>

неделя, 20 януари 2019 г.

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm*

Здравейте,

Време е да свалим деня от лицата си! Грим, замърсявания, излишен себум... доброто почистване винаги е ключово, а аз дори не мога да легна за следобеден сън, без да си измия лицето! Само чисто лице, обгърнато в грижа, може да попада върху копринената ми възглавница. А при вас така ли е?

Двойното почистване е нещо, което практикувам от година, затова и постоянно съм в търсене на нови и добри продукти. При него първо върху сухо лице се нанася продукт на маслена основа (масло, балсам, олио..), след което с помощта му се разтварят замърсяванията и грима, почиствайки дълбоко порите. След това кожата се изплаква и лицето се измива по обичайния начин с пенлив продукт.
Казвал съм ви, че олиата като че ли не са моят тип нещо, но балсамите - обожавам ги! Преди време ви разказах за любимия си такъв с божествено безсмъртниче на L'Occitane, а днес ще споделя за друг личен фаворит - Pro-Collagen почистващият балсам на Elemis. UK in the house, y'all! Продукт, който познавам от няколко години и превърнал се в култ в САЩ и Обединеното кралство!


Балсамът на Elemis идва в луксозна пластмасова опаковка с винт, в която се намира маслената, жълтеникава смес от масла и восъци. Смес ли казах?! Да, точно така.

База от бадемово масло, масло от шеа, масло от гроздови семки, масло от жожоба и кокосово масло си партнират с богато на мастни киселини масло от черен бъз, най-богатото в света на гама-линоленова киселина масло от пореч, отглеждано на местна почва на острова, както и успокояващо масло от овес и богато на хранителни вещества масло от пщеничен зародиш.
Пчелен восък поддържа твърдата текстура на балсам, заедно с глицерин и растителни восъци от акация и роза.  Пречистващи цитрусови екстракт (портокал), успокояващи етерични масла (лавандула, лайка), охлаждащи агенти (ментол, камфор, масло от мента, евкалиптово масло),чист витамин Е и стимулиращ производството на колаген в кожата екстракт от кафяви водорасли, също намират място в богатия състав на този балсам.


Текстурата му изглежда твърдя, но при допир с шпатулката или пръст започва да се топи, наподобявайки дори леко гел. Нанесен върху лицето, текстурата при масаж се превръща в олио, благодарение на топлината от кожата, която разтопява маслата, а те от своя страна - замърсяванията.

Как използвам? Нанасям го на сухо лице, масажирам, докато разтворя нечистотиите, след което намокрям с гореща вода любимата си муселинова кърпа  (с балсама идва и малка кърпа за целта) като я полагам за няколко секунди върху лицето, за да отвори порите, след което започвам да избърсвам балсама от лицето. Всичко остава по кърпата! Гримът е разтворен, замърсяванията ги няма е и е останало само чисто лице! Освен това и кожата е приятно охладена, с чувството, че е снето натоварването от деня, благодарение на ментола и евкалипта в балсама, които оставят чувството за свежест, чистота и лекота.
Не ми щипе, използван върху очите, но би могъл да замъгли зрението, ако попадне вътре, което често се случва при този тип продукти, затова препоръчвам добро изплакване с вода дори след употребата на кърпата.

Мека, гладка и чиста е кожата, нямаща следи от замърсяване и грим, приятно освежена. Остава само да продължа ритуала с обичайния измивен продукт и.. воала!


Разбира се, ако предпочитате, бихте могли просто да изплакнете с вода, като преди това масажирате с леко влажни ръце, за да се емулсифицира текстурата. Така се усеща богатия подхранващ ефект от балсама, който се грижи и за кожата. Овлажнява, омекотява и подхранва. Толкова мощно, че веднъж седмично може да нанасяте балсама на плътен слой върху лицето на принципа на маска, с която да престоите десет минути. След това? Изплакване и се радвате на подхранена и мека кожа, при която дълбоките замърсявания са били разтворени и премахнати от маслата, а анти-ейдж съставките са я тонизирали и наситили с антиоксиданти.

Недостатъци? Има силен и етеричен аромат на лавандула, който не би бил приятен на всеки. Това е нещо характерно за продуктите на марката, затова ако не обичате лавандула, но искате да пробвате балсама, заложете на версията с роза, която марката наскоро лансира, но към момента тя все още не се предлага у нас.
Макар остро и силно, уханието на лавандула успокоява тялото и духа, затова на феновете на ароматерапията пък ще им допадне.


В заключение: балсам с чудесна текстура, богата на растителни масла и екстракти, който успява да почисти лицето и да се отърве от грима и замърсяванията с лекота, почиствайки порите, освежавайки и омекотявайки лицето.  Усеща се богато и луксозно, пренасяйки усещането за СПА ритуал в банята вкъщи, но и имайки свойствата на премиум почистваща грижа!


Ще откриете мощният почистващ Pro-Collagen балсам на Elemis онлайн в Arlen, в магазин за чиста козметика "Шипка" в София и през страницата на вносителите у нас във Фейсбук . Цената на опаковка от 105 мл. е 67 лв., като освен балсама, получавате и малка кърпа и шпатулка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар