>

понеделник, 13 януари 2020 г.

Shiseido Benifiance Wrinkle Smoothing Contour Serum*

Здравейте,

Ретинол. Ако имаше класация за най-използвана дума в бюти обществото навсякъде през изминалата година - определено в категория "Грижа за кожата" това щеше да е ретинолът!
Изпълващ, клинично доказано омекотяващ, запълващ и туширащ бръчките, спомагащ за по-гладкия вид на кожата, подпомагащ клетъчното обновяване и т.н., той е съставка-суперзвезда, която работи и ефектите от курс с която остават върху лицето в продължение на години, действайки бавно в дълбочина! Ретинолът е толкова мощен, че продължава работата си върху вашата кожа дори след като спрете употребата му, а често ефектите се виждат именно тогава, с времето. Той наистина може да запълва и изглажда бръчки, затова и не е съставка, която си "играе на дребно".

Колкото и да е мощен и ефективен обаче, ретинолът има и своите недостатъци: нестабилен в среда с въздух, неустойчив на светлина и губещ свойствата си, силен дразнител, водещ до зачервяване и белене на кожата, както и силно изсушаващ. Когато говоря за ретинол, за мен е важно едно - неговата формулировка. Именно от нея зависи дали той ще бъде ефективен, дали ще се проявяват неговите "лоши" страни и дали ще остане потентен до слагането му на вашето лице, затова и не е важно просто ползването на ретинол, а на добре формулиран продукт с него.

Когато преди време ви разказах за любим ретинолов продукт - капсулите на Elizabeth Arden, то не предполагах, че нещо може да ми хареса повече и да е толкова добре направено, колкото тях. Е, може! Представям ви новия омекотяващ бръчките серум Benifiance на Shiseido: един иновативен ретинолов продукт за начинаещи!


Идващ в красив огледален флакон в запазения стил на Benefiance линията, този серум възстановява собствените сили на кожата да се бори с бръчките, стреса и външните агресоври само за седмица!

Новата формула на серума е обогатена с ReNeura Technology+™ - технология, дело на невронауката, за която съм споделял. Съдържаща специален екстракт от японска билка и активна пудра, ReNeura иновацията събужда сензорите на кожата и я прави по-възприемчива към грижата ви за кожата, карайки я да я усвоява по-добре и оптимизирайки предаването на сигналите през нервите. Не само това, но тя и събужда етсествените сили на кожата да се защитава и самообновява - способности, които тя губи с годините, под влиянието на различни фактори. Край на зимния сън за сензорите и начало на една жива, будна кожа!

Серумът Benifiance има златиста текстура, която носи флорално ухание и която изпомпвате посредством безвъздушна помпа. В самия серум се забелязват малки топченца, които всъщност са нещото, което правят този серум различен: това е ретинолът.
Както вече споделих, един от големите дефиците на този вид ретиноид е, че ретинолът губи ефективността и потентността си при досег с въздух и светлина, затова и идеалният вариант за продукт с него е или той да бъде в капсулована версия (както капсулите на Арден), или да излиза от безвъздушна помпа в тъмна, затъмнена опаковка, в която той няма досег до топлина, светлина и кислород. Е, при серума на Shiseido са обединени и двете по авангарден начин!

Малките топченца в златистата му текстура са всъщност капсулиран ретинол: така се осигурява свеж, потентен и работещ ретинол в момента на нанасяне. При спукване на меките капсули, които се стапят в кожата, неговата сила бива пусната и той бива изпит от кожата, спомагайки да се омекотят бръчките, да се засили клетъчното обновяване и да се осигури младежки вид без нужда от игли, който да остане на лицето.

Но какво още съдържа този серум?

Слънчогледово олио се грижи ретинолът да не изсушава и подхранва кожата на лицето, олио от шипка - изглажда, кофеин - ободрява и тонизира, зелен чай - събужда и има антиоксидантен ефект, юзу - дълбоко хидратира, вит. Е - заздравява, а хиалуронова киселина - изпълва и задържа влагата.


Shiseido комбинират и екстракти от мукуроси, гамбир, куркума и хлорела, за да се ограничи разрушаването на дермални еластични влакна, предизвикани от UV стреса, водещ до поява на бръчки, а за съществуващите вече пък се грижи както ретинола, така и KOMBU-Bounce комплекс, който се състои се от три много търсени японски водорасли - зелени, кафяви и червени, чиято текстура като мемори пяна помага за изпълването на бръчките отвътре.

Повече от богат на активни компоненти, едва ли ще е изненада ако кажа, че този серум работи. Всъщност.. повече от добре!

Златистата му кадифена текстура се стапя в кожата, усещайки се приятно подхранваща и озаряващо, моментално изглаждаща и някак лифтираща, повдигаща кожата. Изпълващото и стягащото действие на серума е осъзаемо и може да се усети от всеки тип кожи, дори такива като моята, които не са стареещи, но пък имат нуждите на такива. Кожата е оставена повдигната и ключовото: изгладена. Не само фините линии, които имам, но текстурата на лицето: ден след ден, тя става по-мека, гладка и на пипане кожата е като на Гейша, което продуктите Ibuki на марката правеха преди години. Кожата е просто перфектна на вид и на пипане! Бистра, гладка, изпълнена, повдигната и сияеща.. ама онова здравословно сияние за здравата кожа, което никой хайлайтър не може да постигне, характерно за азиатските кожи!

Макар на добавените меки ретинолови капсули да им трябва време, за да проработят (ретинолът понякога започва да действа активно чак след два-три месеца употреба), оказващи дълготраен ефект върху кожата, това е серум, който работи бързо и ефект може да се забележи след няколко нанасяния, благодарение на формулата с редица активни съставки, които стягат, изпълват и имат противобръчков ефект, допълващи бавното, но ефективно действие на ретинола.
Казвайки това обаче, държа да отбележа и дебело да подчертая, че това е козметичен продукт за начинаещи с т.нар. активки, какъвто е ретинолът: той съдържа изключително ниско съдържание на активни съставки, които работят с натрупване и които заради ниската концентрация не дразнят и не предизвикват чувствителност. Този серум бих орепоръчал на кожи, които сега започват и откриват ретинола, които са по-чувствителни на агресивни съставки и които търсят авангардни решения в грижата, каквито Shiseido предлагат.
За любителите на продукти с високи концентрации на активните съставки обаче, чиито кожи толерират агресивни формулировки, този серум няма да е достатъчен и няма да се усети.

Моето заключение от вече близо четири месеца употреба на Benifiance серумa е, че той е работещ, ефективен и комфортен продукт, който мога да препоръчам както на вече стареещи кожи с изявени бръчки, така и на такива, които искат да забавят този процес като мен, без значение от типа кожа (суха, нормална, комбинирана..) или възрастта.
Визията ми за остаряването е, че не всеки има шанса да остарее и е благословия да можем да се оплакваме от бръчки, защото за да ги имаме, значи сме останали живи за появяват им, но това не значи, аз също не търся начин да изглеждам по-добре и да запазя младежкия си вид при кожа, която от ранна възраст страда от умора и отпускане, което боря постоянно. С Wrinkle Smoothing Contour серума на Shiseido това не си личи, лицето ми сияе, текстурата му е като полирана, пори не личат, а кожата е стегната, изпълнена и изгладена! Перфектност по начин, който само Shiseido могат да предложат!



Ако има една дума, която да описва този серум, това не е "ретинол". "Изглаждане" е, защото той наистина го прави - видимо и дълготрайно, а който се докосне до него ще разбере за какво говоря. Текстура, линии, бръчки.. всичко е изгладено след него!

Омекотяващият бръчките серум Benifiance на Shiseido с ретинол (30 мл. - 197 лв.) ще откриете в избрани вериги и бутици за селективна козметика у нас, както и онлайн в сайта на Douglas съвсем скоро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар