>

петък, 18 октомври 2019 г.

L'Occitane Immortelle Precieuse Cream* & Eye Balm*

Здравейте,

Динамична младост. Чували ли сте някога за този термин?  Той е се отнася за онази кожа, която не изостава от начина ни на живот, с който живеем, ден след ден, всеки ден.

С темпото ни на живот, стреса, градската среда и още вътрешни/външни фактори, ритъмът ни на живот се отразява пряко както върху здравето, така и върху състоянието на кожата. Ежедневната динамика понякога пречи на естествените обновяващи цикли на кожата, затова и имаме нужда от грижа за "динамична младост" - такава, която не изостава от темпото ни на живот и която компенсира "забързаността". Именно такъв подпомагащ кожата комплекс се крие в новата обновена линия "Скъпоценно Безсмъртниче" на L'Occitane, за която ще разкажа днес!


Какво е новото?  Новата реформулирана серия за динамична младост се грижи кожата да не изостава от темпото, с което живеем. Комбинация от етерично масло от безсмъртниче и хиалуронова киселина действа като гориво, което ускорява процеса на естествено обновяване на кожата, така че тя да се справя пълноценно с ежедневната агресия на средата.

Безсмъртничето е цвете, което живее изключително дълъг живот и никога не увяхва, дори след като е откъснато. Изследователските патенти на L'Occitane разкриват изключителните свойства на етеричното масло от корсиканското цвете: то изглажда фините линии, ранните бръчки и текстурата на кожата, изпълвайки кожата и държейки на разстояние ежедневните агресии на средата, стимулирайки производството и на колаген.
Уникален вид динамична хиалуроновата киселина, вложена в комплекса пък, е ниско молекулярна и успява да проникне дълбоко в кожата, изглаждайки фините линии и задържайки влагата в кожата. Тази хиалуронова киселина е свързана с основен за кожата минерал - силиций, който я прави не просто изпълваща и хидратираща, но и спомагаща обновяването на кожата.

Накратко този комплекс за динамична младост с отговорно събирано безсмъртните от Корсика и хиалуронова киселина стимулира клетъчната пролиферация, стимулира синтеза на колаген и се бори с ежедневните агресори, насичащайки кожата с влага и изпълвайки. В какво е вложен той обаче?

Новата обновена Immortelle Precieuse линия съдържа пълна грижа за лице, а аз ще ви разкажа за два продукта от нея - скъпоценният крем и скъпоценният околоочен балсам.


Скъпоценният крем и околоочният балсам от серията идват в луксозни, красиви стъклени бурканчета, в които се крият върховните им текстури!

Кремът, на пръв поглед плътен, се стопява моментално върху кожата, която го абсорбира напълно, разкривайки зелен, етеричен аромат. Без усещане за тежест, по-плътната му формула успява да тушира сухотата, въпреки лекотата на текстурата, която се изпива изцяло от лицето след нанасяне. Сякаш тя е жадна и пие ли, пие! Лекота на лосион, ефект на плътен крем: така бих я описал!

Текстурите на крема за лице и балсама за очи
Във формулата си, той съдържа освен споменатия вече комплекс, допълнителни благини за кожата, сред които подхранващо масло от карите, овлажняващ глицерин, подпомагащо здравината на кожата масло от вечерна иглика, масло от пореч стимулиращо обновяващите процеси и регенерира, тонизиращ и енергизиращ аденозин, захранващи ахари, защитаващо от изсушаване слънчогледово масло, както и царевично нишесте с матиращ и олекотяващ формулата ефект, който е и "тайната" за лекотата на текстурата.

След нанасяне на крема върху лицето, може да забележите, че тя е по-гладка, хидратирана и някак свежа, сияейки със собствен блясък. Красива, с една дума, усещайки се еластична и мека. Плътният ефект на леката текстура успява да задоволи нуждите на дори по-суха кожа като моята, хидратирайки и подкранвайки, без обаче да тежи.
В дългосрочен план тя е по-сияйна и по-гладка, а мощната хиалуронова киселина изпълва фините линии и поддържа кожата хидратирана, докато етеричното масло от безсмъртниче ви пази от стареещото действие на ежедневните агресори, с които се срещаме, подпомагайки и синтеза на колаген.


Младежка на вид и със забързани обновяващи процеси, които с времето се забавят - така този крем ще преобрази кожата на лицето само за по-малко от месец! Но.. да не забравяме онази зона, където преждевременото стареене личи най-много - околоочната. За нея марката е обновила и любимия на много клиенти околоочен крем Immortelle Precieuse, представяйки го в нова, по-потентна на екстракт от безмъртниче формула, която е и дерматологично тествана.


Скъпоценният балсам за очи от линията има отново приятна, лосионеста и по-водниста текстура, която е лека като перце. За разлика от скъпоценния крем, в нея не се долавя почти никакъв аромат, но типично като него, тя попива моментално! Лекотата на обновените продукти наистина личи, като за целите на това с подхранващите и хидратиращите свойства не са направени компромиси.

Във формулата на околоочният балсам са включени успокояваща и тонизираща розова вода, ободряващ кофеин, както и есцин, действащ като мощен антиоксидант, намялващ подпухването и тъмните кръгове. Динамичният комплекс с екстракт и масло от безсмъртниче/хиалуронова киселина, както и някои от компонентите на крема, които изброих, също намират място в обновената формула на този крем за очи, койо е по-пречистен от всякога, бивайки годен за употреба едва три месеца след отваряне.

Освен иднамичният комплекс, за мен във формулата му има И друга звезда: полиметилметакрилат. За много хора това звучи като странна химична съставка, за други - като химичното наименование на полимера плексиглас. Да, този крем го съдържа, но ще се запитате защо? В естетичните процедури той може да се инжектира, в медицината - да замества човешки тъкани, а в козметиката осигурява различен ефект и намира приложение в грижа за кожата и грим. Доказано е, че тази съставка е съвместима с човешките клетки и тъкани, осигурявайки запълващ и изпълващ бръчките ефект, давайки еластичност и променяйки вида на нарушената текстура на кожата.


Моментална хидратация, туширане на сухотата и фините линии, деликатно подхранване - това са видимите веднага след нанасяне ефекти от този крем, който и приятно озарява и избистря погледа, оставяйки кожата там кадифено мека и МНОГО гладка. Леката му текстура се изпива и макар да обичам по-плътни, богати текстури за околоочна грижа, тази не прави компромис с ефектите. Думата "балсам" в името не е случайна - въпреки лекотата и воднистата текстура, той има ефект именно на балсам. За зимата обаче няма да е подходящ за много сухи кожи като моята, заради ниското съдържание на липиди във формулата, но пък за есента е чудесен поддържащ красотата на зоната продукт за всеки, който има нужда от хидратация и изглаждане.

Въпреки мощният ефект върху фините линии, които запълва, върху тъмните кръгове и подпухванията не очаквайте моментални чудеса веднага след нанасяне. Балсамът за очи, съдържащ мощните есцин от див кестен и кофеин, действа като тушира тяхната интензивност, но при дълготрайна употреба, облекчавайки симптомите и намалявайки видимостта им след 28 дни, показват проучвания.


Околочният балсам, както и кремът за лице "Божествено безсмъртниче" са идеални за настоящия есенен сезон, в който вече сме обратно в града, пълен с агресори,  динамичното темпо ни е завладяло, а времето за нас самите намалява значително. Ефектът на "динамична младост", които обновената Immortelle Precieuse предлага, е за онези 30+ хора, които искат да забавят стареенето, да обновят работата на кожата и да я забързат, в синхрон със забързания живот, действайки като гориво.  За по-хидратирана, сияйна и млада на вид кожа, която не изостава от темпото на живот!

Ще откриете скъпоценния крем (106 лв. / 50 мл.) и скъпоценият балсам за очи (76 лв. / 15 мл.) в бутиците на L'Occitane у нас, както и онлайн, заедно с останалите продукти от серията Immortelle Precieuse с безмъртниче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар