>

вторник, 1 януари 2019 г.

Dior Homme Sport Very Cool Spray EDT*

Здравейте,

"..черна като врана, нощта идва отново, но всичко тече и ето, идва нов ден. Алелуя!", пее Еня в любима моя песен. Не е ли така и с новите години? Не просто ден, а цели 365 дни, изгряващи на хоризонта, които имаме щастието да видим, обгръщайки ни в светлина като от изгрев, карайки ни да забравим за мрака от преди..
Свеж старт на годината - така ми се иска да започна този пост. Новата година е нов шанс, нов хоризонт, нов.. свят - или поне аз избирам да я виждам така, затова и обичам да я посрещам на чисто - без обещания за промени, без съжаления за отминали неща, хора и събития, без цели и  т.н. С чисто и свежо съзнание, готов да видя какво ми е приготвила. И реших да се опитам да предам тази свежест на съзнанието ми, както и няколко пожелания, използвайки езика на ароматите. Любим мой език!

Започвам годината в блога, разказвайки ви за тоалетната вода Dior Homme Sport Very Cool Spray за него, която идва под необичайна форма.. иновативна, премислена и ползотворна. Каквато се надявам да е 2019та.


Здрава като Very Cool Spray ви пожелах да е годината в Инстаграм? Защо?

Dior Homme Sport Very Cool Spray е нов начин да носим парфюм. За да е навсякъде с нас, този удобен флакон за щедро нанасяне, който може да вземете навсякъде с вас - в раницата, в сака за фитнес, в джоба, в куфара.. няма значение! Специалната нечуплива опаковка, която побира цели 100 мл. тоалетна вода, е лека, не заема място и е устойчива на падане от всякакви височини и върху всякакви повърхности, без да се чупи. Накратко - тоалетна вода в спрей, вместо стъклен флакон. Това ли е? Не, не е.

Very Cool Spray е изцяло нова технология за съхранение, употреба и носене на парфюм.
В мек алуминиев джоб в нея се съдържа тоалетната вода, която е защитена от изтичане при носене, оксидиране, светлина и топлина. Като защитна капсула, която запазва аромата, но и позволява неговото безпроблемно носене навсякъде с вас, без опасност продукта  или външния  му вид да се повреди.
Най-характерното обаче е, че тя е екологична, а във времена, в които климатичните промени и последиците от тях вече започват да застрашават базисното ни съществуване, това е важно. В контраст с обичайните спрейове, "много готината" опаковка на Диор използва единствено компресиран въздух, без наличието на каквито и да е газове, които да се отделят в околната среда при употреба на продукта. А ако си мислите, че това не е кой знае какво - лично аз не използва додоранти и аерозоли точно по тази причина. Защо? Когато през 80тте години на миналия век  учените откриват озоновата дупка, 180 държави подписват интернационално споразумение, което цели ограничаването и премахването на химикалите в аерозолите, предизвикващи тези промени в озоновия слой, който ни защитава от ултравиолетовите лъчи. Днес, тя вече се възстановява и е най-ниското си равнище от откриването си, а до 2030 г. се очаква дупката напълно да заздравее, което е пример, че глобалните и съвместни мерки работят.
С тази опаковка, Диор демонстрират тяхното отношение точно към тези базисни въпроси на околната среда, а аз само мога да си пожелая през новата година не просто повече брандове да го правят, но и ние да имаме едно по-екологично съзнание.

И стигаме до новият начин за носене на парфюм... Какъв е той?
Very Cool Spray-ят разпръсква щедър и плътен облак от парфюм, който обгръща кожата ви в микро капчици. В пъти по-силен от обичаен пулверизатор, той се усеща като мощен спрей, който ви завладява и който ви обгръща в парфюмна вода. Това е изцяло нов процес на пръскане, който няма еквивалент и който се чувства много различно от каквото и да е, попадайки върху кожата, усещайки се физически и оказвайки влияние върху силата и интензитета при носенето.

На тази иновация трябва да пасва й аромата, който такъв флакон разпръсква, затова преминаваме към истинското творение вътре, дело на Франсоа Демаши...


Свободен, неангажиращ, свеж. Тази нова вариация, специално пригодена за флакона версия на едноименната Sport тоалетна вода от 2017-та година, е лесно носима и ще завладее всеки мъж. Рядко срещам толкова лесен за носене, но без да е комерсиален или "евтин", мъжки аромат. Свеж, искрящ, спортен, ежедневен и подходящ за всяка ситуация - във фитнеса, в офиса, на среща на борда на директорите, на разходка в парка, на купон, прибирайки децата от градина.. в студ или жега, по светло или тъмно, няма значение! Той завладява със своя силен и елегантен мъжки характер, който се разнася като облак от фини капчици.

Лавандула. Свежа, лека като бриз и носеща смразяваща хлад - това усещам първо. Хладина, която се допълва от иновативния спрей, който охлажда кожата като леден бриз. Меките лавандулови нотки се усещат съвсем деликатно, но ми напомнят на първия одеколон, който ползвах щом започнах да се бръсна като тинейджър. Лек barber и много свеж дъх, който изведнъж придобива сочна страна. Толкова свежи нотки откриват уханието, че могат да се объркат с хвойна! Но да обърнем внимание на сочността..
Омекотявайки цитрусовите и нагарчащи нотки цитрон в стандартната тоалетна вода, тук на преден план излиза сочния червен портокал. Мек, плодов и пълен със сокове, допълващ се превъзходно с месеста круша. Останали са деликатни цитрусови нотки, но на хоризонта излизат по-сочни и плодови нотки за едно още по-ароматно преживяване.

Дървесина.. с пепи! Това в стои сърцето на тоалетната вода във флакона, от който лъха мъжественост. Свежа, ярка и много наситена, дървесината вътре се усеща през цялото време и остава все така интензивна. Благородна база от млечно и чувствено сандалово дърво се усеща съвсем деликатно, докато мощен и сушен на слънце ветивер от Хаити изгрява. А, извинявам се - исках да кажа опожарява! Сух и интензивен дъх на ветивер, който обожавам, допълващ се от мускус!

Говорейки за опожаряване, ориенталски нотки на розов пипер и индийско орехче се долавят наситено, подправяйки този свеж микс и давайки му ориенталска посока - приятно пикантен фон, който подчертава свежите лавандулови стръкчета. Но оставете подправките... за разлика от стандартната тоалетна вода, в адаптираната за Very Cool Sprаy-я версия се усеща мека топлина и сладост. Тук, за пример, е добавена и умерена ванилия, която буквално се усеща като частичка захар в тази свежа, пикантна и дървесна приказка.

Динамичен аромат за динамични мъже, които искат да го носят навсякъде със себе си - в ароматен, но и във физически план. В смразяващ януарски студ или в горещ юлски ден, във фитнеса или в офиса, вкъщи или на разходка, той е идеално допълнение навсякъде с вас и във всякакви ситуации, бивайки лесно носим, силно мъжествен, елегантен, свободен и свеж. А си мисля, че точно и такъв тип мъж му пасва!


Ще го откриете Dior Homme Sport Very Cool Spray тоалетната вода във веригите парфюмерии у нас, както и в бутиците, предлагащи Диор. Цената на 100 мл. от уханието във Very Cool Spray опаковка е 148 лв.

Няма коментари:

Публикуване на коментар