>

понеделник, 16 юли 2018 г.

L'Occitane Citrus Verbena Refreshing Exfoliating Sugars*

Здравейте,

Съвсем наскоро ви споделих, че Локситан лансираха нови летни лимитки от серията с върбинка. Те са ледени, свежи и много летни!
За почитателите на зеленият аромат на върбинката, то може да откриете леден душ-гел с ментол и охлаждащ гел за тяло, но лично аз харесвам усещането, когато тази зелена съставка се срещне с любимите ми цитруси, които този месец владеят блога! Лимон, портокал, грейпфрут и много студен ментов дъх се срещат с върбинката в серията "Цитрус и Върбинка" на френската марка, чийто нови попълнения са мист за тяло и коса, хидратираща пяна и ексфолиращи захари за тяло. Именно за последните ще ви разкажа днес в блога!

Че обичам Локситан е ясно. Че съм почитател на ексфолиантите е факт, който няма да изненада никого. Че за да харесам такъв имам доста изисквания, които такъв продукт трябва да покрие - също. Нека сега ви споделя защо този ги покрива всички, с какво е различен и защо толкова го харесвам!


Eксфолиращите захари идват в твърда пластмасова опаковка, която е с метален винт, който носи от френския винтидж дух на марката. Ярко жълто, светло и тъмно зелено са мотивите, които ще срещнете върху опаковката, като те хич, ама хич не са случайно!

Тук е моментът да разкажа за аромата на серията с цитрус и върбинка - той е леден, освежаващ и тръпчив, събуждайки и ободрявайки сетивата ви. Лимонов, леко нагарчащ от грейпфрута и приятно кисел, може да доловите отчетливо цитрусовите нотки, които носят деликатна плодова сладост на портокал, контрастиращ с много зелена, остра и тръпчива върбинка. Лично аз не съм почитател на аромата на върбинката, който има една харектерна зелена острота, точно затова много харесвам и продуктите с добавен аромат на цитрус, тъй като те много приятно балансират остротата и правят аромата повод за летни изкушения в банята! Ободрява, освежава и зарежда, а леден ментолов дъх, в комбинация с лимонова кора, може да ви смрази!  Именно тази ледена нотка в тези лимитирани нови продукти е отличаващото я и специалното, което ги прави must-have за лятото. Лично аз обожавам уханието при сутрешен душ, когато комбинирам захарите със стандартния душ-гел от линията, който си купих зимата, в който цитрусовата нотка е по-силна, благодарение на лимонова масло и грейпфрут от Италия, комбинирайки се с много мека нотка върбинка от Корсика.
Ледената, ментолна същност на захарите пък ги правят идеалната комбинация за одобряващ душ, като в тях са добавени масла от кора грейпфрут, лимонова кора, портокалова кора и органичен екстракт от върбинка от Прованс, създавайки истински свеж оргазъм за сетивата, който оставя естествен парфюмен воал по кожата за часове.


Ако познавате серията с върбинка, то типа продукт "ексфолиращи захари" няма да ви изненада, тъй като марката лансира такъв продукт преди няколко месеца. Какво представлява? Не, не са ужасните ексофлианти, които представляват буркан с олио, в който плува захар, които ненавиждам. Тук има истинска мисъл за направата на продукта, който е създаден в комфортна и приятна за употреба текстура - нещо, към което повече брандове трябва да се стремят!
Захарите имат много гъста маслена база, която е като твърдо, студено пресовано масло от карите, което започва да се стапя, щом загребете с пръст. Балсаместа и солидна, загребвате от текстурата, след което на пръстите може да усетите мекотата на маслото, което се топи - леко десертно се усеща, точно като чисто африканско масло от шеа. Като паста с частици е. Има маслена нотка, която обаче не се разтича до олио и се усеща повече от комфортно и приятно при употреба. Много икономични за ползване са захарите, като заради многото частици вътре е нужно малко количество продукт за големи зони на кожата, тъй като се разпределя лесно и приятно. Целият процес е приятен, без да го има момента с досадното задължение да ексфолираме, което всички трябва да правим  веднъж седмично, за да се отървем от мъртвите кожни клетки на повърхността. Тук този процес е превърнах в удоволствие за сетивата и кожата!

Не е нужно да казвам, че базата на захарите е.. захар, нали?! В текстурата ясно може да видите и усетите кристалчетата, които с хиляди и веднага ги усещате върху кожата си. Не са прекалено фини, освен това са много, като това определено подпомага усещането за интензивна ексфолиация! Премахват мъртвите клетки идеално и се стапят, бивайки "зелени" за околната среда. Знаете, че не ползвам ексфолиращи продукти, които съдържат частици, които са вредни за околната среда и са замърсители, затова и това е много важен аспект, който този скраб покрива!
Но... захарта не е всичко и далеч не е най-природното. В този нов ексфолиант на Локситан ще откриете черупки от орех, които имат много силно действие и се усещат дори приятно драскащо, полирайки до съвършенство кожата. Сами може да ги видите на снимките..

След употреба на захарите, кожата на тялото ми е мека като бебешко дупе и гладка като коприна! Лично аз загребвам с пръсти, след което нанасям продукта на влажна и измита с душ-гела кожа и правя лек масаж в продължение на няколко минутки, докато усетя, че захарите и маслата са се стопили, след което отмивам. Важно е да кажа, че го правя нежно, тъй като това е наистина сериозен продукт, при който не бързам, правя бавни въртеливи движения и се наслаждавам на процеса, в който мъртвите кожни клетки падат и се разкрива нова кожа. Самите захарни и орехови частици не са прекалено агресивни, но ако натискате или масажирате прекалено бързо, то тогава може да ги усетите така. Дори тогава, не бива да се притеснявате - комфортната текстура оставя кожата подхранена и хидратирана, грижейки се за нея, освен почиствайки я.


Богат микс от слънчогледово масло, справедливо търгувано масло от карите (шеа) и пчелен восък правят текстурата и подхранваща кожата, освен много богата, гъста и приятна за ползване. След измиване няма усещане за филм, олио и стичащи се капки, а само мека, подхранена и хидратирана кожа. Чиста, мека, но и сякаш обгрижена е кожата, без грижата да се усеща като филм. Идеално чиста, гладка, без да е засушена или раздразнена, което е много важно за екземата ми. Усеща се богато не само като текстура, но и като усещане върху вас - върши работата си до съвършенство, оставяйки кожата в идеално състояние, каквото искате да усещате след душ през лятото - чиста, мека, дишаща и приятно охладена (от ментола в съдържанието), без обаче върху нея да има маслен филм или някакво неприятно усещане. Няма помен! Само много мека кожа, която сякаш няма нужда от нищо друго! Ако сте с по-суха кожа като мен определено си иска и грижа след това, каквато аз винаги слагам след ексфолиация, но ако не страдате от сухота, може да пропуснете тази стъпка през сезона.
И споменавайки охладена - освен аромат на ментол, след употреба на ексфолианта наистина може да усетите ледения, студен ментов ефект, който ви разхлажда. Макар да казах, че аромата на линията е подходящ за сутрешен душ, то ако сте прекарали цял ден на слънце и искате да охладите и освежите кожата, то това много ми помага.

И след всички тези приказки, нека обобщим...
Продукт с превъзходна и комфортна текстура, който носи интензивен ексфолиращ ефект, разкрива нова, по-мека и гладка кожа, събуждайки всяко ваше сетиво с ледения си, цитрусов и зелен аромат. Грижлив към кожата и богат на масла, екологичен като съдържание и пакетиран във винтидж прованасалски дух, той е наистина прекрасен ексфолиращ продукт, който мога да препоръчвам с две ръце. Ако пък сте ценители на ексфолианти е must-have!

Ще намерите цялата пренасящи ви с аромат на провансалските пазари серия,  както и новите лимитирани продукти от нея, в бутиците на Локситан (Сердика Център и Витошка), както и онлайн в сайта им. Освен захарите (175 гр. - 47 лв.), препоръчвам да погледнете сорбе-крема за тяло (250 мл. - 67 лв.), който е идеално допълнение за грижа, която се чувства лека като истинско ледено сорбе или новата пяна (150 мл. - 47 лв.), която представлява лека и бърза за нанасяне грижа, която е идеално сега за лятото, когато не искаме хидратанта ни да тежи, лепне или да го чакаме да попие, нпсещ и леден, ментолов ефект, който продължава разхлаждащото усещане от душа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар