>

четвъртък, 9 май 2019 г.

Hermès "Le Jardin de Monsieur Li" Eau de Toilette

 Здравейте,

"Пролетта ли идва?", попита той. "Каква е?"... Това е Слънцето, което грее върху дъжда и дъждът, който пада върху греещото слънце... ". Франсис Бърнет, "Тайната градина"

На планетата ни има много градини. За една магична градина, стояща на границата между реалността и въображаемото искам да ви разкажа днес.

Градина, чийто вход напомня ботаническа граница, отрупан със зеленина и погалени от сутрешен дъжд растения. Вървите навътре и се разкриват цитрусови храсти и още повече зеленина, от която се носи красив, ефирен, свеж и пролетен аромат. Продължавате навътре и ще видите малко езерце насред нея, заобиколено от мокри камъни и размекната от дъжда почва. Сядате на камъните и поглеждате нагоре.. слънцето изгрява! Мокрите треви ухаят на зеленина, лекият бриз донася свежия аромат на цитруси, птичките пеят, а слънцето сякаш гали сетивата ви. Можете да останете на камъните и да медитирате! Райско спокойствие, една дива джунгла, далеч от реалността, големия град и проблемите.

Тази градина не е фикция на съзнанието ми, не. Тя съществува и си има име: тоалетната вода Le Jardin de Monsieur Li на Hermès. Любимата ми и най-поетичната сред всичките им градини за мен!


Дело на Жан-Клод Елена, този унисекс пролетен аромат улавя духа на китайска градина, разположена между реалността и въображаемото. Място за медитация, където мисълта странства, а всяка стъпка в нея освобождава въображение ви... Не просто аромат, а истинско духовно преживяване!

Искряща чистота, тотално спокойствие, свежест, зеленина и росни капки: това навява тази градина на Hermès. Хармония между духа и тялото, събуждане и сякаш ново начало в един зелен, спокоен, мислен свят: така ме кара да се чувствам Le Jardin de Monsieur Li! Дзен vibes отвсякъде!

Сякаш земя, отрупана с растящи треви, зелени растения и пролетни цветя. Така започва своето развитие Le Jardin de Monsieur Li: зелено. Но сякаш в тази градина е валяло сутринта..

Ароматът на мокри камъни и треви, наваляни от дъжда и меки бамбукови нотки отварят една водна, влажна картина в Le Jardin de Monsieur Li. Не само това, но изглежда е имало и гръмотевична буря?! Откъде знам?! Усещат се нотки на дървесен сок - онзи естествен сок със специфичен аромат, който се отделя при нараняването на кората на дърветата. Но.. бурята вече е отминала! От нея остава само мокрият аромат на растенията и капките, които все още чувате да падат между клоните на цъфналите дърветата!


На земята.. жасмин. Цъфтящ и носещ своето неповторимо чувствено ухание. той навява спокойствие и мекота, изпълващ с щастие и оптимизъм, тъй като след буря винаги ни чака нещо по-хубаво! Птичките пеят, а вие вървите към езерцето насред градината и се вглеждате в него: освен вашето отражение, то отразява високите дървета, бамбука, цветята, мокрите камъни около него и небето. Небе, чийто облаци се разсейват и дават път на светлината и на новото начало.

Изгрява слънце..

Комкуат - дребен цитрус, чийто корени водят до Китай, започва да се внася е Европа през средните векове. Със свеж, неповторим цитрусов аромат, той не се усеща като традиционните лимони или портокали. Искрящ, вкусен и свеж като летен бриз, той завладява Le Jardin de Monsieur Li. Гали вашите сетива и ви разхлажда, след като топлото слънце е изгряло.

Мокър, слънчев, зелен, цирусов.. аромат на спокойствието, хармонията и дзен вибрациите е Le Jardin de Monsieur Li. Той не е просто ухание, той е приказка. Той е усещане. Той е състояние на духа. Той е магия. Той е въображение. Той е реалност. Toй е илюзия. Той е изящество. Той е лекота. Той е небето. Той е водата. Той е земята. Той е Слънцето. Той е поезия.. ароматна. Той е истинско душевно щастие, което изпитвам всеки път, в който го нося от години.


Le Jardin de Monsieur Li е пролетта. Той е произведение.. и любимата ми градина на Hermès, която ще откриете в Douglas и beautyzone в концентрация на тоалетна вода в опаковки от 30, 50 и 100 мл.  За него или нея, той е идеален аромат за по-топло време, тъй като е лек, чист и свеж като летен бриз, идеален за носене през деня и особено рано сутрин! Сякаш цитруси, потопени в чаша студена вода в лед, която пиете насред зелена, мокра градина преди сутрешната медитация...

Само мога да ви посъветвам да се впуснете в тази ароматна приказка, която ще ви отведе на едно приключение в търсене на спокойствието, вътрешното Аз и ще ви постави в едно ново състояние на духа, благодарение на магичната си същност, която обединява духа на Hermès, душата на градината, която ароматно пресъздава и нейният създател  ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар