>

неделя, 16 декември 2018 г.

Dolce & Gabbana "The One Grey" Eau de Toilette Intense*

 Здравейте,

 "Winter is coming"!... Не, не съм започнал да гледам "Games of Thrones", а описвам реалността навън, която гледам на топло зад прозореца. И как да не се вдъхновя, прикован от жълтия код за обилен снеговалеж, за да ви разкажа за един мъжки аромат, който съдържа и зимата, и Джон Сноу в себе си?! С аромат на сила, увереност и .. на сиво, представям ви "The One Grey" тоалетната вода на Dolce & Gabbana.

Сиво - какво си представяте, когато видите този цвят? Трябва да си призная, че аз си представям себе си. Ако можех да избера да нося един нюанс дрехи и аксесоари, вероятно без да се замисля бих избрал те да са в сивата гама. Често свързван със "сиво настроение" и такъв тип емоции, за мен той изобщо не е това.  Неутралност, чистота, елегантност, металически вид, пасващ на личността ми и винаги safe избор, както малката черна рокля за дамите - това за мен е сивото, което заедно с черния цвят, обожавам. Не е изненада, че и неговият аромат, пресъздаден и уловен от Dolce & Gabbana, така добре ми пасна! The One Grey е дръзка глава в историята, която ни потапя в олфактивното наследство на The One за мъже от 2008 година, за да се превърне в удивителна нова, интересна и закачлива интерпретация! 


Пръскам и...  усещам хлад. Лавандин отваря композицията. Специфичен вид кръстоска между лавандула и широколистни видове на растението, тази лавандула има по-свежо и хладно ухание, носещ специфична острота, в която обаче липсва етеричния дъх на традиционното лавандулово масло. Почти леден, лавандина се усеща толкова свеж, колкото може би шепа с камфор - сякаш носът ви ще замръзне, усещайки го. Хладен като декемврийски въздух, той отваря "сивотата" на"The One Grey", заедно със сочен, горчив и месест грепйфрут. Сякаш сокът ще потече от плода, усещайки се juicy, като току-що изстискан фреш от плода, изразявайки ясна горчивина и ледена свежест.

Свеж босилек - зелен, искрящ и сякаш погален от утрешната роса, в комбинация с градински чай, добавят зелен, маскулинен характер, който придава свеж градински полъх в "сивия чар" на тоалетната вода, допълнен от кориандър, който е свеж, сладникав, подправчест, приятно пикантен и носещ лимонов дъх. Приятна кремообразност се усеща в градинските нотки, които убиват от остротата на лавандина и горчивината на грейпфрута, омекотявайки арогантността на мъжа The One. 

Контрасти.. помнете тази дума, когато се сещате за "The One Grey". Той не е едноизмерен - точно, както сивото не е просто убитият цвят, за който някои го смятат. След като студеният фронт "отмине", на хоризонта в ароматната пирамида на интензивната тоалетна вода за мъже на Dolce & Gabbana се усещат топъл кардамон и мистериозен тютюн. Неговото сърце излиза наяве.. или не?
Горещ като кръвта на мъжа, който носи това ухание, кардамонът загрява и стопля студената и свежа композиция, отваряйки една чувствена, страстна и топла страна на "The One Grey", която се допълва от мистериозен облак тютюн, който замъглява хоризонта, придавайки потайност и софистицираност, сякаш ще ти проговори на арабски. Сърцето на мъжа е там, бие страстно, изгаря, но не е готово да се отвори напълно.. той търси любовта на живота си. Дали не търси на "единствената" - The Only One?! 
Подправките са меки, приятно топли и пикантни, без да превръщат свежото и искрящо ухание в ориенталски микс, който да те "изгори". Не - из свежия, сивкав и студен фон, те са като топъл полъх на вятъра, който просто погъделичква сетивата и приятно сгрява.  

Сивината се завръща на финала.. земна, твърда, наситена дървесина, ухаеща сиво, се разкрива в тоалетната вода за него. Интензивна, ярка и много мъжествена, тази дървесина дава естествения завършек на това ухание за джентълмени. Мек зелен фон на току-що отсечена дървесина, балсамов и кехлибарен дъх на ветивер, наситена и лъчиста амбра, както и мощно пачули слагат край на сивата приказка на "The One Grey". Приказка за увереност, чувства и търсенето на любовта... той е една нова страна на мъжа The One на Dolce & Gabbana.


Заснет от Матео Гароне по улиците на Неапол, във видеото за уханието британският актьор Кит Харингтън (или познат като Джон Сноу.. не беше случайно споменаването на "Games of Тhrones") е на оживения открит пазар сред местните. Той олицетворява вродената елегантност на мъжа The One Grey и разкрива нов аспект от неговата мъжественост - забавна и изтънчена. Уникалната комбинация от магнетизъм и изисканост е уловена от фотографите Morelli Brothers, които заснемат рекламната визия на уханието, което е в чест на модерната мъжка елегантност и харизма. "The One Grey" е ароматът на модерният джентълмен - млад, харизматичен, елегантен, уверен, но и със зряла същност. Мъж, който облечен в сиво далеч не е "сив" и скучен, а напротив - социален, отворен и комуникативен: точно като това ухание. Способен да се пошегува със самия себе си, той е естествено харизматичен и улавящ вниманието на другите, особено на дамите. На пръв поглед може би млад по дух, той носи чувствена и улегнала душа, която не търси "бързата" любов, а онази, единствената... Зрял в мисленето си, той е като идеалният спътник на дамското ухание "The Only One", за което вече ви разказах. Дамско лансиране, което не случайно носи името "единствената", защото точно то я олицетворя, в комбинация с Емилия Кларк (отново от "Games of Тhrones"), която е нейно лице. Затова и новите попълнения в The One гамата на Dolce & Gabbana за мен са повече от специални - единият разкрива непознати страни  на джентълмена, който го носи, а другият - характеристиките на онази истинска жена, магична, единствена, като от приказките.... 

Тоалетната вода за него "The One Grey" е свежо, подправчесто и дървесно ухание, което е лесно харесваемо, много ароматно и носещо естествен чар. Демонстриращ непоказаните страни на сивия цвят, той улавя неговото присъствие и е като истински мъж в бутилка. Силно маскулинен, оставящ впечатление у другите и подходящ за носене във всякакво време навън, по всяко време на деня и от всички възрасти мъже, които искат не просто свеж, но и софистициран аромат, който има характер, присъствие и заложен смисъл в себе си, който чрез комуникативните си умения успява да предаде на околните.
Той е една по-свежа версия на The One уханието от 2008 година, в което се запазва амбровата същност и дълбочина, прочетена през очилата на свежи, ярки и искрящи като светлина нотки.

"The One Grey" идва в концентрация на интензивна тоалетна вода и може да се открие в оторизираните вериги парфюмерии и бутици (30 мл. - 104 лв., 50 мл. - 132 лв. и 100 мл. - 182 лв.). Със същите класически линии, като култовия аромат The One за мъже от 2008 година, флаконът сега залага на елегантно сива, изчистена палитра. Металната капачка и матовата сребърна опаковка носят модерна естетика, която отразява дръзкия характер на аромата и мъжа зад него, заедно със сивкавата течност на уханието. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар