>

понеделник, 12 ноември 2018 г.

La Prairie Skin Caviar Luxe Cream Remastered with Caviar Premier*

Здравейте,

Някои неща се смятат за шедьоври не само заради красотата или изтънчеността си, но и защото предизвикват дълбока емоция, защото са скъпоценни, представляват великолепен пример за новаторство, ноу-хау или философия на прецизност. В стремежа си да създаде най-великолепната грижа за кожата преди повече от 30 години, La Prairie разкрива пред света уникалната сила на хайвера да подхранва и регенерира кожата, създавайки шедьовър на дизайна, науката и лукса.

Днес марката усъвършенства своя шедьовър, вдъхновен от идеята, че той е както от друго време, така и непреходен. Шедьовърът живее извън границите на времето. Неговото въздействие е вечно. В него са съчетани отличителен стил, изключителна техника, баланс и изискана хармония, както и мощни съставки. След дългогодишни проучвания, които усъвършенстват безпрецедентния опит с хайвера, La Prairie го преоткрива в нова форма: Skin Caviar Luxe Cream Remastered with Caviar Premier, хидратиращ крем, който предлага уникално изживяване на сетивно удоволствие, съчетано с невиждани досега резултати на лифтинг и стягане.


Кои са La Prairie? Една от най-скъпите познати ни козметични марки, започва своята история от професор д-р Пол Нихенс, който основава клиниката "La Prairie" на бреговете на Женевското езеро и в сърцето на Швейцарската "Ривиера" (Монтрьо, Швейцария), където д-р Нихенс използва нещо, познато на хората още от Древен Египет - клетъчната терапия, която той подобно на египетските богове - преражда. Целта на терапиите - подмладяване, възпиране на процеса на остаряването и опит за противодействие на естествените биологични процеси в тялото, каквото е стареенето. Той смятал, че науката един ден ще отключи тайната на вечната младост и решил да бъде част от това. След години на изследвания, той намерил начин да възстановява и удължава здравето и жизнеността. Неговите идеи били нестандартни, но толкова ефективни, че се превърнали в тайна, прошепвана в средите на благородници, кралски особи и знаменитости. Не е случайно, че клиниката "Ла Прейри" са посещавали хора като Чарли Чаплин, Уинстън Чърчил, Марлена Дитрих, Пабло Пикасо, Мерилин Монро и много други, които са се докосвали до cellular терапията на доктор Пол Нихенс, който пък е лекувал освен това Папата, президенти и кралски особи. "Не е важно само да прибавим години към живота си, а да добавим живот към годините", е философията на д-р Нихенс. През 1978 г., лабораторията "La Prairie", която за разлика от клиниката, която си служи с медицински средства, решава да се обърне към козметологията и да лансира продукти за грижа за кожата и външния вид, творение на множество проучвания и разработки, продължаващи и до днес. Първите козметични продукти, които дават началото на познатата ни марка "La Prairie", променят историята на козметичната индустрия завинаги и отварят нова страница. Защо? Защото са нещо невиждано - клетъчна грижа за кожата, която подмладява. Как? Чрез Cellular комплекса си. Клетъчният комплекс е нещото, което характеризира продуктите на марката, а във всеки техен продукт и до днес, независимо дали почистващ продукт, грижа или грим, се съдържа таен комплекс от 200 органични активни съставки. Толкова таен, че всяка 1/3 от него се произвежда в различна лаборатория, за да се опази! Take that, Coca-Cola! Това е едно от специалните неща в продуктите на марката, датиращо още от 1987 година, отвъд тоталното усещане за лукс и безвремие, както и непроменящите се във времето опаковки, неподвластни на трендове и моди.

Клиниката "Ла Прейри" присъства върху всеки продукт
През 1987 г. в продуктите им се появява той - хайверът. Емблема! La Prairie взима най-доброто решение с използването на екстракт от хайвер, извлечен от дълбините на морето, за да влее в кожата самия източник на живот. Мощният подмладяващ комплекс с него, превърнал се в икона, съдържа аминокиселини, захари, пептиди и мазнини, които да подхранят стареещата кожа. Днес, 30 години по-късно, идва новият пробив в науката за хайвера - La Prairie подсилват екстракта от хайвер в продуктите си с миметични хайверени компоненти (патентован комплекс от биомолекули), а Caviar Premier е мощният резултат от тази внушителна комбинация. За първи път с Caviar Premier, марката използва пълният потенциал на хайвера, който инжектира в грижата ви нуклеотиди, полизахариди, пептиди, ДНК и серамиди. Всяка частица на ценния хайвер е използвана, за да подмлади и преобрази кожата!


Зареден с тази нова форма на хайвер, Skin Caviar Luxe Cream осигурява несравними видими резултати. В комбинация с ексклузивния клетъчен комплекс на La Prairie, който използва най-съвременните биотехнологични изследвания, за да даде нов живот и да върне енергията обратно в клетките, където красотата се заражда, кремът предлага феноменална формула за легендарния стягащ и лифтинг резултат. Предимствата на хайвера са в пъти по-подсилени. Кожата изживява пълна трансформация. Резултатите са налице - повдигната, стегната и тонизирана кожа.

А сега нека ви разкажа в детайли за самия крем и моите впечатления от него!


Ако някого сте виждали продукт на марката, то знаете, че той е самото физическо проявление на лукса. Идващ в огромна сива кутия и обвит с луксозна хартия, кремът е запечатам в своята  безвременна сива капсула, запечатана аристократично с горещ метален печат от марката. След отварянето, вътре се крият кремът, неговата кралска "възглавничка", каквото отива на този крем и сребърна лъжичка, с която да взимате от продукта, за да запазите чистотата му. 
Изключително луксозна презентация на ниво, каквото няма да откриете другаде - всеки детайл е изпипан, а стилът на марката личи от всеки ъгъл.
Бурканчето, облечено в иконичното кобалтово синьо е запазено, символизиращо историята зад себе си. Геометричните линии, вдъхновени от движението "Bauhaus ", съчетани с чиста, минималистична типография на Хелветика, правят бурканче на Skin Caviar Luxe Cream постижение на науката и елегантността. Богато оцветеният стъклен съд, покрит с полирана сребърна капачка, носи усещането за прецизност и чистота. Дизайнът, незабавно превърнал се в класика при лансирането си, е запазен като почит към наследството на Skin Caviar Collection.

А какво ли се крие зад кобалтовия син буркан със сребърна капачка? Прасковен разкош за сетивата.

Текстурата на Skin Caviar Luxe Cream е богата и кремообразна, имаща лек прасковен цвят, усещаща се много луксозно. Изглеждаща плътна, но всъщност лека като лосион, тя се топи върху кожата като масло, чувстваща се лека като перце - истинско сетивно удоволствие в един деликатен жест на нанасяне. Не само това, но в прасковената текстура се крият хиляди блестящи частички, които виждате чак на лицето, което сияе от тях. Може да ги видите и усетите, докато кожата ви блести при всеки досег със светлината и всяко движение.
От крема се носи и аристократичен парфюмен аромат, в който се усещат флорални нотки на цветя - сякаш от градината на д-р Нихенс в Монтрьо, морска вода - сякаш от езерото Лиман, водни лилии - плуващи в същото езеро и една красива, женствена и деликатна роза, която се разкрива в този луксозен аромат.


С обещания за повдигане, подмладяване, тонизиране и стягане на кожата, лифтинг ефект, стимулиране на колагена и еластина, намаляване броя и дълбочината на бръчките, подобряване нивото на хидратация, увеличаване на сияйността на кожата и мощен противостареещ ефект, едно нещо му хрумва. Как го прави?! Та нали смятаме това за невъзможно?! Как е възможно?! Сега ще ви разкажа.

В тази стилна опаковка, която крие превъзходна за сетивата текстура, всъщност се крият 30 години научна работа и научноизследователска дейност, която е най-напредналата в козметичната индустрия, нямаща еквивалент. Зад труда на лекари, химици, биолози, фармацевти, цели университети, лаборатории, институти, научни светила и много труд, стои най-важното, което трябва да знаете за продуктитe на марката - техните формули. Единствени по рода си, чупещи границата на науката и на ниво, което е далеч отвъд другите козметични марки, обещаващи не просто грижа, а трансформация на кожата. 
Отвъд усъвършенствания Caviar Premier комплекс с хайвер, съдържащ пълните му противостареещи и подмладяващи свойства, както и иконичния Cellular Complex на марката, който дава нов живот на лицето и връща енергията в клетките, съдържайки над 200 органични компонента, в този крем си крият безброй магични съставки за кожата. Толкова много, че не може да ви го побере главата! Както при презентацията, така и в съдържанието видно всеки детайл е изпипан!


Стапящият ефект в усъвършенствата текстура се дължи на маслата от шеа (карите) и олиото от сладък бадем, които са в основата на този маслен крем. Гликопротеини, витамин Е, млечна киселина, хиалуронова киселина, серамиди, карнозин, соев лецитин, ретинол (вит.А), витамин С, ябълчена киселина, тетрапептиди, биотин, полиглюкоронова киселина, неутрализирани черни гъбички (дрожди), млечнокисели култури, оризов протеин, дрожден пребиотик и истински хайвер са само част от активните фармацевтични съставки в крема, като най-големият връх бележи наличието на истинско ДНК и РНК сред съставките. Те са под формата на соли, които са изключително скъпи и мощни, извлечени от тъкан на мъжка есетра, след което пречистени и диполимерилизирани. Имат мощно регенериращо кожата, тъканите и клетките действие, като са силно биологично активни и влияят върху възстановяването на клетките, което е ключово срещу стареенето, подмладявайки и забавяйки процеса на стареене. Толкова мощни, че в медицината се използват експериментално за регенериране на костни тъкани в тялото. 
Масло от манго, корен от женшен, полски хвощ, сладководни бактерии (богати на астаксантин), морско грозде (водорасло), семена от пореч, зелен чай,  успокояваща лайка, соево масло и бял трън пък са сред растителните компоненти в състава на Skin Caviar Luxe Cream-а.

Както виждате, всичко, което сте чували за продуктитe на La Pairie не е случайно - говорим за истинско надхвърляне на науката и козметични свят, при това в достатъчно концентрирани формули за мощни резултати. 


Как се отразява на кожата ми след месец употреба и какво е мнението ми?

Независимо от типа ви кожа или пола, той е подходящ за употреба сутрин и/или вечер, заради мощният подмладяващ ефект, като заради моята млада кожа прецених, че ще го ползвам веднъж дневно, за да видя как ще се отрази на кожата ми.
Нанасям количество колкото бадем върху лицето и шията (никога не я забравяйте!), като първо нанасям в дланите, разпределям равномерно, след което разнасям с помощта на масажни движения.
Още първият досег с текстурата ме накара да усетя, че това не е обикновена грижа. Веднага след нанасяне кожата се усеща променена, трансформирана и различна. Ще се запитате "как?".

Топящата се като масло текстура попива изключително бързо, оставяйки стотици бляскави частички върху лицето ви, които го карат да сияе при всяко движение. Лицето буквално грее, озарено е и някак енергизирано. Кожата е събудена, изглежда здрава и сияеша. Но не само това.. тя изглежда по-хубава и като нова. Самият крем работи веднага след нанасяне и ви дарява с изгладена кожа с подобрена текстура - ефект, подобен на Photoshop филтър. Порите са блърнати, линииите са смекчени, текстурата е видимо изгладена - след нанасяне и кожата изглежда като от реклама, а на пипане е мека кат бебешко душе, дори получих въпроса "Как кожата ти е толкова гладка" след погалване от страна на любим човек. Няма силиконово усещане, напротив, усеща се като богата грижа, която със своята лека текстура обгръща лицето в един кадифен филм, правейки го по-меко, гладко и сияйно.  
Хидратира и подхранва мощно, без да тежи. Лично аз го нанасям върху хидратиращия клетъчен серум отново на La Prairie (или върху скъпоценното олио с черна роза на Sisley Paris) и е върховна комбинация. Самият крем не е тежък, макар аз да обичам плътни формули, като е мощен като ефект, топящ се като масло и богат като текстура, но се усеща изключително леко върху лицето, без да тежи, а чувството е сякаш сте сложили скъпо масло върху лицето. Въпреки това без серум или масло под него, би ми бил лек, така че ако сте с по-суха кожа като мен, имайте го в предвид. Идеално покрива нуждите на кожата ми, която е сивкава, уморена и отпусната - тя не се изсушава допълнително, чувства се подхранена, хидролипидния баланс е оптимално поддържан и кожата видимо изглежда добре. И се чувства така! Идеална глобална грижа е кремът, покриващ множество нужди, които трябва да бъдат задоволени. 
Skin Caviar Luxe Cream разбира се има мощен лифтинг подмладяващ ефект, стягайки кожата - бръчки разбира се нямам, но заради отпуснатия си контур, в следствие на отслабване, видим стягащ ефект мога да забележа, като самата кожа се чувства по-повдиганата и еластична, а бузите си чувствам някак по-прибрани, дори наскоро споделих на консултантка в един бутик за този изненадващ резултат, който не очаквах да забележа върху младата си кожа. А историите на по-възрастни дами, които са свалили години от лицето си с помощта на продуктите на La Prairi (както и на продукти на друга моя любима марка - Sisley Paris), често чувам, което означава, че дори да не вярваме, че онзи магически крем, който изтрива бръчки и години от лицето не съществува, то все пак имаме основания да вярваме, че има такива, способни да променят нещата в по-добра посока и видимо да накарат кожата да старее по-бавно, по-красиво и да помогне на лицето да изглежда по-добре за годините си.
Ползвайки Skin Caviar Luxe Cream-a, не мога да не си мисля постоянно колко невероятна грижа ползвам и да съм убеден в това, че след години лицето ми ще е благодарно за това, защото всички тези мощни съставки биват усвоени от кожата и клетките. Макар да не съм на възрастта, която линията и други мои любими продукти в този диапазон таргетират, вярвам, че е важно да вслушваме в кожата си, нейното състояние и нужди, а не да робуваме на маркетолозите, които лепват етикети. Слушайте какво иска и от какво има нужда кожата ви и инвестирайте в добра и качествена грижа!

Видима промяна в състоянието на кожата веднага след нанасяне, мощен ефект на богата грижа в лека текстура, която утолява нуждите на лицето, носейки й здравословен вид, кадифена мекота и силен повдигаш ефект.  Истински шедьовър.. докоснат от изкуството! Изкуство ли казах?!


Понеже "само изкуството е вечно", макар д-р Нихенс да е вярвал, че някой ден ще открием как да спрем процеса на стареене, всяка година марката подкрепя млади артисти, а през тази дори участват в "Арт Базел" с хайверената колекция. Една от творбите, създадени от Manon Wertenbroek, е лице на жена без черти, създадено от огледална повърхност. Защо? Защото щом го погледнете, в отражението виждате своето лице, което е символа на перфектността. В ера, в която марките и козметичните компании създават стандартни за красота и конструират през реклами какво е добрия външен вид, Ла Прейри вярват, че това сте точно вие, във вашата уникалност. Не е ли прекрасно?! Марката от 30 години подкрепя художествените дейци и вплита козметологията и изкуството, ценейки индивидуалността на всеки човек.


Казвайки последното.. Идват празници, затова и с такова желание ви показвам този крем, който е еманация на лукса и премиум грижата, преплитайки се с наука и изкуство. Швейцарската марка La Prairie предлага най-луксозните и скъпи продукти на нашия пазар, което ги прави върховния premium подарък - за вас или близък човек, облечен в духа на марката, в изискани опаковки и в един непреходен лукс, до който потребителите на нашия могат да се докоснат от цели 20 години, откакто марката се предлага в България.
Из цялата страна, вече ще откриете във веригите за парфюмерия и козметика  (избрани обекти на Дъглас/ Бютизон в София, Пловдив, Варна и Бургас ; Сефора и Притишоп в София) и бутиците (сред които любимият ми Скандал в София, Feerie в Стара Загора, Adele във Велико Търново, Diva в Русе, Avenue в Плевен и други ) новите шедьоври, обогатени с Caviar Premier комплекса, който към момента е вложен в новия remastered Skin Caviar Luxe Cream (915 лв.), който ви показах, в Skin Caviar Sheer Cream (по-лека версия на крема)(915 лв.) и в нощната маска Skin Caviar Sleep Mask (637 лв.).
Определено истински лукс и premium грижа в една необикновени продукти с швейцарско качество, което надминава очаквания, наука и... времето. Завещанието на д-р Пол Нихенс е изпълнено!


Няма коментари:

Публикуване на коментар