>

вторник, 11 декември 2018 г.

Hermès Twilly d'Hermès / Eau de Parfum*, Body Shower Cream* & Moisturizing Body Lotion*

Здравейте,

Кристин Нажел. Една вдъхновяваща за мен личност, която е единствената жена - парфюмерист сред големи парфюмни къщи днес. Жена, която е изкачила стълбичката до върха да е първата жена-ексклузивен парфюмерист на Hermès единствено със своя огромен професионализъм, неуморен труд и знания в сфера, в която са малцина големите парфюмеристи.. и тя наследява точно един такъв - Жан-Клод Елена.  Нейна мечта, която тя превръща в реалност след години възхищение към друга жена в сферата, която тя обожава - Жермен Сейе, която е сред първите жени-парфюмеристи, създаваща първия си парфюм още преди жените да получат право на вот във Франция в един доминиран от мъжете свят ("свободна да мисли, тя преживява освобождаването на жените още преди да се случи"). Мечта, която се изразява не просто в това да "водиш" ароматния свят на безпрецедентните откъм качество и перфекционизъм Hermès, но и да имаш пълната творческа свобода, неограничени финансови ресурси за материали и време за творенията си. Защо времето е важно? Защото по този начин се позволява на занаятчията да стане художник, което прави възможно занятието да стане изкуство. Така е и с ароматите, според Нажел, затова и в Hermès наричат това "времето на Hermès": лукс, който не всеки създател и творец може да си позволи. А нейните творения, които се отличават и които са изкуство, никога не остават незабелязани и носят характерния дух на създателката си: с отворен поглед и любопитство към света, свободолюбиви, чувствителни и най-важното: разказващи история.
"Мисля, че най-успешните парфюми са тези, които ни разказват история. Аромати, които отварят въображението ви. Парфюмите имат способността да създават емоции и да докосват чувствата на хората, които ще ги носят. Ароматът може да резонира с нашите емоции, спомени и надежди, защото представлява нещо лично и емоционално.", казва в свое интервю парфюмеристката с италиано-швейцарската жилка. Кристин Нажел винаги успява да улови емоциите в бутилка, да ги усети, да ги предаде, да ги разкаже...

Едно от първите вдъхновения, които Нажел има в своята работа, са свободомислещите жени. Специфичен вид бунтарки като Ейми Уайнхаус, която обгръща гърдите си с шала си на Hermès , сякаш е облякла тениска, или като  Грейс Кели, която носи Hermès шаловете си не просто върху врата и главата си, но и върху чантата си, както и да увие счупената си ръка - нещо безпрецедентно в модния етикет по нейно време. Та за какво са правила?! Завързваш го или не, носиш го денем или нощен - всичко е по твой избор и имаш пълната свобода! Вдъхновена от това, тя създава Twilly d'Hermès: един дамски аромат, който остави траен отпечатък върху съзнанието ми. Аромат, за който ми отне повече от година да ви разкажа... И в най-празничния, емоционален и красив период от годината, ще го направя! Един парфюм-фантазия, почти нереален, който носи собствено въображение..


Twilly d'Hermès е кръстен на емблематичните цветни и тесни Twilly копринени шалове на Hermès, които представляват безгрижен и някак свободен, но и бляскав моден аксесоар. Флорънс Манлик като дизайнер на шалове за модната къща се заема със задачата да облече Hermès Twilly d'Hermès . Обгърнат в картонена опаковка в същите ярки и иконични цветове, парфюмът идва в квадратна бутилка със заоблени краища, а от нея се вижда прасковена течност с розови отенъци. Капачката му наподобява черна шапка, носеща френски винтидж дух, а най-отличителното в Twilly е по идея на Бали Барет: копринената панделка на врата на парфюма в цветовете на Twilly шала и всяка една - завързана ръчно и абсолютно уникална при всеки един флакон. Панделки, наречени от авторката си шеговито "спагети".

Twilly момичета (и жените) са съвременни дами, които обръщат обичайте наопаки, които са креативни, почти непочтителни. Игривостта е тяхно естество ... Нажел ги наблюдава, гледа как те водят живота си. Тя има чувство за тях и ги разбира, след което открива очевидната връзка между свободния дух на Hermès и тези млади жени. "Трябва само да погледнете какво правят те с нашите копринени шалове и какво ние правихме с коприната в нашия дом! Това е същият свободен дух! Исках този аромат да бъде нашата връзка с тях."
В унисон с този свободен дух, Кристин Нажел иска да направи един необичаен парфюм, но с конвенционали съставки, които тя преобръща наопаки - вместо очакваното, тя иска точно обратното. И го получава.



Джинджифил отваря композицията на Twilly d'Hermès. Пълен със сокове и разнасящ своя свеж аромат, усещам сякаш току-що отрязано парче от корена, с което да приготвя любимия си джинджифилов чай! Свеж, деликатно пикантен, месест и искрящ. За да получи този свеж и натурален аромат на джинджифил, Нажел има нетрадиционен подход. Ароматната съставка обикновено се извлича от изсушения корен на растението, но парфюмеристката прави нещо смело и рисково: извлича я от пресен джинджифил. Когато го добавя във формулата, тя получава точно обратното на това, което се очаква от джиджифилово ухание.. а тя точно това иска! Напълно различен аромат на джинджър - fresh, juicy and spicy, без натъртващи сухи и люти нотки, с леко сапунен и чист като светлина привкус.
Тубероза - зелена, младежка, чувствена и сладка. Точно обратното на онази тежка, силна и главозамайваща тубероза в "онези" аромати с бели цветя. Подмладена, освежена и приятно сладникава, туберозата в Twilly d'Hermès се усеща отличително флорално и носи такъв шлейф. Отчетливо се долавя специфичната нотка на цветето, но цялостното усещане е омекотено и направено носимо за млади дами - точно в смисъла на Twilly. Лека и сладка тубероза, обгърната в лек ванилов ореол. Уханното цвете на нощта за истински жени е преобразено от Нажел в носимо денем и от млади дами, ако трябва да обобщя тази специфична тубероза: една от най-красивите, които съм усещал!
Сандалово дърво: чувствено, sensual и млечно, сякаш от бутилката на Twilly ще потече мляко. Усеща се кремообразно, някак пухкаво и оставящо чувствения си подпис на финала на композицията. Сладко, благоуханно, дълбоко, успокояващо и стоплящо те като копринен шал на врата - той е като блуждаещ огън в уханието, който излъча топлина, уют и приятни чувства.

Флорален, spicy и ориенталски парфюм, който е създаден за млади и свободолюбиви дами. Как го усещам аз?

Ще изляза за секунда от темата на разговор...
Едно от нещата, в които Нажел по принцип вярва е, че ароматите нямат пол. "За мен това не е въпрос на биологичен пол, а чувствителност. Това е свързано с личността. Има мъже, които имат много женски аспекти в себе си, а и обратното е вярно. Подобно на Жан-Клод Елена, мисля, че парфюмът няма пол. Това не означава, че всички парфюми са еднородни. Познавам жени, които носят мъжки парфюми; те са много секси и ги носят много добре. Същото нещо е и с мъжете - някои носят рози и това е идеално за тях. Така че, в края на деня, нямат пол."
Една от причините да обожавам тази жена е колко отворена е към света и колко си пасваме като начин на мислене и усещане за това какво са ароматите - те са емоция, която пасва на всеки различно, те са нещо нелично и те самите носят емоции, преживявания и спомени...

И стигаме до това: как аз усещам Twilly? Защо ми отне година да пиша за него? Защо е специален? Какво ме кара да го обожавам до полуда?


Младост. Пакости. Свободен дух. Това е Twilly. Искрящ, кремообразен, приятно пикантен, свеж, чувствен и много женствен. Кристин Нажел прави точно това, което си поставя за цел: да предложи аромат, който е различен от масовите дамски ухания - силни, сладки, тежки. Напротив - тя решава да се противопостави публично на тенденциите и да грабне младата публика с нещо, което е носимо от всяка възраст, което е еталон за елегантност, чувственост и което привлича другите. С младежки дух, с позитивни емоции, с розови очила. Пълен с живот, готов да прави пакости и с отворено съзнание към света - точно като един млад човек, не случайно е наречен аромата на момичето Hermès. Свободен, смел, различен, социално свързващ и закачалив, той е като младите по дух - преобръща норми, плува срещу вълните и има свой бърз ритъм, в унисон с реалността днес.

За кога е подходящ? Денем или нощем, в топло или хладно време, в офиса или на среща, той е доза свобода, елегантност и нежност. Усещате го през целия ден, но ефирно, някак без да се натрапва, обгръщайки ви в един open minded воал, който събужда сетивата на вас и на другите - сякаш джинджифилът гъделичка възприятията, туберозата демонстрира елегантна женственост, а сандалово дърво - кремообразна чувственост, топлота и спокойствие.. Както Нажел казва,  "бих искала всеки, който харесва аромата, да го носи . Можете да го носите ежедневно или особено когато отивате на среща, защото мисля, че той има власт да привлича хората.". Много е важно точно социалната свързаност, която уханието носи, защото Нажел е инспирирана точно от младите хора, които има много приятели, социални връзки с хора, движат се на групи и обичат другите. Без да е масов или да ухае грам комерсиално, той в цялата си уникалност е универсален и лесно носим от всички, което го прави идеален и за подарък за любима дама, според мен - лесно се "говори" с Twilly и той лесно "разбира". Настина привличащ всички и имащ свой език, който сякаш подбужда другите към разговор! Толкова, че аз самия да искам да съм обгърнат "до петите" с него.. и го правя.


За любителите като мен се предлагат още деодорант, балсам за тяло, душ-крем и лосион за тяло с аромата на парфюма на Hermès. С последните две обичам да се глезя в моментите, в които имам нужда от емоцията на Twilly - позитивна, енергична, игрива, пакостлива и млада. В онези моменти, в които да си спомня за огромният хоризонт пред мен, в който имам свободата...

Twilly d'Hermès душ-кремът за тяло измива кожата деликатно, но ефективно, обгръщайки ви в уханието на младост и свобода. Текстурата му е на гъст и богат крем, който при допир с вода и масаж образува пухкава пяна, независимо дали изберете да го ползвате с гъба или да нанесете директно върху кожата като мен. Освен, че е парфюмиран душ-продукт, той е грижовна измивна грижа и това си лилчи по факта колко мека, еластична и хидратирана чувствам кожата след къпане. Почиства и измива тялото деликатно, усещайки се богато и луксозно, благодарение на пищната текстура, в която е вложен овлажняващ глицерин, както и наситения Twilly аромат на джинджифил, тубероза и сандалово дърво, който ви завладява и остава по кожата.


След измиване нанасям и от овлажняващия лосион за тяло Twilly d'Hermès, който има текстура, подобна на мляко, която се стапя като лосион. Усеща се луксозно, парижанско и някак в стил винтидж френски лукс - великолепен като текстура и усещане!
Лека като перце и попиваща бързо, тя подхранва, хидратира и омекотява сухата ми кожа дълбоко, оставяйки фин защитен филм. Чудесна грижа е, особено за по-топли сезони, когато богатата грижа, комбинирана с лека и ефирна текстура, е добър избор. Благодарение на съдържанието на растителни масла, сквален, восък от канделила и хиалуронова киселина, кожата след лосиона е копринено мека, гладка и приятно ароматизирана с уханието на Twilly, способна да задържи водата в клетките и да се предпази от засушаване.


Когато питат кое в Twilly прави Кристин Нажел най-щастлива, тя не може да отговори, защото това е аромат, който не е съставен от елемент или два, а той е едно цяло от много и различни елементи. За сметка на това тя преобръща въпроса и отговаря коя е най-голямата й гордост , свързана с уханието: "Най-голямата ми гордост е може би това да покажа нов начин." При пазар, доминиран от "един начин", Нажел казва, че на Хермес е отговорност да покаже и други начини. Twilly d'Hermès e нейната демонстрация на това. Един своеобразен бунт срещу статуквото, израз на свобода, нови идеи и ценене на уникалността. Twilly не е просто аромат - той е фантазия, въображение, един нов хоризонт с емоции, чувства, любов и свобода...

Парфюмът Twilly d'Hermès ще откриете в парфюмерии Douglas/Beautyzone (30 мл. Twilly d'Hermès - 121 лв., 50 мл. - 182 лв. и 85 мл. - 248 мл.), заедно с парфюмираните продукти за тяло, които показах и които идват в изчистени правоъгълни опаковки с push-up механизъм (200 мл. душ-крем Twilly d'Hermès - 93 лв., 200 мл. овлажняващ лосион за тяло Twilly d'Hermès - 105 лв.). В момента са налични и коледни Twilly сетове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар