>

събота, 27 октомври 2018 г.

Dior "Sauvage" / Eau de Parfum

Здравейте,

Sauvage. Лансирана през 2015 година от Диор, тази тоалетна вода за мъже, чието рекламно лице е Джони Деп, счупи пазарите по продажби. Както нашият, така и глобално, превръщайки се в любимец на господа на всякакви възрасти, както и техните половинки. Един аромат, който завладя света и това съвсем не е случайно: през 2017 година, две години след лансирането си, е все още най-продаваният мъжки аромат във Великобритания. В САЩ, само за първите месеци след пускането си, е завладял мъжкият сектор по продажби. Не само това, но дори автършейвът с този аромат се оказва най-продавания подобен продукт в категорията.  Няма две мнения дали този аромат се харесва или не - реакцията на пазар и потребители говори достатъчно. А когато един аромат може да се разпознае до степен, че да се превърне в един от най-разпознаваемите парфюми и то за толкова кратък период... изискват се истински качества за това.
Някои обаче го наричат ефектът "Джони Деп", други ефектът "Диор". Аз го наричам - ефектът "Sauvage". Ефектът на един хубав, качествен и заслужаващ си всяка хубава дума аромат, който спечелва точно с ароматните си свойства.  Вдъхновен от диви, открити пространства; синьо небе, покриващо скалисти пейзажи, горещи под пустинното слънце, дело на Франсоа Демаши.

Но не.. няма да ви разкажа за него, защото частично съм го правил. И частично ще го направя днес. Всъщност ще ви разкажа за неговото естественото продължение - парфюмната версия, която стотици хиляди мъже по целия цвят желаеха. Е, мили хора, Sauvage Eae de Parfum "гостува" в блога днес! Продължението на сагата "Sauvage", в която дивото излиза на слънце от мрака и се показва чувствената му страна...


Sauvage EDP започва сякаш с ДНК-то на тоалетната вода. Свежо, сурово, сенчесто и хладно.
Чувствено свеж, Sauvage Eau de Parfum щедро обновява подписа на една брилянтна композиция, каквато е тази на тоалетната вода. С нюансираната си пикантна свежест, композицията представя ориенталски фасети. Със спускането на нощта, не напълно готов да се потопи в сенките, той напомня на слънцето, оставящо последните си топли следи върху кожата. От структурата си до връхните си нотки, всеки аспект на Sauvage е претворен, запазвайки неговия подпис.
Eau de Parfum не е по-интензивна/силна версия на Sauvage. Той е нов прочит, нов подпис, и трансформация, добавяща дълбочина към бестселъра, който така или иначе е достатъчно разпознаваем. Не "повече", а различно. Демаши е за създаване на нов баланс, без да се отдава на излишък. Играе с дълбочината, вместо да пресилва. Да обогатява, моделирайки нотките в търсене на момент, едновременно искрящ и богат. Така се създава Eau de Parfum-ът.

Kaлабрийски бергамот е по-сочен от всякога, сякаш пълен с пресни сокове, доставящ цитрусова свежест и ободряващ. Запазена е сочността и свежестта от тоалетната вода, без да се усеща наситено лавандулата от нея, която носеше специфична острота. Пръскаш.. и сякаш те обливат цитрусови сокове. Но не просто свежи, а доза мистични. Хладни, сурови, някак от мрака... Самият бергамот ухае хладно.
Тогава в пейзажа се появява звездата, поне за мен - звезден анасон - любим мой елемент в Sauvage EDP. Не само анасон, а в комбинация със сечуански пипер и розов пипер. Единият - с цитрисов привкус и пикантен послевкус, другият - с топла и пикантна сърцевина. Spicy страната, която напомня EDT, изниква от сенките - прелюдия, че слънцето скоро ще се превърне мрак.. и че същото слънце е останало по кожата, още преди да се скрие от хоризонта. За това помага и индийско орехче, което се усеща меко и деликатно, стопляйки хоризонта и отнемайки от хладината на въздуха. Подправките са добре балансирани, без прекалена "пикантност" и силен ориенталски дъх - дават му точно лек spicy привкус, който в комбинация с бергамота се усеща изключително балансиран и кремообразен: fresh-spicy е, без онази силна, наситена подправчеста нотка на някои ориенталски, тежки аромати. Подправен е, но не е "пресолен". На моята кожа аз усещам най-силно анасонът, който обичам - има точно онзи анасонов дъх на питие, но много кремообразен, без да е натъртващ. Както той самия е във формата на звезда, така и в композицията той е моята звезда - усеща се отчетливо и през цялото време. Онази съставка е, която заедно с бергамота усещам по време на цялото развитие.

Амброксан - това, без което Sauvage нямаше да е Sauvage. Амброва, топла, гореща сила - като биещото мъжко сърце в бутилката. Доза анималистичен, кехлибарен, топъл, мускусен, кремообразен и с чисти дървесни нюанси. Една магична молекула, която кара слънцето над Sauvage да изгрее или остане на хоризонта, без да го изпържи, обаче. Мракът не се предава толкова лесно - в сенките все още може да се усети дивата, сурова страна.. там се крият вълците.
Амброксанът идеално се комбинира с Лабданум - скална роза, която има дълбок, балсамест, топъл и чувствен аромат, който има в себе си кехлибарени нотки, с привкус на кожа и топлота. Тук вече започва на хоризонта да излиза едно ново измерение...


Пищен нов гост се появява във вид на абсолю от Папуанска ванилия, която развихря неустоимото си гурме привличане, кръстосано с опушени акценти, които я правят мъжествена. Набрана зелена и след това потопена в гореща вода, тази изключителна ванилия от Таити се обработва, използвайки метод на екстракция с въглероден двуокис без разтворител, по този начин пресъздавайки комплексната сила на ароматите й, защитавайки в същото време околната среда.
Аз обожавам ванилия всякак - както тежка и натъртваща, така и мека, деликатна и приятно сладка. Тази е много специфична, тъй като не се усеща тежко, не се усеща интензивно, не се усеща готварска. Толкова деликатна, че леко да "подслади" мъжа, който я носи. Не прави ароматът сладък, а добавя сладост - мека, ефирна и много кремообразна. Не щипка, а кристалче захар във формулата, едва доловима. Много добре подчертава дървесината, която е зелена, без намек от сухота или опушеност.

Това ключово нещо отличава EDP - чувствеността. Не каква да е, а груба чувственост. Той не е просто див като вълк, необуздан и някак номадски. Не. Той е И чувствен. Свежият дървесен аромат е обгръщащ, мистериозен и чувствен.

Ако има едно нещо, което това ухание да ме кара да го обичам с всяка моя клетка - кремообразността му. Ако тоалетната вода той е една идея по-остра, по-свежа свежа и сияйна, парфюмът е е като крем.. направо балсам! Изключително балансирани нотки, никаква острота и едно пълно, но мистериозно, докоснато от слънцето и готово да се скрие в мрака спокойствие. Някак по-узрял, запазващ сърцето и душата на Sauvage, но с променен подпис. Не можеш да го сбъркаш - всеки знае, че нося Sauvage, щом е върху мен. Интензивният му аромат е мрачен и свеж, изненадващ и в същото време познат - на първо четене не виждаш разлика, но при тест и добро познавате на тоалетнаата вода, разликите са очевидни.
Свеж, но чувствен. Топъл, но скрил се на сянка. Мрачен и дълбок, анималистичен,
Eau de Parfum е по-мрачен от EDT. По-топъл. По-чувствен. По-богат. По-балсамест. Той е като своеобразен здрач и последното не го казвам случайно: Франсоа Демаши пресъздава точно магичното време на здрачаването, моментът, в който всичко се променя. Sauvage EDP се появява в застиналият момент на ефимерен син здрач. Във времеви интервал, обитаван от древни легенди, в които вълците са богове, а хората оставят животинският си инстинкт да говори. Хладният въздух на свечеряването събужда земните аромати. Природата се разкрива, интензивна и дъхава, освобождавайки дълбоките си, смолисти пикантни ухания. Този магичен час, наситен в тъмно синьо, е пълен със свещени елементи, които отключват най-дивите ни инстинкти.. Вдъхновен от митичността на здрача и този "магичен час", Демаши създава мистериозния Eau de Parfum, който добавя дълбочина към характера на Sauvage. Тази вихрушка помита всичко по пътя си. Загадъчно силен в перфектната си правена по мярка свежест. Това е Eau de Parfum: изтъкан от чувствени акорди, които въплъщават магията на застиналия момент, в който пламтящото небе е изключително привлекателно.


Свежест от кристални цитрусови сокове, ухаещи хладно и усещащи се през цялото време на носене. Топлина и разкош от подправки, потопени в сенките и ухаещи чувствено, но някак потайно. Топлина от скриващото се слънце, което остава по кожата. Мистериозен, маскулинен, интензивен и с добър шлейф. Разпознаваем, лесно харесваем, но в същото време улавящ инстинкти, чувства и мъжката природа. Анималистичен и мрачен, но и с топло сърце, което се крие в сенките и се разкрива носейки го. Изключително балансиран, кремообразен и умерен - подходящ за носене сутрин и вечер, в горещо и хладно време, от млади и по-възрастни господа. В офиса, на вечеря, на разходка  - няма повод. Няма и време. Безвременен е. Толкова красив за носене във всякакви ситуации и от всеки. Последните са важни, тъй като и двата Sauvage-и са аромати не само за вас, но и за другите - понякога дори вие да не ги усещате, другите го правят. Нещо, много характерно. И една тайна към господата - дамите много го/ги харесват...

Дали е по-добър от тоалетната вода? Първият ми въпрос към себе, щом го пробвах и купих, когато излезе през март тази година, беше кой харесвам повече. Истината е, че това е като да избираш между това кое дете обичаш повече.  И двете са уникални, различни, но с еднакво начало и  сходно ДНК. Така е и с двата аромата. Няма да сбъркате, че е Sauvage и няма как да не ги харесате - те просто "работят" за всеки и са разпознаваеми. Просто са два различни Sauvage - единият по-свеж, арогантен и искрящ, другият - по-дълбок, чувствен и мрачен. И все пак.. Eau de Parfum е моята чаша "чай"... или по-скоро моята свежа, топла и чувствена анасонова напитка.  Generic vibe-a от тоалетната вода е снета, добавено е чувство, добавено е слънце, но и мрак. Добавена е дълбочина - и точно това харесвам. Sauvage EDP е по-дълбокият прочит. Моят прочит, който харесах от първа проба.

Парфюмът Sauvage идва  отново в иконичната бутилка с преливащи цветове (черно към тъмно синьо, визуализиращ инспирацията на Франсоа Демаши ), поместена в черна картонена опаковка и с магнитен механизъм на капачката. Ще го откриете в оторизираните парфюмерии у нас като цената на 60 мл., които аз си купих, беше 154 лв. Голямата, 100 мл.-ова опаковка, с която наскоро от марката ме зарадваха, се предлага за 212 лв.

"Когато вълците излязат, а небето пламти, новата магия се развихря. Горящото небе среща свежестта на нощта. Освободен, Sauvage се превръща в едно с пустощта."


1 коментар:

  1. Мојот Сведоштво Здраво на сите. Овде сум за да сведочам како го добив мојот заем од г-дин Бенџамин, откако аплицирав неколку пати од разни заемодавачи кои ветија дека ќе им помогнат, но тие никогаш не ми го дадоа заемот. Додека мојот пријател не ме запозна со г-дин Бенџамин Ли вети дека ќе ми помогне и навистина направи како што вети без никаков облик на задоцнување. Никогаш не мислев дека има уште сигурни заемодаватели додека не се сретнам со г-дин Бенџамин Ли, кој навистина помогна со заемот и ми го смени верувањето. Не знам дали имате потреба од оригинален и итен заем, слободно контактирајте го г-дин Бенџамин преку WhatsApp + 1-989-394-3740 и неговата е-пошта: Lfdsloans@outlook.com ви благодарам.

    ОтговорИзтриване