>

понеделник, 20 юни 2016 г.

Lush "Outback Mate" Soap*

Здравейте!

Лято е - каква "новина"... Ужасната жега ме влудява, признавам. Дори не мога да измисля оригинален начин да започна това ревю. Мисля само за климатика до мен и как да го накарам да работи по-усилено.

Едно признавам на лятото - сезона е на ароматите. Не знам за вас, но при мен винаги започва на усилено търсене на всякакви свежи нещица за душ/тяло, които да са в унисон със сезона.

Нещото, за което ще пиша днес, за мен има едно име - "лято". Няма по-точно описание, малко по-късно ще разберете защо.
Става дума за сапуна "Outback Mate"на Лъш във формата на морска вълна, или както го наричам аз "морския сапун".


Невероятно красив и естетичен за сапун - при разрязване, има формата и структурата на вълна. Красив, син и морски.
Типичен за марката, без петролни деривати, ръчно направен и веган. Не се разтапя, икономичен е, не е лигав, остава стабилен и приятно твърд до последно. Прави богата и обилна пяна, обгръщайки кожата в син цвят -  какво по-морско?
Е, как какво, най-важното - аромата. Именно той за мен е абсолютната асоциация на лятото и морето.
Евкалипт, моски акорди, мента и лимонова трева - най-свежата и разбуждаща комбинация, подходяща за сезона, унисекс. Разхлаждащо свежа - мирише на море, лято, цитруси! Евкалиптът и ментата добавят тази свежа, ледена и разхлаждаща нотка, докато лимоновата трева дава силен цитрусен акцент, а морските акорди и цвят на сапуна допълват цялостната визия. Уханието, което се разнася в банята и след това е просто великолепно. Аз не ползвам гъба, а нанасям директно и масажирам върху тялото, което гарантира впоследствие да усещам аромата часове наред.
Особено подходящ е сутрин - събужда и освежава, а вечер, след тежък ден, помага да презаредите батериите.


Първа и основна съставка на сапуна е инфузия/запарка на еквалипт, следвана от кокосово и рапично масло. Добавени са етерични масла от евкалипт, лимонова трева и мента, откъдето идва чистия, натурален аромат.
Еквалиптът действа тонизиращо и избистрящо, лимоновата трева - антисептично и ободряващо, а ментата охлажда кожата. Добавеният глицерин и растителни масла омекотяват и хидратират, без да пресушават кожата.
Това е много важна вметка, тъй като повечето сапуни действат точно така - изсушават и премиват кожата. Сапуните на Лъш  НЕ са от тях. Достатъчно грижливи са, нежни и кожата се чувства добре. Няма пресушаване или опъване, а само чиста и мека кожа.


Ако търсите да добавите лятно настроение в банята си и искате този дух всеки ден да се събуждате/лягате с този дух - непременно минете през близкия магазин, усетете аромата, измийте се с него и съм сигурен, че ще го купите (9,90 лв. за 100 грама)!
В магазините ще ви отрежат парче по ваше желание и форма - всяко парче е индивидуално, не очаквайте еднакви бройки. Това щракнах в обекта им в Сердика:



Няма коментари:

Публикуване на коментар