>

събота, 20 октомври 2018 г.

Shiseido Extra Rich Cleansing Milk / Internal Power Resist

Здравейте,

Когато през август разбрах, че любимата ми марка за грижа за кожата лансира изцяло нова гама с почистващи продукти, наречена Internal Power Resist, нямах търпение тя да дойде у нас. Всяко лансиране на Shiseido разтупква сърцето ми и тук нямаше изненади - отново бях с учестен сърдечен ритъм и трескаво очаквайки! Толкова, че не издържах да изчакам те да стигнат до България и купих още щом продуктите бяха лансирани в края на август в глобален план.

Internal Power Resist е линия, вдъхновена от единствения по рода си Ultimune концентрат на марката, който повишава имунната защита на клетките в кожата, неутрализира негативните фактори и я защитава от увреждане. Линия, която изповядва японската мисъл, иплементирана в продукти, произведение на западната култура, а именно: вместо козметичен продукт да таргетира определен проблем, което е характерно за Запада, Shiseido следват японската мисъл, че да "изпревариш" проблема е по-важното, карайки кожата да се защити и повиши своите защитни механизми, неутрализирайки вредите от външни агресори, забързан начин на живот, лошо хранене, остаряване и т.н., карайки кожата да се регенерира от само себе си.
Бивайки идеалният баланс между  традиционно и модерно, Internal Power Resist гамата комбинира двустепенен ритуал, вдъхновен от пречистващ традиционен японски ритуал в две стъпки, в който хората взимат душ, за да почистят тялото си, преди да се потопят в горещ минерален извор, наречен Онсен, пълен с полезни вещества и минерали, за да елиминират токсините, да повишат защитата на кожата си и да я омекотят дълбоко. Ритуал, който Internal Power Resist линията идеално илюстрира, бивайки съставена от почистващи и омекотяващи продукти за след почистване, според вашия тип кожа.

Почистващите продукти са богати на масло от оризов зародиш, което се съдържа в самия ориз, както и в корените му. Съставка, която има почистващ кожата и порите ефект, антиоксидантни свойства и има овлажняващ ефект, който образува добра среда за доброто функциониране на естествената защита.
Тествани под дерматологичен контрол, те са подходящи за всеки тип кожа, дори чувствителна, а пенителите в тях са меки и деликатни. Според нуждите на конкретния тип кожа, разновидностите в гамата съдържат  и различни подхранващи, пречистващи и балансиращи съставки.
Омекотяващите лосиони, които са втората стъпка след почистване, са богати на хамамелис, екстракти от плодове и корени на японски растения, имащи мощен омекотяващ и анти-ейдж ефект. Помагайки на грижата, нанесена над тях да се усвои по-добре, те също така доставят 24 часова хидратация, подпомагат защитните сили на кожата, балансират я, подобряват текстурата и й забавят първите признаци на стареенето. Звучи ли ви интересно?

Време е и за ревю! Днес, когато гамата вече е заредена у нас, ще ви споделя впечатления за любимия ми продукт от нея - богатото почистващо мляко, което трайно се настани в банята ми!


Идва в минималистична, компактна и изчистена бяла опаковка с червена помпичка, която е поместена в новите матови опаковки на марката в същите цветове. Компактна и удобна, тя не заема много място в банята или пък в куфара за пътуване, а самата помпичка макар да не може да се заключва, идва с "щипка", която да сложите на гърлото, за да предпазите от инцидентно натискане и изливане, в случай, че е в багажа или стои в несесер.

Текстурата на млякото е изключително особена - перлена, течна и наподобяваща йогурт. Не е богата и пухкава текстура, която си представях, а е по-скоро перлен и богат гел, който наподобява и се точи като плодово кисело мляко.

Когато чуем "почистващо мляко", всички си представяме онези тоалетни млека, които сме виждали нашите майки и баби да използват (а има и все още хора, които ги използват, дори аз имам такива), но всъщност - това не е такова. Това е измивен почистващ продукт, който е мек, нежен и деликатен като мляко!
При контакт с вода и масаж, млякото образува пухкава, мека и деликатна пяна, с помощта на която измивате лицето си. Макар да ми е нужно едва половин помпичка, за да измия цялото лице и още толкова - за шията, текстурата не е от най-икономичните. Лично аз разпенвам първо в дланите, след което разнасям с деликатни масажни движение върху лицето, докато успокояващият му аромат ме завладява. Зелен флорален дъх и милувка от лотус успокояват, извисяват и поставят в режим на покой духа. Ароматът е толкова специален, че е патентован и изследванията сочат, че усещайки го, хормоните на стреса в тялото намаляват.


В текстурата, подобна на йогурт, се крият безброй полезни за кожата съставки, но основата е най-специалнa: вода от извора "Киришима" е в сърцето на всички продукти, особено в тяло мляко. Перфектно чиста и легендарна в Япония, тя съдържа идеалния за кожата баланс на минерали - калий, магнезий и калций. Тази специална изворна вода добавя положително заредени йони в кожата, които проникват и се разпростират в дълбоките слоеве, повишавайки защитните й функции и карайки я да изглежда здрава и сияеща.
Хиалуронова киселина задържа водата в клетките, пречейки на кожата да се дехидратира и помагайки за задържането на влагата в нея, е и мощна анти-ейдж съставка, доставяйки plump-нато чувство след употреба, сякаш кожата ще се пръсне от хидратация!
Екстракт от семена на Юзу освен антиоксидантен ефект, гарантира и оптималните нива на вода, свеж, сияен и избистрен тен, както и повишава производството на колаген.
Глицерин овлажнява, истинска коприна омекотява, а вече споменатото масло от оризов зародиш действа като "skin wrapper", обгръщайки кожата в маслен и защитен воал, който гарантира добрата среда за нея, образувайки невидим филм, който хидратира и защитава. Същото масло действа и почистващо, а аминокиселината TMG, извлeчена от захарно цвекло, изсмуква замърсяванията, докато меките кокосови пенители в млякото измиват.

Деликатно, skin-friendly и създадено с внимание, без тежки химикали, консерванти и пенители. А как се справя с измиването на лицето?


За мен това е продукт, който е подходящ за сутрешно измиване, заради мекотата си, както и вечер, но като последна стъпка, тъй като с тежък грим няма да се справи, освен ако не е в комбинация с четка. По-мек продукт е, но успешно ще се справи с остатъци от грим или лек такъв, стига да не се опитват да измиете с него fully painted/full face of makeup. Пяните, обаче, ще го направят последното!

След употреба на богатото мляко, кожата се чувства мека, чиста и хидратирана. Интересно е, че измиването е толкова меко, че се усеща като изплакване само с вода - кожата не се изсушава грам, не се усеща "опъващо" и изобщо не е стресирана. Чувства се обгрижена и обгърната, но в същото време - идеално чиста.
Макар богатият ефект да не си личи в текстурата, върху лицето може да усетите колко мек и богат продукт е това - кожата е сякаш погалена от него като с перце. Ако сте със суха и чувствителна кожа като мен, това много ще ви допадне тъй като почистващият процес се превръща в истински приятел на кожата. Това не е случайно, тъй като млякото е формулирано с леко киселинно pH, което го прави идеално за суха и чувствителна кожа.
Не оставя никакъв филм след себе си, само чистота и една измита кожа, която е запазила влагата и естествените мазнини в себе си, които не са "изсмукани". Изсмукани са само замърсяванията и оксидиралия себум, за да може Лангерхансовите клетки, които се намират в ключовите зони по лицето, да работят нормална и бивайки имунната система на кожата, да я защитават.
Толкова е деликатно, че си направих експеримента да измия няколко пъти лицето си, един след друг - дори тогава не изсуши кожата, не изсмука влагата и не ме накара да я чувствам премита. Изключително грижливо е това богато мляко и според мен е подходящо за всеки тип кожа, което има нужно от меко към лицето, но ефективно измиване сутрин и/или вечер!

Почистване, което кожата не усеща - меко и деликатно, но ефективно, кожата след него е хидратирана и се чувства сякаш обгърната от грижа, а от замърсяванията няма и следа. Plump-ната и сияеща, тя е готова за следващата стъпка, обгърната в омекотяващ воал.


Работейки заедно с Изследователския център по кожна биология в Масачузетската болница, Shiseido лансират една наистина силна почистваща гама, която е "грижата на бъдещето". Наистина специални!
Освен млякото (91 лв. за 125 мл.), подходящо за суха кожа, сред продуктите ще намерите още пяна за всички типове кожа (87 лв.) и дълбокопочистваща пяна за мазна и проблемна кожа (87 лв), както и омекотяващи лосиони (113 лв.) за нормална към суха/много суха кожа и за нормална към комбинирана'/мазна кожа. Всички продукти ще откриете в оторизираните физическите обекти у нас, които предлагат Shiseido.

Няма коментари:

Публикуване на коментар