>

понеделник, 1 октомври 2018 г.

L'Occitane en Provence / #HelloGoldMorning / Immortelle Reset Overnight Oil-In-Serum* & Reine Blanche Cream White Infusion*

Здравейте,

Новият месец е тук, а с него - и нова кожа!

Точно преди седмица в бутиците на Локситан у нас се лансира техният най-нов продукт - двуфазен нощен серум "Ново начало" с безсмъртниче. Immortelle Reset Overnight Oil-In-Serum е възстановяващ нощен коктейл от активни съставки, който снема негативните ефекти върху кожата, получени от факторите на околната среда, като стрес и замърсяване, асоциирани с модерния начин на живот, оказващи влияние и водещи до повяхване, сухота, по-изразени линии, липса на блясък и жизненост. Не е случайно, че продуктите, които целят да тушират тези фактори, снемайки негативните им ефекти, стават все по-популярни.
Зад серумът на Локситан обаче стои епигенетиката - науката за това как околната среда може да променя функцията на гените. Факт, който лесно може да си проличи с примера, който марката представя - двама еднояйчни близнаци, с еднакви гени, като единият от тях пуши, а другият- не, като може ясно да се види разликата в техните бръчки с течение на времето. Същото се отнася за стреса, замърсяването и умората - това е причината и науката да се развива толкова бързо през последните години, заради забързания ни начин на живот и изобилие от вредни навици, с последиците от които трябва да се научим да се справяме. Не е нужно да носим тези фактори върху лицата си!


Казвайки последното, не само кожата страда от това, а целия организъм. Точно затова от марката ме предизвикаха да следвам няколкоседмична програма, свързана със занимания, които ме карат да възстановя тялото, организма и ума. Без да се замисля избрах пилатес.

През последната зима започнах интензивно да ходя на занимания по йога за начинаещи, но след дългото ми лято тотално бях забравил за грижата за тялото си, мислейки само как да си почина и буквално бивайки в постоянен relax mood - лукс, който не всеки може да си позволи в социалната ни реалност и който съм благодарен, че мога да си открадна. Щом настъпи септември обаче и същата тази реалност се стовари обратно върху мен, имах нужда от отпускане и избрах упражненията по метода "Пилатес" - нещо, което за час няколко пъти седмично ме кара да забравя за всичко и всички, мислейки и съсредоточавaйки се само върху моето тяло.


Методът, измислен от германеца Джоузеф Пилатес, е идеален за хора като мен, които от много време не са спортували и имат нужда от разтягане и раздвижване на тялото и мускулите, изисквайки концентрация и правилно дишане, които подпомагат прогонването на стреса и напрежението, подобрявайки гъвкавостта и равновесието. Като двуметров човек с гръбначен проблем, тези бавни упражнение са идеални за подобряване на стойката и особено подходящи за хора като мен, които искат нещо, в което да се концентрират, докато го правят, за да може да изключа съзнанието си към околния свят. Няма да скрия, че предпочитам това да се случва в студио и с инструктор, но когато нямам време - упражнения вкъщи също не са за изключване, особено пускайки музика по мой вкус за фон.

Отплеснах се.. нека разкажа как подобно "рестартиране" може да се случи не само с тялото, но и с кожата вечер!
С двуфазният нощен серум Immortelle Reset, който е пригоден за всеки тип кожа, всяка възраст и всяка нужда, и който е подходящ за включване във всякаква рутина с различни продукти, това е напълно възможно!


Immortele Reset идва в луксозна, тежка и минималистична стъклена опаковка със заключващата се помпичка. Текстурата му е oil-in-serum - гъста, подобна на гел-олио, в което се виждат хиляди златни балончета, които се разпукват при нанасяне. Тези балончета са специални и не са само визуално красиви - те са пълни с етерично масло от безсмъртниче от Корсика.

3300 златни мехурчета във флакон се разпукват върху кожата, насищайки я с така чудноватото цвете , което е символ на вечния живот и никога не увяхва. Богато на антиоксиданти и с мощен анти-ейдж ефект, етеричното масло от безмъртниче запазва кожата млада, свежа и тушира оксидативния стрес, причинен от факторите около нас, заедно с добавения аденозин. Не само това, но тези 3300 балончета с ценното етерично масло са потопени в коктейл от майорана и акмела. Майораната е билката, която позволява да "рестартирате" кожата си, давайки й едно ново начало на сутринта, съживявайки я и работейки на основата на епигенетиката, която вече споменах. Акмелата пък намалява мускулното напрежение, отпуска мускулите по лицето и доставя подобен на ботокс ефект, омекотявайки бръчките и линиите. Активните съставки са разтворени в богата маслена база от слънчогледово масло и масло от ливадина, които поддържат липидния баланс в кожата, тъй като негативните фактори на околната среда често я изсушават и образуват фини линии, причинени точно от това.

Виждате разпуканите балончета, които при масаж се стапят. 
Текстурата на серума е възхитителна и превръща употребата му в удоволствие. Oil-in-serum текстурата се стапя като масло върху кожата, а пълните с етерично масло златни капсулки се разпукват, насищайки клетките. Освен усещането от текстурарта, приятният аромат на серума отпуска сетивата - ухае на безмъртниче, подобно на другите продукти с него на марката, но с добавена лека топла, чувствена нотка, която оставя чувството за спокойствие и някак си те подготвя за лягане.
Изключителното луксозната текстура се усеща великолепно и дълбокоподхранваща - като човек със суха кожа, тя ми е достатъчна да я почувствам обгрижена, а сухотата - туширана. Богата, пищна и оставяйки чувството за грижа - нужни са ми само три помпички за лицето и още една за шията, за да го постигна. Не е мазна, не е тежка и не е лепкава - текстурата се абсорбира в кожата веднага и я оставя хидратирана, подхранена и заредена.

Идеята на Immortele Reset е изцяло съсредоточена върху възстановяването на кожата през нощта, когато това се случва и чрез естествените биомеханизми на кожата. Пренебрегването на добрата и специализираната нощна грижа е грешка, която не допускам и винаги избора на правилните продукти е много важен за мен! Именно през нощта механизмите на кожата за съживяване и възстановяване са най-активни, затова и този серум е насочен да работи тогава.

 "Здравей, златно утре" - отпочинала, свежа, сияйна, съживена, ревитализирана, омекотена, и изгладена кожа - това са само част от характеристикит на кожата, която Immortellе Reset обещава да постигне. Той "рестартира" и обновява кожата през нощта, "включвайки" я на нови обороти на сутринта. Само след една нощ обещава тя да е по-жива, отпочинала, свежа и блестяща, а след 28 дни - обещава видимо да я трансформира. Със сияен тен, видимо отпочинала всеки ден, енергизирана, изпълнена и подмладена нова кожа - така описват потребителките кожата си, тествайки продукта в лабораторните тестове.
Какво се случи с моята кожа, ще се запитате?


С моята суха и уморена кожа, видим резултат имаше след нощ - на сутринта кожата беше по-сияйна, свежа, тенът беше избистрен и умората не си личеше толкова, макар да не се бях наспал. Подхранена и мека, те се чувстваше изцяло обгрижена.
Няколко седмици по-късно определено мога да споделя, че видим резултат от серума има! Като сън, спокойствие и свежест за кожата във флакон - не само козметичен, но и терапевтичен ефект в една разкошна текстура, която обгрижва лицето, подхранва и хидратира! Всеки ден се събуждате със сияйна и свежа кожа, изкарвайки наяве inner glow-а й.
За кожа с моите нужди мога да го препоръчам силно, а допълнителен плюс за мен е, че има и мощен анти-ейдж и противобръчков ефект. Продуктът обещава и видимо омекотяване на линии и бръчки, за което не мога да споделя мнение по обективни причини, свързани с възрастта ми, но определено смекчи фините линии на челото ми, получени от мимики, отпускайки мускулите - нещо, което следях дали ще направи, в предвид обещанията за подобен на ботокс ефект. Разбира се, кожата ми не е зряла, но пък има нуждите й (сухота, отпускане, умора, сивкав тен), затова обожавам такива продукти. Както казах, този продукт е подходящ за всяка възраст, така че в превенцията е магията, защото веднъж получили се, трудно ще се заличат бръчиците.

Подходящ за нанасяне самостоятелно като серум или в допълнение преди основния ви серум, макар богатата си текстура, той не само ще даде ново начало на кожата ви, но и ще подпомогне усвояването на съставките от последващата грижа, карайки ги да проникнат по-дълбоко и да заработят по-добре. И казвайки последваща грижа..

Включих този серум в ритуала си с Reine Blanche серията за лице на бранда, която беше обновена преди няколко месеца.


Представлява избелваща и избистряща серия за лице, която избрах да използвам в началото на есенния сезон, за да възстановя кожата от слънчевите лъчи и UV уврежданията, макар високата защита, която ползвам целогодишно.
Неравномерен тен, пигментни петна или сивкав вид - няма значение. Рен Бланш линията се фокусира върху това, че векове наред безупречният тен е най-висшият символ на красотата и женствеността. Стремежът да се запази безупречното излъчване на кожата е основна грижа за красотата, която тази линия представя. Създадена специално за азиатска кожа, тя е европейския еквивалент на онези чудодейни корейски продукти, които преобразяват тена. Как го прави?!

 Нека все пак разкажа за крема, който има великолепна текстура и който избрах да ползвам като основна грижа след серума.
 Идва в бяло и масивно стъклено бурканче, което се усеща повече от луксозно. Самият крем има подобна на лосион текстура - ефирна, лека и водна, подобна на гел-крем. Ухае на чистота и сияние - усещат се зелени нотки, бели цветя и нотка на чисто пране. Страхотен и събуждащ, но и успокояващ - ако чистотата, белотата и нежността можеха да ухаят, щяха да ухаят на този крем.

В състава си той съдържа като основна съставка цветове от блатен тъжник, който има озаряващи свойства. Блатният тъжник е чисто бяло цвете, познато с изсветляващите си свойства: цветето озарява цветчетата си с течение на времето. Съдържа естествено салицилова киселина, известна със своите озаряващи и обновяващи свойства. Вдъхновен от неговата съвършена красота и несравним блясък, L’Occitane създава избистрящата серия за равен и бистър тен.
Екстракт от бяла черница изсветлява, а най-мощното вътре е стабилен дериват на витамин С, който се смята за "златен стандарт", тъй като е изключително мек към кожата, не дразни, но в същото време съдържа свойствата на чистия витамин С. Изсветлява, има мощен антиоксидантен и анти-ейдж ефект, както и прави текстурата на кожата по-гладка, избистряйки тена. Кремът освен това обещава и защита срещу външните агресори, което идеално си пасва с горния серум, който пък таргетира последиците от тях.


Лекият и деликатен крем е абсолютно вълшебство за новия сезон - пухкав като текстура, той се абсорбира бързо от кожата и не тежи, но в същото време е достатъчно хидратиращ, за да достави нужната влага на кожата през есенния период, в който променящото се време измусква водата от кожата и я хидратира.

След него и при редовна употреба, White Infusion крема прави кожата много по-озарена, а тена - изсветлен и избистрен. Доставя така наречения "полупрозрачен" вид на кожата - нещо, което аз много ценя и винаги се стремя към него, затова и не харесвам тена и потъмняването. Кожата е кристална, прозира почти и е като на Гейша - перфектна, бяла, гладка и прозрачна като стъкло. Перфектна кожа по азиатски стандарт, постигнато от един крем в лека формула, който е повече от комфортен за употреба и усещаш се като перце. Озарителната способност на кожата е подобрена, а тя е сияйна и изглежда жива, здрава и перфектна. Като обвивка на яйце - перфектно гладка, без поричка дори, бяла и здрава! И това го прави без да кара кожата да блести изкуствено след нанасяне, оставяйки матов на вид върху комплекса, но в същото време лицето грее при всеки досег със светлината.

Ползвам го както вечер след Immortelle Reset двуфазния серум, така и сутрин, тъй като се влюбих в него и вече преполових една опаковка, въпреки икономичността му!


Заедно с Immortelle Reset осигуряват чудесна грижа, която обновява кожата, преобразява излъчването й, тена й и я кара да сияе - сутрин, вечер, всеки ден!

Новият Immortelle Reset Overnight Oil-In-Serum ще откриете в бутиците на Локситан (в Сердика Център и на Витошка) в опаковка от 30 мл., стигаща за месец употреба, на цена от 108 лв., а White Infusion крема от Reine Blanche, серията, идващ с шпатулка, също може да имате срещу 108 лв. за 50 мл. Налични са и онлайн в сайта на марката тук., а във Фейсбук страницата на блога ми може да спечелите сет за пътуване, съдържащ и двата продукта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар