>

сряда, 1 юни 2016 г.

Shiseido Expert Sun Protection Lotion S SPF50+ / WetForcе / For Sensitive Skin and Children*

Здравейте!

Вече сме юни, лятото е тук (като изключим дъждовете) и за повечето хора възниква един въпрос - каква да е слънцезащитата за сезона и почивката ни. Ако сте чели поста ми по темата, знаете, че според мен, слънцезащитата е важна целогодишно, а за хора, които са със сериозна алергия (като мен), която изисква дори медикаментозно лечение, тя е задължителна и начин да живея нормално.

Това лято моите любимци в грижата за кожата Шисейдо лансираха нов продукт в тяхната слънцезащитна линия - Expert Sun слънцезащитен лосион с фактор SPF50+, специално създаден за хора с чувствителна кожа и деца, включително бебета над 6 месеца.
С една дума - те пуснаха мечтания за мен продукт и то буквално сякаш правен за мен!


Продуктът е с технологията WetForce на марката, която беше обявена за най-важното откритие след откриването на слънцезащитата. Технологията прави продукта не просто водоустойчив, но кара водата да засилва действието на филтрите, а не да ги отмива. При допир с вода/пот и минералите в тях, тя активира агентите на продукта и засилва слънцезащитата.
Ако сте на плаж и искате моментално да засилите защитата си и да продължите да се печете - влезте във водата за 15 минути и технологията ще се активира (при пот се активира след 30 мин., което го прави идеален за спорт)
Има и SuperViel – UV360' технологията, която действа като було, за да осигури защита от всеки ъгъл, независимо откъде идват слъчевите лъчи

Специалното в новия продукт е, че той е направен за хора и деца с непоносимост/чувствителност на кожата. Формулиран е със съставки, специално подбрани за такава кожа, без агресивни химични филтри. Без алохол, парафин и аромат. Подходящ за лице й тяло. Формула без сълзи. Устойчив на вода, пасък и пот. Не предизвиква образуването на пъпки. Идеална база за нанасяне на фон дьо тен. Лесен за премахване - нужно е измиване с обикновен разпенващ се продукт. Със защита от засушаване, фотостареене и грижа против бръчки, която съдържа ензими, които предпазват от увреждане на ДНК-то и клетките.
Звучи страхотно, нали?


Идва в 100 мл. опаковка, която е малка и компактна, не заема никакво място в раницата/чантата (може да се носи в джоб). Преди употреба трябва да разклатите, а вътре има от металните топченца, които го правят. Консистенцията е бяла, не прекалено течна - прилича на емулсия/флуид. Няма аромат, само лека химична нотка, която не се усеща на лицето и при разнасяне. Нанася се лесно, бързо, а самата текстура е като кадифе и така се усеща - свърх лека е, никакъв мазен филм, бих казал, че дава матов ефект. Наподобява матиращите бази за грим и дори дава този блър ефект. Остава лек бял филм, който при масажиране и нанасяне изчезва - това се дължи на основната съставка  титаниев диоксид, който е минерален филтър. Не оставя ефект "мумия", не си личи и не стои мазно. По-лек е дори от Urban Environment, катo за разлика от него, този дава матиращ ефект (до края на деня нямам лъсване в челото и носа, където имам проблем).
Може да нанасяте както над дневния крем, така и над ежедневния ви лосион за тяло.  За разлика от другите, специализираната формула на лосиона изисква нанасяне 30 мин. преди излагане, а за да е качествена, знаете - 2 мг. на 1 кв. см.


Съставът - съдържа подбрани съставки, които не предизвикват дразнене и са безопасни за чувствителната кожа и малките деца. Както казах, основната съставка е титаниев диоксид. Съдържа й няколко екстракта от алое, шлемник, розова ябълка, боровинка и дива мащерка. Богат антиоксидантен фон и спектър от грижливи слънцезащитни агенти.
Толкова нежни са съставите, че лично аз го слагам и под очите - няма сълзене, зачервяване или изсушаване.
За качеството на слънцезащитата вътре говори й това, че продукта е годен 18 месеца след отваряне, при стандартни 6 за масовите продукт, които използват често нестабилни филтри.

Как изглежда нанесен, на слънце - НЕ мазнее и няма бял филм
Относно защитата, за мен тя е най-важната. Знаете, че страдам от истинска слънчева алергия, която НЕ представлява просто зачервяване или сърбеж (повече в линка от предишния пост), а може буквално да те убие. С радост мога да съобщя, че макар специализираните филтри, този продукт работи успешно и затвъждава мнението ми, че слънцезащитата на Шисейдо е най-добрата.
Никакво зачервяване, парене, подуване, каквато й да е реакция от кожата ми срещу слънцето. Не ми се е налаго да пия лекарство срешу проблема, което говори, че слънцезащитата успешно пази от слънцето. Не се чувства мазно, бяло или тежко. Ежедневна грижа както за градска среда, така й за плаж - филтрите са подбрани да са подходящи за всяка среда. Идеална защита, никакви забележки  Удобно преносим, лек и лесен за подновяване. Вечер го свалям от лицето/тялото си само с измивен продукт и толкова.
Не ми образува пъпки, не запушва порите, не изсушава кожата и дори дава допълнителен хидратиращ ефект без да лъщи/мазнее. Върши си работата отлично и няма какво повече да желая!


Цената да си защитен за мен е най-важното, затова от години се доверявам само на марката. Новият продукт в арсенала им не ме разочарова, напротив. Определено имам нов любимец, който вече може да се намери на пазара, като цената му е 83 лв.
Ако имате по-чувствителна кожа, химичните филтри дразнят очите/кожата ви или търсите качествен продукт за децата/бебата си - то задължително му обърнете внимание (освен това има й мостри)

П.с. много добър помощник са ми и тези карти на марката, които се насочват към слънцето за 15 сек. и показват нивото на слънцезащита, от което имаш нужда


3 коментара:

  1. Здравей и много благодаря за ревюто! Отговаря на слънцезащитата, която търсех за това лято, най-вече за лицето.
    Бих попитала, дали е възможно да помислиш за смяна на цвета на фона под текста (или цвета на самите букви) в блога ти? Пишеш интересни ревюта и ги чета, но винаги след това виждам на линии :) /имам впредвид, че контрастът между фона и буквите е много силен и има ефект върху зрението след това. Самата визия в черно е страхотна иначе./. Ако искаш не публикувай мнението ми, исках само да ти споделя. Весело лято. Деси

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, и аз благодаря за мнението (и се надявам продукта ти хареса!).
      Пробвах преди време да коригирам цветове, но по мое мнение стана прекален ярко и по-натоварващо. Фонът, на който са буквите, е по-светъл от този отстрани, ако забележиш, а самите букви не са в ярко бяло, напротив - яркостта е "убити" максимално, затова й ми се струва, че няма нужда от корекции (а й именно черната визия е запазената картичка на блога). А що се отнася до това, което казваш, че има силен контраст (което аз не забелязвам), дали е възможно да от настройките на монитора ти/яркостта/контраста?

      Изтриване
  2. Ок, може би само при мен е така заради настройките...
    Деси

    ОтговорИзтриване