>

неделя, 16 февруари 2020 г.

Korres HYDRA – BIOME™ Probiotic Superdose Face Mask*

Здравейте,

Знаете ли какво е микробиомът?! Напоследък все по-често използвана дума в козметиката, но какво се крие зад нея..

Микробиомите са съвкупност от микроорганизми и бактерии, които населяват тялото ни. Те са толкова много, че само един от нас носи повече, отколкото са звездите във Вселената. Не се шегувам! В тялото ни има повече от 3 трилиона бактерии: десет пъти повече, отколкото е броя на клетките ни. Ние сме ходещи екосистеми, развъждащи различни колонии, от които зависят здравето ни, работата на имунната ни система, правилното ни съществуване и дори.. настроението ни, показват скорошни изследвания. Тези микрорганизми са толкова много, че теглото на микробиома на всеки един от нас се оценя на около 3 килограма. Може да не ги виждаме, но да, бактериите тежат! Но.. понеже в този блог говорим за грижа за кожата, как е свързано това с нея?

Нарушението в техния баланс върху кожата, съдържаща ги в милиарди върху всеки свой крадратен сантиметър, може да предизвика различни кожни проблеми. Модерният начин на живот е толкова стресиращ, че е способен да разруши собствената ни защитна система срещу външните агресори, която система тези микроорганизми създават. Това води след себе си до нарушена защитна функция, кожни увреждания, зачервявания, засушаване, по-бързо стареене, опъване.. и дори кожни проблеми като розацея, акне и т.н. Понякога за състояние на кожата може да са виновни именно бактериите в микробиома, чиито баланс е загубен и функция - нарушена, заради стреса, мръсната околна среда, претоварването, лошия начин на живот и т.н . Всички знаем, че има лоши и добри бактерии: такива, които могат да ни убият и такива, от които зависи правилното протичане на различни физиологични процеси. Но знаете ли, че козметиката не винаги е приятел на добрите бактерии?!

Макар микробиомът да еволюира с напредването на човечеството, сегашните темпове на развитие го изпреварват, а начинът на живот, който живеем, не му се отразява добре, както стана ясно. Грижата, която полагаме за кожата понякога: също. Почистващите продукти, които ползваме и които нарушават баланса му. Водата в жилищата ни, богата на хлор. Продукти с агресивни съставки като алкохол, които убиват всички бактерии и премахват себума, който по своята функция е и антибактериален (да, ако страдате от мазна и акнеична кожа, опитите за негово усърдно премахване с агресивни продукти може само да навреди) са само няколко примера. Да мислим за невидимите същества върху кожите си и да бъдем нежни към тях е ключово за нейното здраве, особено във време, в което те са атакувани от всички фронтове.

Разказвам това, защото от няколко месеца в хладилника си държа нещо първо по рода си, което е microbiome-friendly и пряко се грижи за тях! Нека разкажа повече.. и го покажа, защото в края на годината го нарекох един от най-добрите козметични продукти, които са излизали през изминалата 2019 година: маската HYDRA – BIOME™ Probiotic Superdose на Korres с гръцко кисело мляко (йогурт). 


HYDRA – BIOME™ Probiotic Superdose Face Mask е най-новият продукт на Korres, представляващ първата богата на супер-доза пре/пробиотици маска за лице, формулирана не с какво да е, а с гръцко кисело мляко. Не просто съдържащо се в маската, а тя е направена с  него, давайки истински рестарт на лицето.

Умора, дехидратация, сухота, опъване, зачеряване, повяхнал комплекс: възможно ли да бъдат "изтрити" от лицето само за десет минути?! Отговорът ми на база емпиричен опит е "да", но.. как ще се запитате?!


Разбира се, че специалната й формула, която е направена да е приятелски настроена към кожния ни микробиом и да достави максимални ползи за кожата на лицето.

Гръцко кисело мляко (йогурт), млечнокисели бактерии, пробиотични култури, богата на минерали морска вода, хлорела и келп
са сред богатите на нутриенти съставки в маската, заедно с подхранващи масло от шеа, масло от кайсиева ядка, масло от сладък бадем, слънчогледово масло и привличащ влагата глицерин.

Млечна киселина обновява, алгин и олигозахариди захранват, витамин С избистря, бизаболол успокоява, а хиалуронова киселина (три вида с различно молекулярно тегло) изпълва и хидратира. 


Серин,  биополимери, аминоациди, полифеноли от зелен чай, салицилова киселина, бета глюкани, захари, пулулан, сок от якон, екстракт от алое вера, естракт от лоницера, екстракт от оризови култури и екстракт от джинджифил също намират място във гръцката формула, бивайки богати на антиоксиданти и биологично активни съединения.


Текстурата на маската, побрана в сладко бурканче, е подобно на бита сметана - плътна, маслена и whipped. Приятно пухкава е, но разнасяща се като масло по лицето, стопявайки се. Има лек, деликатен кремообразен аромат, който е напълно естествен и наподобява серията с кисело мляко на Korres. Маската се нанася на дебел слой върху почистена и суха кожа, след което се оставя на лицето за 10-15 минути преди да се отмие.
Въпреки естествения охлаждащ ефект от йогурта, тя може да се сложи в хладилника за още по-освежаващ ефект. Чувството за облекчение, щом е върху лицето, е великолепно, а питателната, маслена формула намалява чувството за сухота и опъване моментално!

Ефектите? Какво НЕ прави тази маска е въпросът.
HYDRA – BIOME™ пробиотичната маска осигурява истински комфорт за лицето: успокоява го, подхранва и тушира сухотата, насища с влага и изпълва, омекотява, подобрява еластичността, избистря комплеска и кара кожата да засияе отново. Всичко това само след една употреба - държа да отбележа!
Вместо стресирана и уморена от забързания начин на живот, кожата изглежда здрава и красива само за десет минути, а нейният микробиом е по-балансиран, оказва се. Микроорганизмите са "захранени" и готови да защитят кожата от агресорите, замърсяванията в околната среда и дори вкъщи, където замърсяването понякога е дори повече: всичко това тъй като маската доказано подобрява естествените защитни сили на кожата да се предпазва! Буквално като нова: мека, сияеща, без следи от сухота, овлажнена, подхранена, заредена и усещаща се добре, сякаш няма нужда от нищо друго! От умора, линии от дехидратация, сухота, повяхване, изпръхване, зачервяване и дискомфорт - няма и следа!


Маската е идеална за употреба вечерта след тежък ден, преди да нанесете обичайната грижа. Подходяща е и за нанасяне точно преди лягане, когато нямате време за пълен skin care ритуал, но искате да се поглезите в последните десет минути, преди да отлетите към царството на сънищата. Тя е идеална и като сезонен продукт, нанасян след продължително излагане на слънце или студ/вятър, както и след цял ден в града, когато усещате умората й и че външните факторите са й се отразили негативно. Сега в зимна София вечер ми помага срещу зачервяването и изпръхналото чувство от вятъра и минусовите температури, а за лятото пък ще е идеална след слънце и особено като автърсън продукт след плаж или при изгаряне!
Може да я нанасяте и просто докато си лежите на дивана пред ТВ-то, когато искате да се поглезите.. и дори може да ползвате като нощна маска, нанесена на тънък слой преди лягане, без нужда от изплакване. Както и когато ви хареса!


HYDRA – BIOME™ Probiotic Superdose маската може да се ползва няколко пъти седмично или дори всеки ден, ако искате интензивно да се погрижите за състоянието на микробиома: така ежедневното й ползване  ще засили защитните функции и ще балансира бактериалните колонии, заради огромната доза пробиотици и бактерии в маската.
Маската е подходяща за всички типове кожи, нужди и дори проблеми (екстремна сухота, акне, розацея, чувствителност..), като думите не ми стигат да кажа точно колко феноменален продукт е. Трябва да се усети върху лицето сметановата й текстура, която се топи и след изплакване е преобразила лицето, благодарение на силата на пробиотицити, пребиотиците и богатото на нутриенти гръцко кисело мляко, което глези микробиома. Не просто съветвам да опитате, а казвам, че ТРЯБВА да пробвате тази маска!

HYDRA – BIOME™ Probiotic Superdose Face Mask (65 лв. за 100 мл. буркан) ще откриете у нас във фирмения магазина на марката в София (ул. Кракра), в BeautyLab на Шишман и онлайн в сайта на Korres. Супехрана за кожата!

Няма коментари:

Публикуване на коментар