>

петък, 28 септември 2018 г.

Douglas Home Spa "Harmony of Ayurveda" & "Seathalasso" / Protective Shower Oil* & Nourishing In-Shower Body Lotion*

Здравейте,

Не е изненадващо да вляза в близкия обект на Beautyzone, в който да ме посрещнат с "Имаме нови продукти от Home Spа"..  просто защото няма човек, който да не знае колко обичам линията за домашна спа грижа на Douglas, а там са ме запомнили как я купувам цялата!  Когато излезе през 2015 година, просто взех всичко от рафта... Когато тази година се появиха нови продукти, носещи два от любимите ми аромати от портфолиото на бранда, бях повече от щастлив!

Серията "Harmony of Ayurveda" и "Seathalasso" не са ви непознати - чели сте и за двете от мен. Днес обаче ще ви покажа за новите попълнения от тях, които са в лицето на подхранващо душ-олио и in-shower лосион, които от няколко месеца са в банята ми и които обожавам! Да започваме!


Започвам със защитното душ-олио с индийско манго и масло от сладък бадем "Harmony of Ayurveda", както и отново защитното душ-олио "Seathalasso", съдържащо водорасли и морски минерали .

Преди време ви споделих мнението си за "имитиращите" олиа душ продукти за тяло и че те нямат място в банята и блога.  Това са продукти, които имитират с текстурата си олиа, но всъщност не са на базата на такива (има много примери в медицинската козметика). Тези две "олиа"на Дъглас са точно от този тип имитиращи такива. Нека се обоснова защо те са изключение:
Имат текстурата на гъст, прозрачен гел. Наподобяват много гъст и точещ се душ-гел. Разликата и това, което ги прави олио - ефектът. Това са душ продукти с ефект на олио и грижа.

В съдържанието на "Harmony of Ayurveda" олиото са добавени екстракт от индийско манго и масло от сладък бадем, което има подхранващ ефект. Върху мокра кожа и при допир с вода, гъстата текстура се стапя като олио и се превръща в обилна, голяма и пухкава пяна. Аюрведичното, индийско ухание обзема сетивата и баня. Ухае на турска баня, хамам, индийски билки, манго, лека бадемова горчивина... Ухае на Изтока! Уникален аромат - топъл, сладък, някак носещ точно такъв "хамам", източен привкус. Просто пристрастяващ! Сладък, наситен, но и приятно свеж, благодарение на леките наченки на мангото. Това ме накара да заобичам и да искам всичко от линията в банята си, когато ги лансираха. Три години по-късно, все още обожавам този аромат, който превръща взимането на душ в приятен и отпускащ ароматен ритуал с източен привкус!


"Seathalasso" се усеща по същия начин върху кожата при разпенване - богато, подхранващо и правещо обилна пяна. В състава си съдържа множество морски екстракти, минерали, аминокиселини и дори BHA киселини.  Спирулина, кафявото водорасло "Фукус", кафявото водорасло "Келп", норвежко кафяво водорасло и японското водорасло "Нори" са само част от морските благинки в този микс, подкрепени с богато, ама наистина богато съдържание на минерали, добавени в изцяло усвояеми за кожата форми: магнезий, мед, цинк, манган, калций и други соли, които отпускат мускулите и снемат умората, като е включена дори алуминиева сол, която пък стяга потните жлези.
Освен богат морски микс от съставки, ароматът на "Seathalasso" е също толкова морски - на кристално чисти сладководни води, пълни с водорасли. Усеща се дори мека соленост на водата, флорална свежест и наситен морски дъх. Сякаш не сте в банята си, а се къпете под водопади в амазонската джунгла - кристален, много свеж и морски аромат. Както подсказва и името, линията изцяло впряга философията на таласотерапията с морска вода, която е изключително полезна за кожата точно, благодарение на полезните минерали, соли и водорасли в морската вода, които се съдържат и в продуктите от линията. Може би затова и екземата ми много обича продуктите!


Да се върнем по същество...
След като "олиото", независимо кое от двете, е разпенено върху кожата, отмивам с топла вода. Истинският олио-ефект идва след изплакване. Кожата се усеща много подхранена - има душ-олиа на маслена основа, които не оставят такова чувство! Тук наистина говорим за измивен продукт, който се усеща като богата грижа. Омекотява и наистина защитава кожата, чувствайки се дълбоко подхранващо, грижливо и меко за кожата. Усещате не просто измиване и чистота, но и грижа! Богата, луксозна и полезна за кожата.

И двете измивни олиа са идеални за всеки сезон, сутрин и вечер. Богатият им ефект е просто това, което наистина ги прави специални и благодарение на което мога да простя това, че всъщност не са на базата на масла. Превъзходни са за всеки тип кожа, като при нормална кожа, която няма нужда от кой знае каква грижа, такова измивно олио ще е достатъчно и няма да се наложи са сложите грижа след баня - толкова са подхранващи и хидратиращи. За сухи кожи като моята, обаче. такава е необходима. Ако може пък да е максимално мързелива - супер. Всъщност... Може! Тук идва време да разкажа за втория тип продукт - in-shower лосионите за тяло от същите серии.

Оранжевата тубичка освен типичния аромат, улавя и подхранващия дух на цялата линия, тук усилена на максимум. Имайки всички продукти от гамата, пускани през последните три години, това е най, най-подхранващият и богат такъв. По-богат дори от любимия ми Harmony of Ayurveda крем за тяло.
Представлява бял, гъст и богат маслен лосион за тяло за под душа, който се нанася след измиване на мокра кожа, след което се отмива с вода. Бързо, лесно и ефикасно. В случая - повече от ефикасно! На основата на масло от шеа, този лосион е обогатен с масла от бадем и рицин, екстракт от манго,успокояващ пантенол, глицерин и задържащ влагата вазелин, който образуващ защитен филм.

Синьо-зелената тубичка пък съдържа отново богат лосион, чиято бяла текстура е по-въздушна и лека, тип "млечна". В съдържанието си, той е обогатен с успокояващ пантенол, масло от шеа, вазелин и бадемово олио, съдържащ същия микс от водорасли и минерали, които се съдържат и в спътника му: олиото - спирулина, няколко вида кафяво водорасло и осем минерала.

След измиване със съответния аромат душ-олио, нанасям щедро от конкретния лосион върху мокра кожа, след което отмивам. Усещането е за богат,  подхранващ маслен филм, който е върху кожата ви. Нали знаете как, когато използвате маслен ексфолиант за тяло, капчиците вода се стичат по един особен начин, не оставят на кожата и някак се хлъзгат по нея? Е, точно това се случва и тук - конкретно при "Harmony of Ayurveda".
След излизане от душа и подсушаване, кожата е омекотена, чувства се обгрижена напълно и сякаш няма нужда от хидратиращ продукт. Толкова е мощна хидратацията и подхранването на in-shower лосиона!  Хубавото е, че от богатия и маслен филм няма й помен след подсушаване, тъй като маслата попиваш в кожата, което позволява да няма тежко, неприятно или "мръсно" усещане. Мразя лосиони за тяло за под душа, които след употреба оставят усещането за мръсна кожа и някак да изпитвам нуждата веднага да се върна под душа и да се измия. При този на Дъглас го няма това и точно това обожавам - богат, но без неприятно усещане. Кожата е чиста, мека, хидратирана и дълбоко подхранена - истински обгрижена, без това да се усеща неприятно, което ми се е случвало с други подобни продукти!
Идеален е за по-сухи кожи, а когато бързам и нямам време за грижа след душ, този лосион се грижи оптимално за кожата ми още под душа. Богат, ефективен и приятен за употреба! А уникалният аромат остава с часове по кожата. Идилия!

"Seathalasso" е една идея по-млечен, лек и ефирен. Макар съдържащ същите подхранващи свийства, той се усеща по-кадифен върху кожата и някак млечен, нанасяйки и изплаквайки се, без маслената нотка. Сякаш разстилате върху кожата ефирен лосион. След отмиване не оставя богатото маслено чувство като другия лосион, а сякаш целува кожата с деликатна грижа. Тя е  оставена изключително мека, хидратирана и подхранена, като той е подходящ за кожи, които не са толкова сухи и имат нужда от ефирна, лека и приятно ухаеща грижа. Беше ми незаменим помощник през летните месеци и на морето!


И четирите продукта ще намерите в обектите на Дъглас и Бютизон. Олиата идват в 200 мл.-ова тубичка (17,99 лв.) с помпа-дозатор, която може да се заключва и която ги прави идеални за път, тъй като не са прекалено големи и самата им форма е ергономична. Единственият им недостатък е това, че хич не са икономични и свършват за няколко седмици при мен, ако ги използвам редовно - това се дължи на факта, че нанасям директно върху кожата, а не с гъба. Първата опаковка от "Harmony of Ayurveda" олиото, което поднових за втори път, свърших едва за две-три седмици ежедневна употреба. С втората вече внимавах и използвах само в комбинация с лосиона (250 мл. - 21,99 лв.), който пък е страшно икономичен и няма свършване. От март ползвам тази опаковка и вътре има поне за още ползване-две!
Определено олиата + in-shower лосионите са дуо, което избирам когато бързам, нямам време и искам сериозна грижа за кожата си бързо и ефикасно, само под душа, без мазане и чакане след това. А и няма какво да се лъжем - идеално е за мързеливци като мен!

"Harmony of Ayurveda" продуктите препоръчам за хора с по-суха кожа, които харесват подхранващи формули и топли, тип "Хамам" аромати, които сгряват тялото и ума, пренасяйки ви в истинска турска баня. Идеални за идващия сезон и гореща баня. 
"Seathalasso" е за хората с нормални кожи, които обичат усещането за свежест и чистота, което да ги пренесе на морски бряг, благодарение на формули, които и действат полезно като морска вода, заради съдържанието на минерали и морски екстракти. Морска идилия, която не е нужно да изпитвате само през лятото, а благодарение на тези продукти - и в домашни условия да се чувствате като на гръцкия бряг, правейки таласотерапия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар