и снемащо напрежението, а от слънчасалата кожа няма и следа!
Успокоена, омекотена, рехидратирана и наситена с влага, тя се чувства чиста, обгрижена и заредена, а това си личи по избистрения тен и свеж вид. Дори след свалянето й усещате кожата си някак хладна и изстудена, което е истински разкош след плаж или след цял ден прекаран в слънчевата, лятна реалност. За още по-ледено усещане може да я сложите в хладилник!

Идеална е и за сутрините, в които сте се събудили с уморен и сивкав вид, а нямате много време да прикриете това - десет минути с маската и кожата ви ще се събуди по-бързо и от вас!

Маслата в нея подхранват кожата, витаминозния комплекс озарява комплекса и тонизира,  динята действа рехидратиращо и насища с влага, която пчелен восък задържа в кожата. Успокоена, омекотена, чиста и чувстваща се в идеално състояние е кожата след тази маска, снемаща последиците от слънцето и жегата, разкривайки една свежа, дишаща, разхладена и здрава кожа.
Просто идеална за сезона и горещите летни дни, независимо използвана на морето или в града, когато жегите и силното слънце няма как да бъдат избегнати, а вие искате да минимизирате въздействието им върху лицето, доставяйки си глътка свеж въздух, прохлада и.. парче диня. Кожата ви се превръща в сочен плод, зареден с вода и витамини, свеж и охладен.


Лека като текстура, мощна като действие и идеален летен помощник, тази маска се превърна в must-have мини помощник това лято за мен, а ако лятната ви почивка тепърва предстои - препоръчвам да вземете една с вас задължително, ако искате да се радвате на прохлада и свежест след плаж!
Тя е част от колекцията "мини" маски на Корес, които са разнообразни, цветни и богати на всякакви плодове, идеални за козметични любители като мен, които обичат да разнообразяват продуктите, а подобен тип разфасовки са идеални и за пътуване.
Опаковка от ревитализиращата маска с диня (18 мл.) струва 17 лв., а използвана редовно, тубичката стига за повече от месец, като може да я купите от магазина на Korres на ул. Кракра и от Beauty Lab на ул. Шишман в София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар