>

вторник, 6 ноември 2018 г.

Dolce & Gabbana "The Only One" EDP*

Здравейте,

Когато говорим за аромати - Dolce & Gabbana винаги са на пиедестал в този блог. Тази есен те пуснаха поредните си силни предложения, едно от които се открои. Едно, за което знаех още през пролетта и нямах търпение да опитам, да видя и да усетя... Такова, което твърдеше, че е единственото. Или по-скоро единствената... Това е новият The Only One аромат за нея - новото попълнение в The One гамата, чието рекламно лице е Емилия Кларк, пресъздаваща завладяващата женственост и изискаността, която този нов парфюм носи, облечен в италиански ценности и традиции, съвсем типично за Dolce & Gabbana, които никога не забравят корените си.


Зад гланцовата черна картонена опаковка, върху която със златни мотиви е изписана "единствената" и която подсилва усещането за изисканост и елегантност, се крие масивният стъклен флакон на The Only One, в който плува прасковена течност. Една необикновена прасковена течност с отенък, който отразява нейната топла светлина, а златния пръстен под капачката добавя финален щрих към елегантния дизайн. 
Новата форма на флакона – правоъгълен, с масивна основа, е препратка към уникалността на жената The Only One. Онази, единствената... Нека ви я разкажа през моите очи и сетива. 

Виолетки - пудрени, сладки и лилави. Така се отваря прасковената, сочна и сладка композицията на The Only One. Цветни и пудрени, виолетките сякаш гъделичкат сетивата ви - като десерт, който предстои да се разтопи върху небцето ви. Един гурме и изискан десерт, в който се усеща още по-сладка ванилия, която сякаш се носи от пекарна в квартал Трастевере, Рим, излъчвана от топли печива. Квартал с автентична история и тайни - точно, като "единствената". 

Виолетките и ванилията образуват един сладък, пудрен и гурме микс, който кара пеперудките в стомаха ви да полетят, окрилявайки и вас. Топъл, женствен и нежен, този елегантен сладък аромат подчертава женствеността и е като аксесоар за носителя си. Наситен и интензивен, той има своя уникален изкусителен чар, който те кара да си извъртиш главата със своята привлекателна и притегателна страна. Благоуханен, карамелен и като захарен сироп, той ви привлича като пчеличка. Но отвъд тази сладка течност се крият много повече от букет от цветя..

Нотки кафе - сякаш току-що изпечено кафе от Италия се разкрива в този гурме микс. Със специфичната си острота, но и с меки зелени нотки, сякаш може да докоснете зърната на плода, те прибавят една леко мистична, загадъчна и тъмна нотка в уханието, заедно с ободряваща свежест. Сякаш с гурме десерта, който носите, върви и чаша качествено кафе, която единствената ви кани да изпиете. С няколко бучки захар в  него, то е сладко, изкусително и носещо италиански чар. 
Аромат с характер и дух, съчетаващ противоположности - сладка, пудрена и цветна виолетка и наситено, тъмно италианско кафе. Сред сладки и карамелени нотки, в The Only One се усеща деликатна бергамотова свежест, която блика отвъд сладката композиция. Съчетаващ противоположности и различни нюанси на един характер, той е като улавящ истинската женска същност и природа - елегантна, сложна, красива. 

Ирисът, чийто корен има наситен земен аромат, прибавя доза спокойствие, уравновесеност и зрялост, а самото цвете дава изисканост, напудрена и още по-плътна страна в така и така богатият като балсам аромат на единствената. Мускусен, земен, кадифен и цветен пудрен ирис. Скъп и изискан, той привнася точно това и в The Only One, ухаещ на любов, авантюра и привличане. 

Нотки сладък портокал се прокрадват като искряща свежест в един сладък и сочен букет, от който сякаш ще прокапе мед. Букет, който сякаш ви прегръща чувствено със своята богата, балсаместа и карамелена същност, бликаща от прасковената течност и масивния флакон на този кремообразен аромат за истински дами.


Когато го усетя си представям скъпа черна рокля, златни бижута, хладна вечер и италиански ресторант. Точно това улавя и кампанията на уханието, която си представях точно така, още преди да я видя. Филмът на италианския режисьор Матео Гароне, сниман в Рим, разказва историята на споделен момент между единствената (Кларк) и нейните любими хора. Видеото започва с Емилия, която вечеря с приятели, а в близост група местни музиканти свирят известната италианска песен “Quando, Quando, Quando”. Окуражена от приятелите си, тя започва да пее и скоро е подкрепена от цялата публика в заведението. Нейният красив глас и естествено излъчване приковават вниманието на всички: тя е The Only One.
Фотографите Morelli Brothers пък улавят енергията на сцената в този филм, като показват цялата непринуденост и спонтанност на момента чрез черно бяла визия, която следва кампанията зад уханието.

За мен е подходящ носене в по-хладно време, когато дълбоката му, балсаместа и пудрена страна се развива най-добре, особено вечер като аксесоар със скъп тоалет. Наситен и интензивен аромат, който е в унисон с новия сезон, той има характер - независимо дали пръснат върху шала в студена утрин или като аксесоар, вървящ с черната рокля преди специална вечер. Изискано сладък и премерен, той е изключително женствен, красив и чаровен. С лек феромонен и привличащ характер, той не оставя незабелязан, а върху кожата пасва и залепва толкова добре, колкото роклята на Емилия от филма на Гароне. Изискан, без грам пошлост и излъчващ единствено женственост, със своето интензивно присъствие и мощен парфюмен шлейф., оставящ върху вас дори след душ. Сякаш спомените за предната вечер остават по вас..

Ако харесвате свежи, леки, въздушни и ефирни аромати - този не е такъв. Богат като балсам, кремообразен, пудрен и имащ в ДНК-то си силна гурме природа, този парфюм носи специфично и специално излъчване. Сякаш жена, идваща от миналия век и носещ усещането за лукс и класа, облечена в модерни нюанси , без да изневерява на себе си - това е единствената. Улавяща елегантност, чар, привличане и женственост, тези характеристики струят от едно ново и различно The One ухание, което казва, че е "единственото" и то с право. Уникално като жената, която представлява и като тази, която го носи.

Едно от най-силните, специфични и отличаващи се за мен парфюмни лансиране за нея този сезон е именно The Only One. Той е единствен не само с името си, но и със същността си. Не е случайно, че точно той е новото попълнение в The One гамата за Dolce & Gabbana.
Must-try за ценителите на парфюмния свят и ухаещ като скъп подарък, ще отриете парфюмната вода The Only One в оторизираните вериги и бутици у нас, чийто лукс струи от комплект, подходящ за подарък за идните празници (50 мл. + 10 мл. спрей в размер за чанта) и от обичайните флакони на уханието (30 мл - 124 лв., 50 мл. - 172 лв. и 100 мл. - 245 лв.). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар