>

събота, 24 ноември 2018 г.

L'Erbolario all'Olio di Argan / Shower Gel, Body Cream & Anti-Age Hand Cream

Здравейте,

Един от любимите ми периоди да влизам в бутиците на L'Erbolario е именно преди коледните празници. Макар целогодишно от марката да предлагат безплатно опаковане на подаръци и изпипването им до най-малкия детайл (декорация, панделка и дори картичка), покрай Коледа има нещо магично да гледам как консултантите декорират с внимание всеки един детайл - от тематичните кутии, до цвета на панделката, чак до празничното звънче, което да окачиш на подаръка или пък цвета на химикала, с който да надпишеш картичката.
Тази година не изневерих на себе си и си направих от подарък от мен за мен.. Най-любимите ми подаръци!


А още по-празничен и festive беше изборът ми какво да си купя! Сред ароматните серии на италианската марка имам много любими, но в този период на годината дори не се чудя -линията с арганово олио за тяло е моя избор! Днес именно ще ви разкажа за три продукта от нея, които носят магичното й ухание, както и специално подбрани съставки.


Какво е пък това магично ухание, което да ме накара да чувствам празничното настроение?! Лешници, мляко, ванилия, какао, ядки... Представете си чаша горещо мляко с какао, в което топвате лешникова бисквита с ванилов крем в коледната сутрин.. или го прави Дядо Коледа през нощта, не знам. Но точно на това ухаят всички продукти с арган, както и тематичния парфюм - кремообразно, млечно, с отчетлива нотка на лешник и лека ванилова сладост. Десертно, иска ти да се изядеш след използване на продуктите за тяло!
Ако трябва да се сетя за едно нещо, на което серията с арганово олио да ми ухае, това определено ще е бисквитена торта, която е направена с лешников крем.

А защо арганово масло? Съществуващо на планетата повече от 150 години, аргановото дърво е избрало да расте сред сухият и горещ кимат на Мароко, където е високо ценено от населението благодарение на факта, че спомага за опазването на почвата и пасищата, пречейки на разрастването на пустинята. Маслото от него (наричат го "течно златно"), което повечето от нас познават, всъщност е скъпо и изключително трудоемко за добиване: нужни са 50 килограми ядки, за да се добие литър от маслото, а барберите, населяващи тези земи, първи открили ползите му. Богато на есенциални мастни киселина и витамин Е, то е чудесен помощник за сухата кожа и коса,  стимулира клетъчните процеси и забавя стареенето. Не е случайно, че избрах именно продукти с него за идния сезон, когато то е идеален защитник за кожата от външните агресори и има възстановяващо свойство. Продуктите с арган са истинска терапия за красота, подходящи за за всеки тип кожа, но особено суха, чувствителна и лесно раздразнима.. като моята.

Душ-гел, крем за тяло и крем за ръце бяха нещата, които си купих при последния ми пазар в бутика на марката и именно за тях започвам да ви разказвам!


"Повече чистота, повече мекота": това гласи мотото на душ-гела с арган, който идва в компактна и удобна 250 мл.-ова тубичка, която е с push-up механизъм и е чудесна за пътуване.
Текстурата на този продукт, досущ като аромата му, е на сладкиш. Бежов на цвят, гъст, кремообразен и наподобяващ почти идентично крем брюле, той е нестандартен измивен продукт, който оставя усещането, че се измивате с десерт - и на вид, и на аромат.
С малко количество от гъстата и люлееща се като десертен крем текстура, можете да направите пищна и обилна пяна - независимо дали нанесена директно върху кожата (както аз обичам), върху гъба или.. във ваната! Да, освен като душ-гел, този продукт е подходящ и като пяна за вана.

Пухкава пяна обгръща тялото ви, а завладяващият млечен, десертен аромат обзема цялата баня. Арганово олио, пшенични аминокиселини и екстракти от листа на аргановото дърво и слънчоглед подхранват кожата, докато деликатни кокосови пенители измиват нежно, но ефективно. Без SLS, парабени и феноксиетанол в гамата с арган, марката наистина се грижи за деликатната кожа, а тестването на всеки продукт на L'Erbolario за седем тежки метала е достойно за похвала и показва грижа, уважавайки не просто всички видове кожи и хора, но и здравето. Италианският бранд L'Erbolario ( от "erborare" - събиране и изучаване на свойствата на билките в полето) стартира като семейно занимание на семейството на Франко Бергамасчи, основател на L'Erbolario, и съпругата му - Даниела Вила, която е биолог и козметик. Отправна точка за дейността им са били семейни рецепти, изпитани и подобрени чрез експерименти, научни изследвания и дестилация. През 1978 г. това води до откриването на La Premiata Erboristeria Artigiana L'Erbolario, с цел производството на естествена козметика, на растителна основа, която е с доказани резултати и ефективна.
Философията на Erbolariо е да се обединят ценните знания от миналото и безспорните завоевания на бъдещето, традиционната фитотерапия и модерна козметика - точно това, което ме привлича в тях! Освен това марката не тества върху животни, грижи се за околната среда (намалява производството на парникови газове и ползва хартия от устойчиви гори) и е 100% произведена в Италия, стимулирайки региона и тамошната икономика.


След измиване с душ-гела, кожата се усеща много чиста и много мека - досущ като обещанието. Приятно ароматизирана, на пипане тя е по-хидратирана и подхранена, а богатата грижа се усеща със сигурност. Без допълнително изсушаване или опъване, кожата се чувства нежно измита и погалена от подхранващото арганово масло. Зареждайки с прекрасния си десертен аромат сетивата, обгръщайки тялото с деликатен емолиентен ефект и имащ превъзходни почистващи свойства, този душ-гел определено е сезонно попадение за всяка кожа, която иска нежно и грижливо измиване, което е съпътствано от много пяна, балончета и.. аромат на бисквитена торта с лешников крем.


След измиването, следва грижата. "Повече тонус, повече влага", които дарява кремът за тяло от линията, идват на помощ на кожата след къпане.
С мощни тонизиращи, подхранващи и хидратиращи свойства, този анти-ейдж крем за тяло, идващ в пластмасово бурканче, има богата, но подобна на лосион текстура, която лесно може да ви заблуди.

Текстурата, ухаеща също толкова изкусително на сладкиш, се стапя в кожата като традиционен, винтидж  крем. Нужно е съвсем малко количество, за да обхванете големи кожни зони, тъй като масажирайки го, крема образува бял филм, който се стапя при масаж. Традиционното в текстурите на марката много ми харесва, тъй като грижата се усеща богата и някак от онези времена, бивайки ефективна, но и поднесена с модерни научни подходи. В пъти повече ми харесва усещането от тях, сравнявайки с маслата за тяло на The Body Shop, които изобщо не хересвам.
С деликатен масаж, белият филм се стапя напълно, а кожата оставя блестяща, дълбоко хидратирана и подхранена, както и деликатно парфюмирана. Да, колкото и странно да звучи, ароматизираните хидратащи продукти за тяло на марката са всъщност най-деликатно ухаещи. Тяхната идея е да парфюмират, но изключително ефирно и някак изтънчено, изкусно и умело, завоалирано. За пример, душ-гелът оставя по-силен аромат върху кожата, отколкото крема, но както казах, това е съвсем нормално за продуктите на L'Erbolario - нещо, което дори консултантите споделят, както и е изписано на опаковките (light scent). Италианската премереност и деликатност си личат, а ако искате да засилите аромата - сериите съдържат и парфюм, който може да е вашето попълнение. Ароматът просто сякаш деликатно гали сетивата и остава за часове, но е едва доловим и ефирен като целувка.


Пищно масло от карите, както и арганово олио, са в центъра на богатата формулата на крема, хидратирайки и подхранвайки кожата, омекотявайки дори най-сухите зони. Слънчогледово олио, извлечени от ориз мастни киселини, растителни мазнини, соеви аминокиселини и рапично олио са също част в богатия подхранващ микс в този изглеждаш лек крем, който обаче има мощен ефект.
Успокояващ алантоин се грижи за раздразнената кожа, глицерин овлажнява, розмарин има пречистващ ефект, вит. Е е мощен антиоксидант, захари, полизахариди и листа от арган имат противостареещо и захранващо кожата свойство, а Natural Moisturizing Factor (NMF), на базата на протеини, поддържа нивата на влага и я задържа в кожата.
Без минерални масла, силикони, тежки метали, парабени и феноксиетанол.


Тонизирана, видимо блестяща (glow ефект на plump-ната кожа), запълнена, стегната, хидратирана и мощно подхранена - така изглежда кожата при употребата на крема за тяло с арган. С противостареещи свойства, той е идеален за стареещи кожи и хора, които искат богата на антиоксиданти и съживяващи агенти грижа. За суха кожа като моята, този богат крем, който не оставя неприятен филм, не тежи, попива бързо и който кожата на тялото изпива, я поддържа мека, далеч от сухотата и дълбоко подхранена. Засушаване, напукване и сърбеж са мираж, защото богатата формула наистина поддържа кожата хидратирана и подхранена ден след ден, защитавайки я, запазвайки естествената й влага и мазнини. Приятният лешников аромат пък гали сетивата и деликатно допълва душ-гела, позволявайки да сложите парфюм, който да не се бие с аромата на крема ви за тяло. Въпреки това, деликатното ухание и ефирна сладост от крема остават до следващото къпане - дълготрайно е, макар и нежно.


Освен, че кремът и цялата серия с арган са подходяща и за раздразнена кожа, реших да експериментирам като купя и крема за ръце с арганово олио, който ми беше любопитно ще се разбере ли с екземата ми и който не бях ползвал досега.

Не какъв да е, а е анти-ейдж крем, който обещава "повече подхранване, повече защита", който съдържа тонизиращи свойства, които реактивират кожата на ръцете, правят я по-еластична и осигуряват незаменима защита от външните агресори. Дали?!

В тубичката на крема се крие бяла, подобна на стандртен крем текстура, която се разнася лесно и се усеща богата, макар да се абсорбира бързо. Подобно на крема за тяло, докато го масажирате в кожата, той оставя бял филм, който се стапя. След като попие, оставя ръцете кадифено меки, подхранени и хидратирани, без неприятен филм или мазен ефект. Това е една от причините да го предпочитам през деня, тъй като нанасяйки го, след това бързо мога да се върна в обичайния ритъм, без страх че ако пипна нещо то ще се плъзне или ще оставя мазни отпечатъци по него. Кожата попива крема изцяло, но той оставя като невидима ръкавица върху нея. Не каква да е, защитна ръкавица!

Студ, вятър, слънце, миене на ръце, използване на химикали в бита и т.н. - има много фактори, които влияят негативно на ръцете. Този крем е добра превенция, която видимо предпазва кожата от тях и поддържа хидролипидния й баланс. Тя не се изсушава от студа през зимата, не се чувства опъваща след всяко измиване, не се напуква така, както обичайно ми се случва.. и наистина се чувства защитена и кадифено мека, без грам тежест.

Вечер предпочитам да ползвам маската с бадем за увредени ръце, която е мнОООго богата и която предстои да ви покажа, а аз самия я обожавам и ползвам от пролетта!


Арганово олио, масло от карите, кокосови мазнини, восък от жожоба и рапично олио дълбоко подхранват, докато глицерин овлажнява, а пантенол и бизаболол действат успокояващо на раздразнената кожа на ръцете. Екстракт от листата на аргана и витамин Е от соя пък са мощните антиоксиданти в този микс, които предпазват от стареене и подмладяват.
Без минерални масла, силикони, тежки метали, парабени и феноксиетанол.

Без сухота, без напукване, без тежест и без мазни следи, ръцете ми с този крем през деня са поддържани в чудесно състояние и са защитени от факторите навън. Много проблемната кожа на ръцете ми рядко харесва крем, който да ползвам през деня, който да не е тежък и който да не активизира екземата ми, а този определено е един от редките изключения, заедно с лимоновия крем на L'Erbolario, който ползвах лятото. Чувствам, че полагам добра грижа, а антиоксидантните и противостареещи свойства са само позитивно допълнение.
Омекотени, приятно ароматизирани на лешник, подхранени, хидратирани и защитени са ръцете ми с крема за ръце с арган, който се оказа сполучлива покупка.


Душ-гелът (22 лв.), кремът за тяло (44 лв.) и кремът за ръце (21 лв.) са чудесно сезонно попадение с вкусен аромат, опаковано в празничен дух. Линията с арган съдържа още парфюм, олио за тяло, сапун, крем за лице, олио за лице, почистващ крем, шампоан и олио за коса.
Всички продукти на L'Erbolario ще откриете в сайта им (където цените са с -10% постоянно), в избрани обекти в търговската мрежа (магазини и аптеки), както и в техните фирмени бутици в София на "Витошка" и в "Bulgaria Mall", където аз винаги ходя, заради прекрасното отношение и италианския дух, от който винаги излизам с кутия с мостри - независимо дали съм направил покупка или не, там винаги не само аз, но и всеки клиент бива зарадван с такива и може да опита вкъщи каквото пожелае, а в опаковките на закупените продукти отделно се крият такива малки подаръци, за които дори не подозирате! Поради много причини, но най-вече отношението към клиентите, философията на работа с хора и политиката за мостри, L'Erbolario и L'Occitane са едни от любимите ми места за пазаруване у нас.


В този празничен сезон пък, коледните декорации, аксесоари, картички и опаковки (малки и големи) на марката, с които безплатно можете да облечете подаръка си, са върховно удоволствие както за гледане, така и за подаряване! Изпитвам наслада всеки път, когато гледам как дамите в бутиците опаковат с желание и любов, допитвайки се до вас за всеки детайл и наистина създавайки перфектния подарък такъв, какъвто си го представяте и искате. Как да не ти е празнично?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар