>

сряда, 11 октомври 2017 г.

Eucerin UreaRepair PLUS Body Cream 5% Urea

Здравейте,

Вече ви споменах, че заради екземата си бях в период, в който никакъв крем/лосион за тяло не ми понасяше. Хидратацията и употребата на крем е ключова и ежедневна стъпка при болестта, на която моята кожа реагираше като чудовище! Реагирах на какъвто и крем да използвах, екземата се обостряше или появяваше на нови места...

Спомням си, че той тъкмо беше зареден в близкатa аптека и беше изцяло нов продукт. Нямаше дори инфо на български все още за него, не беше качен дори в официалния сайт. Това беше период, в който купувах и пробвах всичко, защото имах нужда от овлажнител, който да ми пасва. Веднага го грабнах и от почти година, това е моят ultimate овлажняващ крем за тяло!
От диагностицирането ми насам, ако трябва да назова един продукт, само един, който да нарека "мой хидратант"- то това без капка съмнение ще е кремът за тяло  на Юсерин с 5% урея от серията UreaRepair PLUS.


Той е предназначен за ежедневна грижа за много суха и загрубяла кожа. Заради екземата, в онзи период моята се беше превърнала в точно такава и този беше като моето спасение! Буквално! Единственото, което ми понасяше и този буркан беше като дневната ми доза облекчение за кожата.

Идва в огромно пластмасово "бурканче", което побира почти половин литър продукт (450 мл.)
Текстурата му е нещо средно между крем и гел. Не стандартния гъст и твърд крем, а напротив - текстурата му е лека, ефирна, пухкава и с лек гел финиш.

Нанесен върху кожата, той започва да се разтапя и има леко маслен финиш. Разнася се много лесно и бързо. Не е прекалено мазен и не прави бял филм - нещо, което продукти за много суха кожа често правят. Този и като текстура, и като усещане след нанасяне е много ефирен.

Тук идва интересната част... Първите минути след нанасяне може да видите лек маслен воал върху кожата, който обаче се усеща матово на пипане. Колкото и да ви звучи странно, да, матово. На пипане кожата ви е невероятна гладка, мека и подхранена. Мека и нежна като облаче! Не мога да ви опиша колко е приятно чувството след крема. Подобни продукти често са мазни, много тежки и подхранващи, докато този прави всичко, без обаче на пипане да има тежест или неприятен филм. Бих казал, че се усеща дори леко силиконово-матово, макар това да не се дължи на силикони във формулата.
Обобщавайки, да, той е маслен и подходящ за много суха кожа - чувства се като такъв, топи се като такъв, но не се усеща като такъв като попие - няма тежест и филм. Има мека и гладка кожа.


Истински Рай за кожата ми е този крем! Край на сухотата, край на сърбежа, край на дискомофрта! Дълбоко хидратиращ, мощно подхранващ, защитава кожата от студа и всякакви външни фактори, а тя е мека през целия ден! Ден след ден, няма и помен от сухота!
Кожата не се раздразва, няма възпаление, екземата ми не реагира негативно, а неприятните й последствия и дискомфорта, който причинява, са облекчени.

Формулата е нестандартна, не е типичната за богат дермокозметичен крем - липсват тежки нефтени производни. Кремът съдържа като активни съставки 5% урея (дълбоко хидратира и омекотява загрубялата кожа), много млечна киселина (омекотява и регулира рН-то)  и серамиди, които намаляват загубата на вода и подсилват кожната бариера.
Добавени са още масло от шеа, глицерин, мастни киселини, аргинин, холестерол, слънчеглодово масло, L-карнитин и други.
"Матовият" ефект пък е следствие на нишесте от тапиока.


Ако мога да намеря един недостатък, то ще е това, че може да омръзне, заради липсата на аромат. Като skin care junkie обичам да сменям, разнообразям, но заради екземата ми това вече е лукс, който не мога да си позволя. (Използвам случая и за шега, относно кремове за екзема, които често са без аромати - клик.)
Но толкова обичам този крем, че не искам да го заменям и наистина вече свикнах толкова с него, че го приемам като част от всеки мой ден! Така че той далеч не ми е омръзнал, а се е превърнал в ежедневна рутина.

И като ефект, и като текстура, това е най-добрият овлажняващ крем за мен - с ръка на сърцето мога да го кажа. Голямата опаковка е икономична и при ежедневна употреба стига за достатъчно време,  като цената му е около 27-29 лв.
Кремът е подходящ за всички със суха до много суха кожа. Подходящ е за хора с псориазис и диабет (от личен опит - и за такива с екзема), както и при по-зряла кожа, включително при възрастни хора, при които кожата загрубява.

Няма коментари:

Публикуване на коментар