>

четвъртък, 31 януари 2019 г.

Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing Night Serum*

Здравейте,

Ретинол. Магична съставка, която медицински доказано връща годините назад, омекотявайки бръчките, изглаждайки кожната текстура и подмладявайки. Не вярвате? Значи не познавате ретиноидите, които са толкова мощни, че част от тях се предписват само след консултация от лекар, а в кремовете и серумите са нужни капчици от тях, за да направят чудеса с кожата - при бръчки, акне, увредена от слънцето кожа и т.н.
Ретинолът, форма на вит. А,  която се влага в продукти, които се продават свободно, представлява по-слабаta версия на предписваните форми на витамина и най-близката съставка до "чудо", която ще намерите в козметичния свят. Изглажда бръчки, фини линии и текстура, подобрява вида на разширените пори, последиците от излагане на слънце и неравномерния тен, усилва производството на колаген и минимизира разграждането му, забързва регенерационния процес на клетките, намалява петната и други са само част от свойствата на тази съставка. Още ли се чудите дали има нужда от нея в рутината ви?! Нека ви предложа една от най-добрите ретинолови формули, които ще намерите на нашия пазар: серамидените капсули с ретинол на Елизабет Арден, представляващи нощен, изглаждащ и заличаващ бръчките серум.


Те идват в стандартната продълговата и луксозна опаковка като на серамидените капсули на марката, а всяка капсулка съдържа достатъчно количество серум за едно нанасяне върху лицето и шията. Вместо кафеникави, както при другите, цветът на тези капсули е лилав, като за да ги отворите трябва да завъртите мекото връхче на капсулата и да го откъснете.
Текстурата на серума с ретинол вътре е необичайна за марката, тъй като е изключително гъста и прозрачна, почти балсаместа, наподобяваща база за грим. Без аромат и цвят, тя се стапя върху кожата с лек силиконов намек, носейки моментален блър и изглаждащ ефект. За разлика от обичайните серамидени капсули, които са маслени, подобни на олио и дълбоко подхранващи, тези са леки, абсорборат се бързо и няма "мазен" ефект. Кожата ги изпива и се чувства мека, гладка като коприна и овлажнена, готова за следващата стъпка!

Две основни неща са голямото предимство на тези капсули - по-потентни са и не изсушават кожата. Защо това е важно?

Витамин А, подобна на витамин С, е много чувствителен и оксидира на светлина, топлина и въздух, затова и често течните серуми с ретинол ако не са в подходяща бутилка (от тъмно стъкло) и не се изразходват бързо, има шанс да загубят свойствата си, тъй като кислорода и светлината отнемат от потентността му, с което шанса да се мажете напразно с ретинолов серум е голям, тъй като той става почти неефективен.
При капсулите на Елизабет Арден обаче, ретинолът е доказано 76% по-потентен и ефикасен от не-капсулиран ретинол, затова и споделих, че това е един от най-добрите продукти с тази съставка у нас. Така знаете, че отваряйки всяка капсулка, вие получавате пълната мощ и ефектите от тази работеща и ефикасна съставка, защото ретинолът е защитен и стабилен.


Една от негативните страни  на вит. А е, че изсушава и дразни кожата. Ретинолът е много специфична съставка, която би могла да има странични ефекти, затова трябва да се ползва внимателно. Тя в дългосрочен план забързва регенерацията на кожата, усилва производството на колаген и извършва подобен на "ексфолиация" ефект, който е толкова мощен, че да заличи бръчки и фини линии. Толкова е мощна, че може да подразни кожата, а най-често - да я изсуши, затова добрата формула на такъв продукт е ключов елемент.
Капсулите на Елизабет Арден са създадени така, че ретинолът вътре да не изсушава кожата. Как? Чрез богат микс от растителни масла и странспортни агенти, които вкарват подхранващите олиа в кожата, вместо да ги държат на повърхността.

Слънчогледово олио, зехтин, масло от авокадо мощно подхранват, докато ретинолът върши магията си през нощта. Серамидите, които овлажняват и служат като "пяната на матрака" в кожата не са забравени и са включени във формулата, както и мощни анти-ейдж и тонизиращи пептиди, богат на антиоксиданти зелен чай, изглаждащи силикони за моментален ефект, фитостероли и соев лецитин.


За кого е подходящ ретинола и какви още специфики има, които трябва да знаете? 

Най-често включването на такава съставка в грижата се препоръчва след 30 годишна възраст, когато производството на колаген, например, намалява. Разбира се, по-млада кожа също би могла да ползва продукти с вит. А, но няма да види същия дълбок ефект, но видимо ще подобри състоянието си. За акне обаче, ретиноидите вършат много добра работа при млади пациенти, които страдат от проблема и се изписват от дерматолози в подходяща форма.
Ретинолът и всички форми на вит. А са абсолютно противопоказани за бременни и кърмачки, тъй като могат да увредят плода/бебето. Също така не се препоръчва при кожа, която страда от розацея, псориазия, екзема и подобни състояния, тъй като може допълнително да я раздрани.
Ретинолът се "разгражда" от слънцето, затова използването на висок SPF фактор по време на употребата му е важно. Освен, че вечер кожата се регенерира и усвоява най-добре активните съставки в грижата, другата причина серумът на Елизабет Арден да е нощен се крие във факта, че би могъл да направи чувствителна кожата към слънцето. Не искате нови петна и фотостареене, нали?! Ползвайте SPF през деня не само с ретиноидите, но и всеки ден!
По-голям процент ретинол не значи със сигурност по-добър ефект, а само може да доведе до повече странични ефекти, изсушаване, белене, зачервяване и чувствителност. Подходящата доза от витамина е ключова при избора, тъй като само капка от тази съставка във вашия продукт може да направи чудеса. В серума на Елизабет Арден концентрацията на ретинол е ниска, но максимално ефективна, което минимизира страничните ефекти, а вие получавате максимални резултати без чувствителност и странични ефекти.

И преди да премина към какво забелязах след ползването на серума и видимите ефекти, друга ключова характеристика на ретинола е, че той работи бавно, но ефективно. Първоначален ефект от продукт с ретинол може да забележите след повече от 4-10 седмици употреба, а пълните резултат се очакват до 6 месеца, тъй като той работи дълбоко под кожата за обновяване на клетъчната регенерация, за разлика от химичните ексфолианти, например, които работят само върху най-горния слой на кожата. Ретинолът подмладява отвътре и се препоръчва да се ползва продължително време - до три месеца, според някои специалисти, а положителните ефекти след това остават на лицето до 12 месеца. Магична съставка!


Какво забелязах в кожата си след четири седмици (месец) употреба на серума с ретинол и серамиди на Елизабет Арден? 

По-гладка кожа. Текстурата на лицето ми е като порцелан, а тена - изравнен. Видимо подбряване в текстурата, без каквито и да било странични ефекти беше първото нещо, което видях. Не се прояви нито зачервяване, нито белене, нито дразнене на моята суха и чувствителна кожа - капсулите са изключително меки като действие и страховете ми към странични ефекти бяха неосновани.

През лятото, макар високата защита, подновявана постоянно, слънцето на о-в Тасос беше нанесло много дребни поражения върху челото ми, които само аз виждах и месеци по-късно се проявиха, а с този серум те просто изчезнаха. Случи се преди да започна употребата на продукт с вит. С, така че считам, че дело на ретинола.

Не на последно място, човек съм, който се усмихва много, макар да не му личи. Нямам бръчки, а често се проявяват линии от дехидратация върху кожата ми, но в назолабиалните гънки, където точно, благодарение на усмивките се получават бръчки, видях видимо смекчаване на линиите повече от месец след спирането на употребата на серума. Освен това, самата кожа изглежда по-plumpната и firm, което с моя отпуснат контур мога да забележа - и пак казвам, след спирането на серума, което наистина демонстрира, че това е продукт, който работи във времето и ефектите не спират с приключването на ползването му, а напротив - тепърва започват. Само мога да си представям какво по-висока концентрация при кожа, която има нужда от обновяване, може да направи!


С две ръце (и два крака) препоръчвам серамидените капсули с ретинол на Елизабет Арден на всеки, който смята, че има нужда от витамин А в грижата си, иска да започне от нещо леко и неагресивно, което не носи негативни ефекти, но и си личат видими ползи от него. При това във формула, която работи, защитена е и много по-потентна.
Вит. А може много да помогне, стига да има с какво и той е пример, че да, козметиката може да върши чудеса! Някой ден ще се убедите в това, щом се включите витамина в грижата си!

Ще откриете капсулите в notos gallerries в Sofia Ring Mall, както и в избрани бутици (сред които "Скандал" на Графа / София и "Адел" във Велико Търново), а опаковка от 60 капсули, стигащи за два месеца, струва 163 лв.


Няма коментари:

Публикуване на коментар