>

четвъртък, 27 декември 2018 г.

Sisley Paris Velvet Nourishing Cream*

Здравейте,

Казвам ви горното в последните дни на годината. По време на празниците. Зимата. При този студен вятър... И нямам търпение за новата година! Но нямаше как да не завърша старата в блога с едно от последните ми големи козметични открития, което се оказа спасение за сухата ми кожа.

Крем, който е изключително подхранващ. Крем, който успокоява дискомфорта. Крем, който компенсира недостига на влага и мазнини в кожата. Крем за през деня. Крем за през нощта. Не, не говоря за пет различни крема, а за един, който се появи тази есен, за да спаси всяка кожа по света от сухотата! Velvet Nourishing Cream крема на Sisley Paris с шафранови цветчета за суха и много суха кожа е продукта, за който искам да ви разкажа днес. Една истинска галенова формула, която ме накара да викам "Ах!" и с която искам да завърша годината, тъй като той е козметичната "черешка на тортата" за мен!


Когато през лятото Франсоаз Каден беше дошла от Париж да поговори с нас - клиентите на Сисли у нас, тя ме дръпна настрани и ми подшушна нещо тайно. "Ще лансираме крем за суха кожа". Наистина "ах"-нах и не знаех какво да кажа - информация от кухнята, която ме накара не особено търпеливо да чакам, докато най-после видя какво са ни подготвили, тъй като това беше изцяло нова грижа на любимата ми марка, която е подходяща за типа ми кожа. Оказа се, че дори най-смелите ми мечти не биха могли да опишат това, което се появи... Кадифеният подхранващ крем с шафранови цветчета на марката се оказа нещо неочаквано! 

Опъване, зачервяване, сърбеж, белене, фини линии и сив тен са само някои от оплакванията на страдащите от суха кожа. Независимо кой сезон е, този тип кожа изисква специално внимание и грижа. Характеризираща се с липса на липиди и вода, придружени с променена бариерна функция, сухата кожа е по-уязвима, старее по-бързо и страда от всички външни агресии. Когато е подложена на вятър, студ и температурни промени през зимата, тя става особено раздразнена и чувствителна, докато през лятото, тя се изсушава още от климатиците, УВ лъчите, морската сол и хлора, така че има нужда от успокояване и подхранване. Независимо от сезона, тя истински страда, затова добрата грижа е ключова, както споделих в новия брой на списание ОК!, където гостувам. 

Повече от 15 години гамата Confort Extreme на Sisley Paris предлагаше дуо за грижа за суха и много суха кожа - дневен и нощен крем. Сега експертите от лабораториите на граф д'Орнано обединяват дуото в една съвсем нова формула. Създаден да достави комфорт и да регенерира сухата кожа, този крем работи в симбиоза с хронобиологията на кожата - през деня защитава кожата от всички агресивни външни фактори, които я изсушават, а през нощта я регенерира и подготвя за новия ден, обгръщайки в комфорт.
Независимо причината за това кожата ви да е суха - генетична, липсата на добра грижа, изсушаващи фактори, биологични фактори и т.н., в тази кадифена бурканче се крие решението!


В масивно и изчистено бяло бурканче, носещо винтидж френски стил, се крие една деликатно ухаеща на мед, летни цветя и шафран формула - нетипичен, но много грабващ аромат от Sisley. Гъста като балсам, но разтапяща се като крем, текстурата  на Velvet Nourishing Cream е ултрабогата, но същевременно лека като усещане, стапяйки се като кадифе. Наподобяваща почти твърдо масло, загребвайки с шпатулката от крема, вие оставяте следа по него - да, толкова богата формула, която определено е създадена за сухи кожи. 

Насяйки с масажни движения върху лицето и шията, първото, което ме облива е деликатният аромат. Меки и свежи портокалови цветчета се преплитат със сладък мед, за да разкрият богатото, луксозно усещане. Съвпадение или не, именно шафрановите цветчета, съдържащи над 150 ароматни съединения в себе си, напомнят точно това - медена сладост и флорална чистота.
Богатата като твърдо масло формула образува лек бял филм, който започва да се стапя върху лицето. Няколко секунди по-късно и от топлината на кожата, тази луксозна и богата формула се е превърнала в кадифен крем, който се абсорбира бързо от сухата кожа, а разнасяйки с ръце се получава своеобразен масаж. Текстурата и усещането от Soin Velours идеално се вписват в концепцията на Sisley, чиито кремове винаги се усещат по-различно от всички други на пазара, заради използването на ботанически съставки и емолиенти от "старата" школа на козметиологията. Традиционни, маслени и носещи винтидж усещане, като за френски благородници!

Кремът е нанесен. Какви чудеса ще направи със сухата кожа? По-скоро как ще ги направи? Както при всички други продукти на марката, тук отново магията е в ботаническите съставки, които са истински дар от природата.. а някои от тях растат не къде да е, а в градината на самата графиня Изабел д'Орнано.


Себум. Това не достига на една суха, а не водата, както много бъркат. Точно това е причината във фомулата на кадифения крем да стоят най-вече богат микс от растителни масла, които да подпомогнат кожата ви, която не може да произведе достатъчно естествена мазнина. 
Във Velvet Nourishing Cream се съдържат масло от шеа, което е добре позната възстановяваща съставка, регенерираща епидермиса, за да увеличи устойчивостта й на дневните атаки, в комбинация с масла от памучни семена, макадамия и слънчоглед: три олиа, богати на омега 6,7 и 9, които подсилват хидролипидния филм и придават мигновена еластичност и комфорт на кожата. Соево масло е богато на антиоксиданти и противостареещи съставки, а маслото от жожоба и сквалена в състава омекотяват и подхранват. 
Но да не забравяме водата.. сухата кожа също така може да се дехидратира, заради загубата на влага, поради силната пропускливост на мембраните и външните фактори. Новият подхранващ крем Soin Velourя с шафранови цветове е създаден с хидратиращ комплекс, съдържащ пшенични захари, глицерин от растителен произход и провитамин В5, които мигновено компенсират липсата на влага в кожата и възстановяват правилното ниво хидратация, докато екстракт от падина павоника (водорасло) помага да се възстановят дълбоките резерви на вода в кожата.
Екстракт от японски офиопогон (нова съставка за Sisley) се ползва в традиционната китайска медицина и е познат заради устойчивостта на растението при суша. Има двойно действие върху липидите в роговия слой – активира синтеза на липиди и ги подрежда, за да подсили вътреклетъчния цимент на кожата и бариерната й функция, като така подсилва образуването на здрави връзки между клетките, които предотвратяват циркулацията на течностите между клетките, осигурявайки по този начин непропускливостта на кожата. Така и мазнините, и влагата остават в кожата, а не се разрушават от външните фактори.
Екстракт от шафранови цветове, които са добити чрез органично земеделие във Франция,  защитава от клетъчния стрес и има мощно успокояващо, подмпладяващо и антиоксидантно действие, a eкстракт от елда (гречка) ограничава окислението на липидите, поддържайки по този начин бариерната функция на кожата, докато чист витамин Е  има действие срещу свободните радикали и подсилва естествената защита на кожата.


Как се усеща на кожата и какво прави?

След нанасяне на Velvet Nourishing Cream,  той оставя кадифен воал върху кожата. Тук е мястото да кажа, че това е крем за суха и много суха кожа. Ако вашата не е такава, забравете за него - той е наистина богат, маслен и дълбоко подхранващ. Казвайки това, той се усеща точно така - като ултра богата грижа, която утолява всяка нужда на сухата ми кожа. Комфорт в буркан, както го наричам! 

Без да стои, изглежда или да се чувства мазно върху кожата, кремът образува кадифен воал, който обгръща кожата, тушира дискомфорта, успокоява зачервяването и сърбежа. Кожата е подхранена, защитена, омекотена на n-та степен, като се чувства изцяло обгрижена, сякаш "облечена" и готова да се срещне с реалността навън. През деня независимо от бурния вятър, ниските температури, климатика или мръсния въздух, кожата ми остава в спокойно състояние и дори при резки смени на температурите не се зачервява, а вечер, след прибиране вкъщи, не ми пари. Това е първата зима, в която не съм усещал кожата си пареща и зачервена след ден навън. Прочетете предното изречение пак. За първи път! Разбирате ли защо обикнах този крем и го нарекох спасение за всички сухи кожи?! Той е пълен комфорт в буркан,
През деня богатото усещане остава, заедно с кадифена мекота и чувството за грижа - сякаш върху кожата има шал, който не пропуска влагата и себума да бъдат "победени" от агресивните външни фактори и ги пази.  Освен това заради маслената си текстура, кадифеният крем е подходящ и като база за грим, защото всичко залепва отгоре и остава там през целия ден, а нанасянето му става гладко и с лекота.
Друг важен факт е, че антиоксидантния комплекс в крема пречи на липидите да се окислят - това е важно, тъй като ако дори малкото произведен от кожата себум се окисли, той бива унищожен, съответно кожата се изсушава още повече. Освен, че насища с липиди кожата, кремът и ги предпазва от това да се окислят, както и да се стопят.


Вечер Velvet Nourishing Cream е като топла прегръдка, която подпомага лицето през нощта, когато кожата се регенерира, но и когато най-много вода се изпарява от нея, поради естествени процеси в организма. С чувствената си формула, обгръщаща в богата грижа кожата, благодарение на крема лицето е възстановено от "бомбардировките" от агресори през деня, осигурявайки му спокойствие и комфорт през цялата нощ. Случвало ми се предни години да си легна и кожата ми да "гори", но с този крем: това е история!  
Не залепва върху възглавницата през нощта и не тежи, а деликатният аромат успокоява сетивата.
На сутринта се събуждам мека, хидратирана и мощно подхранена кожа, готова за новия ден без дискомфорт и сухота.


Не само, че поддържа сухата и много сухата кожа в оптимално състояние на комфорт, но с редовна употреба Velvet Nourishing Cream я превръща в нормална. Получавайки нужните липиди, влага и антиоксиданти, кожата не страда от засушаване, чувствителност, опъване, сърбеж и какъвто и да било дискомфорт - ефект, който се забелязва още след първото намазване. Тя се превръща в една здрава, красива кожа! Спасение от сухотата.. не знам как да го нарека по друг начин. Това най-точно го описва! 

Успокоена, без усещане за дискомфорт и обгърната в нежност, кожата на лицето е кадифено мека, сияеща, здрава, пълна с влага, мощно подхранена с липиди и защитена.
Така изглежда моята кожа след два месеца с Velvet Nourishing Cream. За мен това е магичен крем за сухи и много сухи кожи, който вярвам всеки с такава ще обикне. Едно наистина невероятно творение в света на бялата козметика, с което исках да завърша годината... Черешката на тортата за мен сред новите кремове за лице на пазара тази година! Черешка, при която нямаш нужда от останалата част от десерта!

Velvet Nourishing Cream ще намерите в парфюмерии Douglas/Beautyzone, като цената на буркан от крема (50 мл.) е по спомен 345 лв. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар