>

неделя, 29 септември 2019 г.

Calvin Klein ETERNITY Eau de Parfum*

Здравейте,

През 1988 година, един парфюмен визионер и възхитителна жена - София Гройсман, създава едно ухание. Жена, израстнала в бедно семейство в Беларус, обичаща цветя, без предишен опит с парфюмите и.. много желание да се научи да ги прави! Запазената марка в работата й и до днес са малкото съставки, но бленднати по начин, по който всяка от тях успява да покаже отличителния си аромат в едно наситено на усещания ароматно преживяване.
Така през 1988 се ражда Eternity за нея на Calvin Klein: химн на цветята и женствеността, уловен в едно позабравено скъпоценно ухание.

Година по-късно, Карлос Бенаим: парфюмериста зад иконичния Red Door на феминистката икона Elizabeth Arden и смятан за най-великия парфюмерист в Америка, създава Eternity за мъже. Свежа класика, която днес излиза под нова форма.. по-свежа, по-модерна и по-пристрастяваща.

Така накратко започвам този разказ за едно специално за мен ново лансиране. Юбилейно, първо по рода си за марката и... с ярко изумруден цвят.
Представям ви новата ETERNITY парфюмна вода за мъже на Calvin Klein, дело на Паскал Горин: ухание, което ме грабна от първия дъх!


Какво е нещото, с което можете да опишете мъжките лансирания последните години? Спрете да четете това за момент и се замислете за една дума, която да използвате, за да ги опишете.

Исмислихте ли?! В моята глава веднага изникна отговора: "тежест". Наситеността, мощта, интензитета сред мъжките лансирания през последните години може да ми докара главоболие. Но това не е изнеадващо: тежестта се харесва в общество, в което по-силен, тежък аромат се смята за еквивалент по-добър аромат. Пудрена ванилия, ориенталски блендове, наситени подправки и вече омръзналия ми кардамон. Това поне са моите впечатления, пред които новият ETERNITY беше глътка свежа въздух. Буквално!

Новият ETERNITY Eau de Parfum на Calvin Klein е точно това, което ми липсва последните години: свежа класика от 80тте. Той е от онези озонови, чисти мъжки ухания от края на миналия век. Ухание, което можеш да носиш както с риза и панталон, така и с тениска и дънки. На обяд с колегите от офиса, на вечеря с половинката или на разходка с кучето в парка. С лек barber дух, той е ухание, което носи мъжкото в себе си, показва го на другите, но не им се натрапва. Ухание, след което получавате комплимент и не докарвате на другите главоболие. Той е модерен прочит на онези класически мъжки ухания с чисто, въздушно пристствие и характерна джентълменска мъжественост.

Зелена ябълка, озон, градински чай: именно във връхните нотки на ETERNITY се крие неговата магия! Зелената ябълка, напомняща тази в иконичния Hugo на Hugo Boss, е хрупкава, сочна, приятно кисела и зелена. Комбинирана с ледената свежест на градинския чай и въздушните озонови нотки, ароматът ви кара да се извисите! Елегантна чистота, засилена и от китка здравец и мека лавандула!

Иглолистен дъх на кипарис: наситен, свеж, приятно студен и мъжествен, той улавя суровата мъжествена страна. Страна, в която инстинктите са водещи, а здравия разум и първичните животински желания са в противовес. Именно тази олфактивна иглолистна нотка е най-силно изразената в парфюмната вода. Обожавам как величественият кипарис се развива в ETERNITY и му дава една по-сурова, ледена страна, с дъх на иглолистна гора, която страна интенционално скрива нещо друго: топлото мъжко сърце.


Индийско орехче - приятно пикантно, меко и почти незабележимо подправящо ароматната пирамида, се комбинира с топла амбра, разкривайки зад суровите гори едно топло, биещо сърце, подобно на кехлибар, в което се усещат кадифени нотки. Сърце, което е скрито толкова дълбоко и зад толкова дървета, че само този, който иска да го види, ще го направи.

Нотки велур - с привкус на кожа, се прокрадват из композицията на парфюмната вода, преди да настъпи неговия финал. Може да усетите велурената нотка върху кожата си така, сякаш сте я облекли в този плат!

Корен от ирис - земен, с нотки пръст в него, дъх на папрати и богата, отчетливо усещаща се дървесна база от ветивер, напомняща суха дървесина, са финалът на ETERNITY Eau de Parfum, чието развитие върви в синхрон: първо са въздушните нотки, извисяващи се над дърветата в една слънчева, но хладна безоблачна въздушна реалност. После са суровите, ледени дебри на иглолилстните дървета, които крият много тайни. Накрая е земята, върху която пръстта е леко влажна от сутрешния дъжд, а изсъхнали кори на дървета и листа са нападали около вас.

Новият мъжки ETERNITY Eau de Parfum на CK е тотално комерсиално попадение, казано в най-хубавия смисъл. Защо? Защото носи класически, изчистен и лесносмилаем дъх, който ще се хареса на всеки мъж. От онези ухание е, които и ценител на класиката, и човек без познания, който просто търси ежедневен аромат, ще харесат. Ухание, което лесно мога да препоръчам, давайки съвет за подарък за мъж: просто знам, че всеки един ще го хареса! Простичък в елегатността си, семпъл, но и ярко мъжествен - толкова! Чист, красив и елегантен.

Този нов аромат е и първата парфюмна вода за мъже в портфолиото на марката, гарантиращо по-висока трайност и интензитет върху кожата, както и първото самостоятелно лансиране на мъжки аромат в линията. Той носи завладяваща свежест на класиката Eternity за мъже от 89та година и внася съвременен привкус в иконичното ухание, честващо юбилей, дарявайки го и с нещо много красиво: наситен изумруден цвят на течността, скрита зад кафеникава картонена опаковка, илюстрираща дървесната му същност. Същинско визуално пресъздаване на ароматните нотки на ETERNITY: зелени, свежи и богати, дървесни, скрити зад красива, елегантна и масивна стъклена бутилка.


ETERNITY парфюмната вода за мъже на Calvin Klein ще откриете вече в Douglas и Beautyzone, а достъпните му цени (30 мл. - 73 лв. ; 50 мл - 111 лв. ; 100 мл. - 146 лв.) го правят още по-задължителен за проба от страна на господата или пък дамите, които търсят нещо, което да предложат на половинките си за новия сезон. Парфюмната вода е налична и в сайта на веригата онлайн.


Няма коментари:

Публикуване на коментар