>

събота, 7 септември 2019 г.

Decléor Hydra Floral White Petal Skin Perfecting Concentrate* & Skin Perfecting Hydrating Sleeping Mask*

Здравейте,

Обещах наскоро да поговорим за грижата за кожата през есента! И ще спазя обещанието си, защото с новия сезон е важно да изберем подходящи продукти, които да доставят нужното.

Пигментни петна, неравномерен тен, чувствителност и засушаване - част от най-често срещаните видими проблеми, които слънцето, сухият въздух, жегата и повечето време, прекарано навън през лятото, са способни да създадат на кожата.  Проблеми, които изискват специфична грижа, която да върне чистия, равномерен и блестящ комплекс на кожата, за да е свежа, отпочинала и красива тя и през есента. А за невидимите щети дори няма да споменавам!

Именно в лицето на серията Hydra Floral White Petal нa Decléor аз открих такива два продукта, които да покрият нуждите на кожата ми в края на летния сезон, а и докато той течеше: усъвършенстващ концентрат и хидратираща нощна маска.


Започваме по ред!

Hydra Floral White Petal Skin Perfecting Concentrate е усъвършенстващ концентрат за лице, който подпомага бляскавия и красив вид на кожата, туширейки несъвършенства като тъмни петна, пори, неравномени тен и текстура.
С озаряващ и избистрящ ефект, той се нанася всекидневно сутрин и вечер преди серума като интензивна грижа, благодарение на богатия си активен състав.


Вместо с обикновена вода, усъвършенстващият концентрат е формулиран с чиста флорална вода от роза, която има успокояващо действие върху кожата в комбинация с екстракт от лайка, хидратирайки и намалявайки зачервявания, дискомфорт и опъване.
Витамин С в стабилна форма - мощен антиоксидант, избистрящ тена и тъмните петна. Тази магична съставка именно ме накара да взема концентрата, който я съдържа в изобилие и който е формулиран чудесно, а неоцветената му текстура е само плюс, тъй  като при евентуална оксидация на витамин С, тя би се оцветила. Винаги съветвам ако избирате продукти с вит. С, то задължително те да бъдат безцветни, за да може да разберете кога витамина вече спира да работи (оцветявайки се оранжево-кафеникаво). Формата на витамин C в концентрата обаче е изключително потентна и стабилна - до 12 месеца след първоначално отваряне, без изисквания за специфично съхранение заради добре защитеният от светлината флакон.
Аминокиселината аргинин има въстановяващи, заздравяващи и спомагащи синтеза на колаген свойства. Салицилова киселина деликатно обновява повърхностния слой на кожата, помагайки при несъвършенства като пъпцичи и разширени пори, а хиалуронова киселина, способна да задържи до 1000 пъти повече водни молекули от собственото си тегло, действа дълбоко хидратиращо.
Разбира се, етеричните масла с фармацевтично качество също са ключови във формулите на френския бранд: етерично масло от сладък портокал има изсветляващо и озаряващо действие върху комплекса, а етерично масло от нероли овлажнява и помага на духа ви да се отпусне. Екстракт от грах има избистрящи, противостареещи, стягащи и антиоксиданти свойства, захари действат захранващо на кожата, а моринга - енергизира.

Както сами можете да видите, това е наистина концентрат, пълен с полезни агенти за кожата, които да подпомогнат по-красивия й, свеж, бляскав и съвършен вид. Дали го прави обаче?


Концентратът има водниста текстура, в която се усеща лек аромат на нероли и рози.
Върху лицето той се разнася лесно и приятно, а моментално се усеща й хидратиращия му ефект.  Без съдържание на мазнини, той не тежи и не лепне, а се изпива от кожата, която концентратът оставя приятно успокоена, овлажнена и сияйна, готова да нанесете последващите стъпки.

Hydra Floral White Petal Skin Perfecting Concentrate-ът на Decléor прави всичко, което обещава! В дългосрочен план той видимо избистря тена и го уеднаквява, а при наличие на дребни несъвършенства работи не просто за тяхното минимизиране и туширане, а премахване.
Бляскава, сияйна и свежа кожа, върху която не личат последици от слънце и каквито и да е несъвършенства - той наистина кара кожата не просто да изглежда съвършена, а да е такава, покривайки нуждите й и решавайки проблемите й - пори, петънца, неравномерен тен..

Приятно озарявайки, усъвършенствайки, успокоявайки и мощно хидратирайки кожата, той е изключително потентна и ефективна стъпка, която да добавите в рутината си.
Водната му текстура го прави изключително икономичен, а мощните съставки са гарант за действие, което лично изпитах. В комбинация с маската от линията обаче, това дуо е.. unstoppable!


Hydra Floral White Petal Hydrating Sleeping Mask е релаксиращата, хидратираща, избистряща и заглаждаща текстурата на лицето нощна маска, която е еквивалент на т.н. beauty sleep в тубичка!

Кофеин - одобряващ, енергизиращ и тонизиращ. Действащ като чаша дълго кафе, той кара кожата да изглежда събудена, отпочинала и свежа на сутринта, тонизирайки комплекса и държейки надалеч уморения вид от лицето.
Мощна доза ниацинамид (витамин В3), една от любимите ми съставки в козметиката, има успокояващ и хидратиращ ефект, а върху моята кожа се отразява невероятно! Има противовазпалителни, успокояващи дискомфорта, насищащи с влага и дори изсветляваши свойства. Чудо!
Витамин Е спомага здравината на кожата и действа като антиоксидант, аденозин - уеднаквява тена и енергизира, глицерин овлажнява, а фенилетил резорцинол има мощно действие срещу тъмните петна и избелва.
Съдържащите се в концентрата салицилова киселина, етерични масла от сладък портокал и нероли, както екстракт от грах, също намират място и във формулата на нощната маска.

Единственият недостатък както във формулата на маската, така и в тази на концентрата, бих казал е наличието на алкохол, който обаче е добавен за лекотата на продукта и не е основна съставка.


С карамелена, съдържаща капсулирани витамини текстура, гел-маската се разтапя върху кожата, попивайки моментално. Създадена за нанасяне на чиста кожа и вместо нощен крем, тя се абсорбира моментално и може да се използва дори непосредствено преди лягане, тъй като няма да залепне за възглавницата. Леката й гел тестура е свежа, приятно охлаждаща и отпускаща кожата, а приятният й ароматерапевтичен аромат на нероли и цитруси помага да релаксирате преди сън.

На сутринтa? Кожата е свежа като утринна роса. Отпочинала, сияйна, мека и с избистрен комплекс. Без следи от умора, с наспан вид и блестяща! Олицетворение на вида, който имаме, когато сме се наспали добре и сме се събудили с усмивка... като по филмите, защото аз никога не се будя с усмивка!
Насища с влага, тонизира, енергизира и цялостно подобрява вида на лицето само след една употреба, а при дългосрочно и редовно полазване спомага туширането на пигменти петна, повърхностна загрубялост и несъвършенства.
В комбинация с усъвършенстващия White Petal концентрат, това дуо е наистина върховно, осигуряващо красива, сияйна, здрава и изглеждаща съвършено кожа като на гейша!

Маската се препоръчва да се ползва 2-3 седмично, тъй като лекотата й не може да замести по-богатата и пищна грижа на нощните кремове, затова и е чудесена тонизираща бомба, с която да ги редувате - преди важен ден, когато искате да изглеждате свежи на сутринта или просто, защото искате по-тонизиран, красив и наспан вид.

В заключение: Hydra Floral White Petal концентратът и нощната маска са абсолютно невероятно дуо за грижата за лицето, с което да започнете новия сезон! С леки формули, те не тежат и носят свежестта на по-летни продукти, но активните им съставки мощно подпомагат кожата да изглежда съвършена, способни да се справят с уврежданията, които UV лъчите, времето, прекарано на открито, сухия въздух и други фактори на околната среда са предизвикали върху лицето.
Кожата е оставена тонизирана, свежа, енергизирана, хидратирана и сияйна, а тена - чист и равномерен. Впечатляващи продукти и резултати, нареждайки ги сред най-добрите skin care продукти, които съм ползвал!


У нас ще откриете Decléor ексклузивно в парфюмерии Douglas и Beautyzone, както и онлайн в техния сайт.
Концентратът идва в компактен стъклен флакон с пипета (30 мл. - 138 лв.), а маската - в тубичка, удобна да взимате навсякъде с вас (50 мл. - 67 лв.).

Няма коментари:

Публикуване на коментар