>

понеделник, 19 август 2019 г.

Van Cleef & Arpels / Santal Blanc* - Collection Extraordinaire

Здравейте.

Как ухаеше това лято за мен? Отговорът веднага изниква в съзнанието ми без дори да се замислям  - млечно. И бяло. И смокиново. И чувствено. И дървесно. И нежно.. Но стига типологии! Уханието на лятото ми си има и име - Santal Blanc. Новото унисекс попълнение в ексклузивната, скъпоценна Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels, което ме покори със своята кремообразна прегръдка в края на пролетта и се превърна в летния ми ароматен подпис!


Бяло. За първи път в историята на колекцията Extraordinaire, парфюм от нея е изпипан в този невинен и чист цвят. Изключително луксозната и масивна опаковка е кристално и пудрено бяла - като чистотата, като мекотата и като съвършен баланс, който ароматната течност вътре съдържа. Дело на Мишел Алмерак, Santal Blanc олфактивно пресъздава именно белия цвят чрез своята чувствена, кадифена композиция.

Смокиново мляко. Приятно млечно, много свежо и сякаш ще потече от бутилката: така започва Santal Blanc N°2694IFG. Невероятното смокиново мляко, преплетено с пудрена виолетка и жизнерадостна мандарина открива едно изключително красиво начало, което те грабва от първия дъх. В смокиновото мляко липсва плодова сочност, за сметка на млечната, суха остатъчна сладост и пудреност, което то носи, в комбинация със свежестта на обогатяващите го съставки. Напомнящ леко изгоряла от слънцето кожа, този сладък и млечен аромат извиква в съзнанието ви картина от брега на морето, където навсякъде около вас ухае на слънцезащита, а вие стоите на сянка под огромното смокиново дърво в близост.

Пудрен мускус и топла, сладка бадемова нотка на зърна Тонка са като топла прегръдка, която комбинирана със смокиново мляко създават една истинска, върховна креомобразна приказка с привкус на бита сметана и изкушение. Пудрена, сладка, топла, комфортна и много красива! Santal Blanc ви обгръща като във воал от това смокиново, млечно, кремообразно съкровище, сякаш сте на тропически остров, но се чувствате у дома, на мястото си и там, където сърцето иска да остане. Такъв комфорт излъчва кремообразния дъх, който носи този нов парфюм на Van Cleef & Arpels...


Сандалово дърво - кадифената дървесина в Santal Blanc, на която е й кръстен. Сандаловото дърво е може би най-важната и специална част в уханието: типично като в поезията, само че ароматна, то завършва пирамидата на творението на Алмерак със своя чувствен подпис.  Меко, млечно и кадифено като кашмир, то излъчва дървесната си,  суха и сушена под жаркото слънце страна, но и млечната, чувствена, топла и изискана страна. “Исках да пресъздам представата за деликатно като милувка дървесно олио", казва парфюмеристът му и успява да го направи с фасетите на сандалово дърво, които по невероятен начин влага и пресъздава в творението си - толкова кадифен дървесен аромат, че невинен, млечен и кристално чист като белия цвят, който възпява.

Плътен и опияняващ, Santal Blanc е истинско творение, носещо млечни, кадифени, кремообразни и пудрени нотки, които невероятно красивото сандалово дърво завършва с кадифен подпис.

Смокиново мляко, бял мускус, зърна Тонка и сандалово дърво разказват една ароматна приказка за летни изкушения, в която вие сте облечени в нежно и ефирно бяло, ходейки боси по брега, наслаждавайки се на живота и смеейки се с пълно гърло. С аромат на леко слънчасала кожа, страсти и кадифена мекота, Santal Blanc сякаш улавя аромата на лятото в своята топла, млечна, кремообразна и страстна същност, която разгръща като един пристрястяващ шлейф, носещ се след вас, сякаш морският бриз развява белите ви одежди.. а вие не искате да напускате брега!


Многофасетният и изключително опияняващ Santal Blanc от ексклузивната, скъпоценна Collection Extraordinaire на Van Cleef & Arpels ще откриете единствено в магазините на Douglas и Beautyzone, както и онлайн, а цената на 75 мл. от тази скъпоценна бяла ароматна прелест е 267 лв.

Именно той е уханието, на което най-силно се наслаждавах през последните няколко месеца, ароматът, който ми спечели много комплименти и въпроси какво нося, ароматът, който истински дълбоко ме плени, който носех в града и на брега и който ще продължавам да нося, а летните спомени с него, запечатани в бяло, ще останат завинаги...
Само мога да препоръчам да усетите млечния, пудрен и кремообразен бял разкош, който е Santal Blanc и в който съм сигурен ще се влюбите! Сякаш млякото, което тече от бялата бутилка, разкрива своя пудрен, сладък вкус, в който се долавят нотки бита сметана и бадемова сладост, но и горчивина, обогатяващи по неповторим начин красивото, нежно и кадифено сандалово дърво, превръщайки Santal Blanc в абсолютно пристрястяващо ухание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар