>

неделя, 15 септември 2019 г.

Shiseido Benefiance Wrinkle Smoothing Day Cream SPF25*

Здравейте,

Обичам люто! Дори на закуска мексиканското не е изключено за мен! Просто обичам лютия вкус! Капсацинът - лютата съставка в лютите чушки е всъщност способна да накара метаболизма да работи по-добре, подобрява кръвообръщението и стимулира нервните окончания. То е и полезно за мен се оказва, освен вкусно.. но ако се чудите защо говорим за това. А ако ви кажа и че кожата има нужда от такова забързване и събуждане на нейната връзка с мозъка?!

Знаете ли, че изследванията показват, че стреса и стареенето на кожата водят до загуба на нейната способност да взаимодейства с мозъка?! Оригиналните й 800 000 сензорни рецептори започват да се изключват напълно, тяхната бдителност намалява и нервните влакна, отговорни за предаването на сигнали, започват да се забавят. Кожата не е толкова възприемчива, колкото е била, реагирайки все по-малко и по-малко на стимулите, ставайки по-уязвима на вътрешни и външни агресори. В резултат на това кожата има все по-големи трудности при усвояването на активните съставки в продуктите за грижа за кожата, което обяснява защо ефективността на крема, който използваме, изглежда намалява с времето. Тя не просто свиква с него и неговите съставки, което води до нуждата от смяна на грижата всеки сезон (което силно препоръчвам!), но и тя започва да губи свойството да го усвоява и да взаимодейства с него.

След създаването на Essential Energy – първата линия за кожата, която съдържа ReNeura Technology™, дело на невронауката, която оптимизира откриването и предаването на сигнали през кожата, Shiseido представя ново поколение Benefiance. Тази линия е проектирана с авангардни активни съставки против стареене, чиято ефективност се подкрепя от второ поколение ReNeura Technology+TM, съдържаща се в крема, за който ще ви разкажа днес: Benefiance Wrinkle Smoothing Day Cream SPF25.


Деликатно лакирано бурканче в розово злато моментално привлича погледа - и с добра причина, тъй като тази стъклена сфера се предлага в 16 различни версии, проектиран следвайки принципите на японското Wabi-sabi, което твърди, че емоциите се раждат от несъвършенство. Още веднъж, Shiseido е преодоляла техническите предизвикателства, за да донесе все повече красота на света с Benefiance Wrinkle Smoothing Day Cream SPF25, който всеки от вас държи в специален, различен от другите буркан.

В него се крие бяла, кремообразна текстура, имаща специален аромат. Вярна на принципите на аромакологията, новата линия Benefiance излъчва зелен, цветен аромат с деликатна сладка оранжева нотка, която му придава релаксиращи свойства. Същността на уханието съдържа и деликатният мирис на кумкуат, оказващ влияние върху нас, помагащ за успокояването и намаляване на стреса. Може би затова обожавам колко отпускащ е ароматът на Le Jardin de Monsieur Li на Hermès!

Текстурата на дневния крем се разтапя върху кожата лесно и приятно, обгръщайки я в деликатен воал, подобно на пашкул. Освен хидратиращи, подхранващи и мощни смекчаващи вида на бръчките anti-age свойства, той има слънцезащитен фактор, правещ го идеален за градска среда в идващия есенен сезон. SPF25, на базата на химични филтри, поглъща UV лъчението и неутрализира неговото влияние върху кожата, предпазвайки я от фотостареене.
Далеч не просто слънцезащитни филтри има в този крем обаче! Shiseido комбинира три топ първокласни активни съставки на растителна основа – mukurossi, куркума и хлорела, за да се ограничи разрушаването на дермални еластични влакна, предизвикани от UV стреса. Когато базалният слой се променя от ензими като тези, стимулирани от ултравиолетовите лъчи, различни фактори могат да проникнат и да причинят увреждане на еластичните влакна. Появяват се бръчки и кожата губи своята еластичност.
Екстракт от японски плод mukurossi в комбинация с куркума противодейства на този процес, като помага да се потисне активността на тези разрушителни ензими.
Екстракт от хлорела също допринася за защита срещу фактори, които водят до поява на бръчки. Добре защитена по този начин, кожата възвръща плътността си и бръчките, които са неизбежна част от стареенето не бързат да се появят.


Богатата, но комфортна, кадифена и някак еластична консистенция, не тежи върху лицето, оставяйки го да се чувства по-меко, загладено, обгрижено и защитено. Подходящ за по-сухи и стареещи кожи, този крем не само ще подхрани имащата нужда от липиди зряла кожа, но и ще я хидратира в продължение на 24 часа, осигурявайки противостареещо действие. Въздействащи върху настоящите и бъдещите бръчки, специалните комплекси в Benefianceго правят нещо нечувано!

KOMBU-Bounce Complex се състои се от три много търсени японски водорасли - зелени, кафяви и червени , чиято текстура като мемори пяна помага за изпълването на бръчките отвътре. Сякаш ги запълвате, затова и "омекотяващ бръчките" в името на крема не е случайно - само след две седмици употреба, марката обещава видимо подобрение във вида на бръчките и в състоянието на кожата, която е по-изпълнена.
 Този комплекс от водорасли значително увеличава производството на Laminin-511 – протеина, отговорен за целостта на базалния слой на кожата, подобрявайки околната среда за епидермалните стволови клетки. Когато те са обгрижени по този начин, тези клетки произвеждат повече, и по-високо качество, кератиноцити - които предпазват кожата от увреждане от стресови фактори и освобождаване на хиалуронова киселина, за да запази своята плътност.

Да не забравяме и невронауката!
Ексклузивната за Shiseido ReNeura Technology+™  нова версия на оригиналната технология подобрява начина, по който кожата улавя сигналите и предаването на събраната информация, особено чрез борба с фактори и смущения, които предотвратяват правилното получаване и предаване на данни. Веднъж възстановена връзката, кожата може да се върне към оптималното си състояние, а сензорите на кожата заработват отново, за да усвоят правилно грижата ви.

Специалната пудра на Shiseido, за която разказах в преден пост, Active Response Powder е невидима и незабележима на допир, но веднага щом докосне кожата, механично стимулира сетивните рецептори. Кожата изглежда по-мека веднага след нанасяне и е готова да приеме сигналите. Така тя помага да се спре производството на бета-шум, което е смущение, което блокира предаването на информация на кожата - особено стресираната, като по този начин влияе върху реакцията на кожата към увреждащи стресови фактори, до такава степен, че ускорява видимо процесите на старене. Как?! Ашитаба, японско растение, предпазва клетъчните енергийни хранилища (митохондриите), от окисляване, за да могат те да поддържат ATP производството. Това "гориво" подсилва способността на клетките да предават сигнали, така че връзката на кожата с мозъка е оптимизирана.
Разбирате ли за какво научно постижение в грижата за кожата говорим?! Това са Shiseido.

Захранващи клетките захари, антиоксидантен витамин Е, тонизиращ кофеин и ободряващ зелен чай също намират място сред съставките на Benefiance Wrinkle Smoothing Day Cream SPF25, за да може кожата да е по-здравам, жизнена и енергизирана.


И така.. цялото това в един крем! Да, крем, който видимо кара лицето и шията да изглеждат и да се чувстват по-добре! Сухата ми кожа, макар и все още нестарееща, но подложена на стреса на околната среда в града, успя да се потопи до магията му, която я обгърна като пашкул, който я предпазваше от UV лъчите, уврежданията на външните агресори, оксидативния стрес, както и подсилваше реакцията на сензорите й. Как знам ли?! Грижата с този крем работи по-добре Познавайки добре и трите крема от Essential Energy линията, за които съм разказвал, този наистична изкача на преден план, за да засили тяхното действие, но и да третира нуждите на една старееща, по-зряла кожа или дори по-млада, която ги проявява - като моята, която често страда от умора, отпускане, дехидратация и сериозна нужда от липиди, както и защита срещу факторите на околната среда. Изпълва, plump-ва лицето ми и го кара да сияе!
За кожи с такава нужда този крем би бил must-try и мога да препоръчам на всеки, който иска да събуди лицето от "зимен" сън, подготвяйки го за новия сезон, особено дамите с по-зряла кожа, които ще видят ефект и върху видимите бръчки - като майка ми!

Ще откриете Benefiance Wrinkle Smoothing Day Cream SPF25 на Shiseido в отиризираните бутици и парфюмерий за селективна козметика у нас, както и онлайн в сайта на една от тях - Douglas. Цената на опаковка от 50 мл. е 176 лв.
Кремът се предлага и в още две версии без слънцезащитен фактор - обичайна, крем версия за всеки тип кожа и богата версия за по-сухи кожи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар