>

сряда, 9 януари 2019 г.

Korres Wild Rose / Advanced Brightening Bi-phase Booster with 15% Vitamin C*

Здравейте,

Витамин С определено е нещо, от което организма ми има силна нужда последните седмици. Жълт код за студено време, сняг, вятър... реалността навън в момента. И какво по-хубаво от това да пиеш чаша чай от шипка на топло вкъщи, далеч от студа, мокрите крака и болните хора?!  Но.. мечти!  Не само организма, но и в тази сива атмосфера кожата също страда и има нужда от витамини. Умора, сивкав тен, повяхналост, липса на живец.. познато ли ви е?! На мен да, затова осъзнах нуждата от витамин С и за нея! Всъщност имах нужда от супер витамин С и.. го получих!

Едва ли има някой, който не познава серията с дива роза на Korres или поне легендарното олио от нея, но ето, че тази зима нещо се появи, за да направи мен и кожата ми щастлива - новият двуфазен концентрат с 15% супер витамин С и 10% масло от дива роза. Едно от най-очакваните от мен лансирания още от есента и нещото, за което ще ви разкажа днес!


Дива роза или по-познатата ни като шипка, е изключително богато на витамин С растение, който факт знам още от дете, когато си спомням как в зимния период, когато й бях на гости, баба ми ми правеше такъв чай. Вкусен, полезен и насищащ организма в най-уязвимия към настинки период.
В козметиката обаче, освен свойството да изглажда текстурата на кожата, да кара белезите да избледняват и да избистря тена, маслото от дива роза е ваш ценен приятел, ако имате нужда от витамина. По-голям приятел е дори от цитрусите: в маслото се съдържа 9 пъти повече витамин С, отколкото в чаша прясно изстискан портокалов сок.

Дали ще го наричаме буустър, концентрат или серум, в новия двуфазен продукт за лице на Корес маслото от дива роза е в изобилие, съдържащо се в цели 10%. Но това не е всичко.. в него е разтворена 15% супер форма на витамин С, която е мастноразтворима, стабилна, потентна и устойчива на топлина и светлина. Едно от най-важните правила при използването на продукти с витамина е да го познавате, както и кога той работи - за това съм разказвал тук, като днес няма да се спирам подробно, освен да кажа, че в концентрата с дива роза се съдържа една от най-добрите форми на витамини на нашия пазар. Не е случайно името му "супер витамин С" - той е точно 1000% по-ефективен от обикновен, чист витамин С (аскорбинова киселина).

Мисля, че дори няма нужда да се чудите какво ще пише в долните редове - само при горните съставки може да сте убедени, че това е продукт, който работи!


Идва в красива стъклена опаковка, която е масивна, луксозна и покрита със защитен червен матов филм, който да предпази витамина от светлината.  Не само това, но както шишенцето, така и картонената му опаковка са украсени в сърца - навява ми усещане за Св. Валентин и изобщо любовна тематика, което много харесах във визията на продуктите. Изчистени и докоснати с щипка любов! Красота!

При изстискване на продукта от стъклената пипета, текстурата има леко розовеещ цвят, наподобявайки разтворено във вода масло, от което се носи аромат на българско розово масло - без онази маслена нотка, а приятно цветен и с една идея етерична нотка. Всъщност - точно това представлява буустъра! Той е съставен от две фази - водна и маслена, които ясно личат, затова и преди употреба той трябва да се разклати, за да се смесят двете фази

Освен 10% масло от дива роза и 15% супер форма на витамин С, в него се съдържат още мощни активни съставки като богатия на антиоксиданти чист витамин Е, хранителни за кожата водорасли, успокояващите пантенол и бизаболол, както и обновяваща кожата млечна киселина. Подхранващите сквален, слънчогледово олио и розово масло, пречистващ розмарин, енергизиращо масло от моринга, в комбинация с джинджифил, както и микс от растителни екстракти и билки (нийм, пасъчна лилия, орлови нотки...) са също част от съдържанието на този интензивен продукт, който е направен от 80,4% натурални съставки.

Казах интензивен и да, този буустър е такъв - самите активни съставки го предполагат.
На опаковката му е написано, че той трансформира кожата само след 7 дни употреба. Как? Интензивно третира всички признаци на умората, преждевременното стареене и агресивните външни фактори: фини линии, неравномерен тен, пигментни петна, сивкав тен, белези, неравна текстура и т.н. Дали го прави? Досещате ли се?  Докато мислите, нека споделя как се усеща върху лицето продукта и как използвам аз.


 Винаги го слагам на мината с тоник почистена кожа като първа стъпка от ритуала сутрин и вечер. Защо? Защото го ползвам като серум в рутината си. Дали  ще го сложите преди серума си или вместо серум преди крема за лице, той е стъпка, която може спокойно да замести както от нуждата от серум, така и от олио, дори в студа, заради плътността си. Вие избирате как да го включите в ритуала си, според това как го усещате.
Макар подходящ за всички типове кожа, концентратът с дива роза и супер витамин С се усеща изключително подхранващ, богат и пищен. Да, водната фаза в него олекотява текстурата, но маслената му част се усеща плътно и подхранва дълбоко сухата ми кожа. Не се усеща прекалено мазен или тежък, както и не утежнява рутината, но се усеща като подхранващ защитен воал върху лицето, който през деня защитава от студа, а вечер - възстановява. Кожата се усеща обгрижена, хидратирана, подхранена и омекотена след концентрата, а аз не изпитвам нуждата да използва допълнително серум, така че може да си представите колко плътно се усеща от моята кожа, без да тежи. Обожавам това, че наистина кара лицето да се почувства облято в грижа и комфорт, препращайки към усещането от онези винтидж олиа за лице, които имаше едно време и аз си спомням.

Сияещо, красиво, пълно с живот и здраво лице - така изглежда кожата ми след няколко седмици употреба на концентрата на Korres. Кожата блести, тенът е избистрен, комплексът е съживен, текстурата е изгладена и лицето грее от живот, сякаш пълно с енергия, въпреки студеното време. Омекотява, мощно подхранва и тушира сухотата, хидратира и заключва влагата в кожата, а интензивният терапевтичен ефект срещу умора и признаците на стареенето са видими наистина още след седмица. Уморената ми кожа започна да сияе само след няколко дни с концентрата, което е показателно, че когато един продукт съдържа мощни съставки, той наистина може да трансформира кожата.


Заради икономичната си текстура, дори за човек като мен, който "изяжда" продуктите, тази опаковка ще ми стигне поне до края на зимата и няма как да не съм щастлив, че кожата ми ще пие от тази витаминозна, избистряща и антиоксидантна бомба, която силно препоръчвам, ако имате нужда от мощен витамин С в грижата за кожата  и искате да постигнете бързи, но ефективни и трайни резултати с него. Този витамин наистина може да преобрази кожата до степен, че да не я познаете, а когато е в толкова добра и стабилна форма, както в този буустър, това се превръща в реалност. По-хубава, здрава и сияеща!

Ще откриете избистрящия двуфазен концентрат с 10% масло от дива роза и 15% супер витамин С в магазина на Korres на ул, Кракра и в "Beauty Lab" на Шишман в София, както и онлайн в официалния им сайт у нас, като цената за 30 мл. е 94 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар