>

понеделник, 27 януари 2020 г.

Decléor ANTIDOTE Daily Advanced Concentrate*

Здравейте,

Прави ли ви впечатление, че на пазарa на козметични продукти наблюдаваме един тренд, свързан с градското замърсяването? "Anti-pollution" (бел.превод: "срещу замърсяване") се превърна в новото "без парабени", което ставащата все по-мръсна околна среда, въздух и заобикалящ ни свят вероятно оправдава. Работоспособното население по целия свят е концентрирано в големи областни градове, които стават пренаселени, водят до стресиран и забързан начин на живот, както и до неимениум ефект върху околната среда, следствие на газове, изхръвляни от коли, промишлено производство , прекомерна консумация на енергия, ресурси и т.н.. Със сигурност обаче в този тренд има и доза маркетинг, защото какво на пазара вече не се бори срещу замърсяването и не защитава кожата от агресорите на околната среда?! Има ли марка, която да не лансира такъв продукт или линия? А дали изобщо тези продукти го правят или носят просто поредния fancy надпис на етикет е въпросът, който винаги се поражда в главата ми..

Рядко в такъв пазарен климат на пренасищане с подобни продукти, знайни и незнайни, нещо може да направи впечатление. При мен със сигурност това беше концентратът Antidote на  Decléor: едно от най-силните последни лансирания на френския ароматерапевтичен бранд.


Какво представлява и защо е специален?

За разлика от масовите продукти срещу замърсяване, Decléor предлагат не просто защита, а антидот срещу замърсяването, който неутрализира негативните последици от него, вече налични върху лицето. Не само защита, а "противоотрова", която се грижи кожата да не губи влага, бори се срещу умората и сивкавия тен, грижи се за равната й текстура и хидратира, изпълвайки и зареждайки кожата на лицето, подсилвайки защитната й бариера.
Накратко: Antidot не просто ще защити кожата ви, но ще я подсили и ще третира вече наличните проблеми, следствие на замърсяването и агресивните фактори на околната среда.

Как ще го направи?

Разбира се, в основната на формулата на Antidote стоят специален бленд фармацевтично качества етерични масла. В концентрирана форма са вложени етерични масла от мента, сандалово дърво и пачули, които имат пречистващо, детоксикиращо, охлаждащо, заздравяващо, успокояващо и ревитализиращо свойство.
Висока концентрация на хиалуронова киселина с натурален произход задържа влагата в клетките и мощно хидратира, изпълвайки, а вместо просто с обикновена вода, Antidote е формулиран с флорални води от липа и мента, които имат тонизиращо и освежаващо свойство. Аденозин енергизира, салицилова киселина деликатно подпомага обновителни процеси, а аргинин заздравява. Глицерин привлича влагата, а слънчогледово масло има подхранващо дейсвие.
Етерични масла от лавандула, майорама, османтус и розмарин също са включени във формулата на тази "провитоотрова" за лице от Decléor, имайки своите положителни действия за духа, сетивата и кожата.

За разлика от повечето продукти срешу замърсяване, които разчитат на изкуствени филмоообразуващи агенти, които да защитят кожата, Antidote разчита на натурални съставки, които да пречистят, енергизират, защитят и подсилят естествените защитни механизми на кожата.

Единственият недостатък във формулата на този продукт за мен е наличието на алкохол, който не е във висока концентрация и не изсушава кожата, а функцията му е да олекоти текстурата. Макар да е бързо летлив, т.е. изпарява се почти моментално след нанасяне, считам наличието му за лошо решение от страна на марката, заради апоптозния ефект върху клетките, заради което избягвам и не препоръчвам продукти с етилов алкохол.

Какво всъщност е Antidote и за кого е подходящ?

Това е концентрат, създаден с 97% естествени съставки, който се използва сутрин преди или вместо обичайния серум. Той е подходящ за всички възрасти и всички типове кожи: сухи, комбинирани, нормални, мазни и дори чувствителни. Може да се използва ежедневно като допълнителна стъпка във вашата рутина, особено ако кожата е подложена на живота в мръсния град, тъй като изследванията показват, че употребата му води до 35% по-малко фини частици върху кожата от замърсяването във въздуха (1 час след употреба с тенденция процентът да се увеличава), а загубата на вода, следствие на околните фактори, е намалена с 16%.

Концентратът идва в обла стъклена опакоква с пипета, а текстурата му е необичайно гъста и точеща се. За разлика от повечето продукти с пипети, при този тя се изважда, след което се слага отново вътре и "изпомпва" нужното, а когато това се случи, вече е готова да я изстискате на ръцете си и с масажни движения да нанесете върху лицето и шията, избягвайки околоочния контур Подобната на гъст воден гел текстура ухае наситено на мента и се стапя в кожата бързо и лесно, имайки моментално охлаждащо и освежаващо действие. Не тежи, не лепне и попива веднага след нанасяне, заради леката си текстура, а специфичният  ароматерапевтичен аромат освежава, събужда и зарежда още с първите вдишвания, когато продуктът вече е върху дланите ви, готов да бъде поставен на чисто лице.

Какви са ефектите от Antidote и какво мисля аз за него?

Освен, че защитава от замърсяване и загуба на вода, при Antidote на Decléor  могат да се забележат моментални ефекти върху кожата и комплекса. Веднага след нанасяне, освен охлаждащото и енергизиращо, събуждащо действие, концентратът се усеща изключително изпълващ и изглаждащ кожната текстура. Кожата е моментално изгладена и омекотена, сякаш не пипате лицето си, а копринена завивка. Мека, гладка, изпълнена и усещаща се изпъната, тя сияе и се чувства мощно хидратирана, сякаш ще се пръсне от влага. Има го онова plump-ed чувство!

Хидратиращото действие на този конценттрат не е за подценяване - външните фактори наистина могат да оставят кожата дехидратирана, затова и Antidote се бори с това и то успешно. С течение на деня кожата остава хидратирана и вечерта не я чувствате като изсъхнала стафида, а напротив. Тя е жива, жизнена, тонизирана и останала гладка: за разлика от продуктите със силикони, които дават моментален изглаждащ ефект, запълващ порите, тази натурална "противоотрова" срещу замърсяване наистина кара текстурата на кожата да остане гладка и да става по-гладка, равна и хубава с всеки изминал ден, дарявайки я и със здравословен бласък.

Охлаждащата текстура снема умората още рано сутринта и комплекса на лицето изглежда свеж, отпочинал и здрав, а кожата е готова за новия ден, защитена от замърсяването и с подсилени защитни функции.

Накратко:  Antidote се бори срещу замърсяването, загубата на вода, умората, неравната кожна текстура и сивкавия комплекс, предлагайки комплексна грижа и защита, подходяща за всеки тип кожа, пол, възраст и нужди, които предибават в силно замърсена градска среда или търсят средство, с което да посилят кожата си, но и да третират вече появили се проблеми като дехидратация, неравномерен тен и текстура, уморен вид и т.н.


За мен той е чудесен продукт, в който се влюбих от първо ползване и който харесвам изключително много, считайки го за най-доброто, запомнящо се и интригуващо лансиране на френския ароматерапевтичен бранд за изминалата година, поставяйки нова категория в грижата за кожата - "противоотрова ". С него лицето ми е защитено през деня, а остава само от Столична община да се погрижат и за дробовете ми, та щастието ще е пълно!

 Ще откриете дневният концентрат Antidote на Decléor ексклузивно в парфюмерии Douglas и Beautyzone, където френския бранд се предлага у нас, а цената на опаковка (30 мл.) е 124 лв. Продуктът може да бъде закупен и онлайн от единствения у нас оторизиран онлайн магазин за продажба на селективна парфюмерия и козметика - Douglas.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар