>

вторник, 26 септември 2017 г.

REN ClearCalm 3 Clarity Restoring Mask

Здравейте,

Както вече сте разбрали - от миналия месец в Дебенамс се предлага марката REN - популярна най-вече във Великобритания и пионер в чистата козметика. Продуктите им не съдържат парабени, сулфати, минерални масла, изкуствени оцветители и аромати, гликоли, силикони, T.E.A., D.E.A., PEGS и т.н.. Марката създава продуктите си със 100%  натурални,  био-активни съставки, осигурявайки комфортни текстури и аромати. Последното е важно, защото лично аз не съм фен на био/натуралните продукти, тъй като не харесвам точно текстурите и ароматите им, пък ако ще й течно злато да има е тях, не ги употребявам.
REN обединяват наука и природа, което аз винаги адмирирам, защото средата между двете мисля е най-добрата.
Марката е вече на пазара от 17 години, като се предлага в повече от 50 страни.

Нещото, което лично мен ме впечатли най-много, са техните маски. В серия от постове ще ви покажа тези, които си купих и ще ви споделя моето мнение.
Днес започвам с може би най-интересната за мен и тази, която си купих първо - Clarity Restoring Mask от серията им за проблемна кожа ClearCalm 3. Линията третира трите основни причини за появата на пъкне - прекалено омазняване, натрупване на мъртви клетки и  наличие на бактерии. Обещава да осигури антибактериално действие, мек ексфолиращ ефект, подобряване на тена, балансиране на кожата, абсорбиране на излишното омазняване, редуциране на разширените пори, успокояване и хидратиране, като предотвратява образуването на белези и обриви.


Ако ме четете, то ще се запитате защо избрах точно тази. Истината е, че през лятото имах остра нужда от  употреба на глинена маска, заради промените в кожата ми, предизвиквани от жегата. Чудих се между тази и другата им глинена маска, но се спрях на тази. Признaвам, купих по етикет и не бях чел впечатления преди това. Не очаквах това, коетo видях - никога не съм ползвал по-странна глинена маска.

Да започнем с опаковката - идва в безвъздушна опаковка с помпа, която има механизъм за запушване на отвора след употреба. Това цели да запази маската годна за по-дълъг период и да й попречи да изсъхне или запуши помпата в следствие на предното. Много е интересно, защото самата маска е поместена в нещо като торбичка в самия флакон и при натискане, дозаторът засмуква продукт от нея.  Както казах, безвъздушна е.
Картонената опаковка пък съдържа цветни мотиви при отваряне и е много готина.




За цялото лице е нужно едно, едно и половина изпомпвания. Маската има гъста консистенция и носи силен, наситен аромат на етерични масла и билки, който остава дори след отмиване (затова го усетете първо). Ухае ми на билкови пастили за смучене - салвия, камфор, лавандула и мащерка. Ароматът е изцяло натурален, тъй като маската съдържа етеричните масла на изброените.

Нанасяйки, маската се усеща нещо средно между глинена маска и масло. Маслена е и остава такава на лицето. Нанасям на дебел слой върху почистена кожа и стоя 15 минути. Тук беше изненадата ми...


Това няма нищо общо с типична глинена маска. Нищо. Не очаквах, признавам - исках и очаквах hard drying глинена маска, но получих нещо друго, което страшно харесах.
Мислех си, че ще е трудно да опиша усещането и трансформацита на тази маска, но това не е така - с една асоциация перфектно ще опиша какво представлява.  Представете си да намажете цялото си лице с дебел слой крем "Здраве" или "Судокрем" - е, това представлява маската, докато е нанесена.

Clarity Restoring Mask през цялото време има един маслен воал, който остава върху лицето, докато я отмиете и не попива. Не се чувства маслено като олио, а по-скоро като много хидратиращ, гъст и маслен крем.  Тя самата е бяла и гъста, като глината в нея попива, а маслеността остава на повърхността. Ако след 15 минути пипнете кожата си преди да отмиете, ще усетите едно такова усещане на полу-попил крем, защото глината е попила в кожата, но маслата не й позволяват тя да засъхне напълно и стоят отгоре. Звучи странно, знам, но си спомнете асоциацията.
Най-приятната ми изненада беше лесното сваляне - нужно са едва няколко плискания на лицето с вода и дори няма нужда от масажиране, за да се свали. Това е най-лесно сваляващата се глинена маска, която съм ползвал.

Преди да ви споделя впечатленията си от ефектите й, нека споделя защо формулата е такава.
Съдържа много глицерин и каолин, заедно с две антибактериални активни съставки - цинков оксид и колоидно сребро. Именно цинковият оксид дава белия, маслен воал - това е й основната съставка на крем "Здраве" и "Судокрем", които вече споменах. Съдържа още цинков глюконат, камфор, екстракт от върба (наситен на салицин), манука, лайка (съдържа успокояващ бизаболол), глог и женско биле. Съдържа също много калций, който е полезен за кожата ви.
Както споменах и по-горе, микс от етерични масла също има своето местенце във фомулата - лавандулово масло, масло от мащерка и масло от градински чай.
Накратко, маската почиства лицето не само с помощта на глина, но и с няколко антибактериални екстракти във високи концентрации, пречиствайки и дезинфекцирайки.



Ефектите - перфектно почистване, без hard drying ефект, типичен за глинените маски ефект. Не засъхва, не се напуква, стои маслена, но крайният резултат е чиста и мека кожа. Тенът е по-бистър, текстурата на кожата е по-гладна, а ако имате пъпчици, успява да ги тушира.
Кожата се чувства почистена в дълбочина, но няма агресивни последствия - самата маска е силно ефективна, но много мека към кожата. Това много ми харесва.
Формулата ме изненада, признавам, но въпреки първоначални ми шок, маската за мен се оказа откритие, което вече седмици наред ползвам всяка седмица. Струва ми се, че ще е идеална за зимния сезон, когато искам да използвам глинена маска, но не искам да пресушавам кожата си (а глинените често го правят) - тази ми се струва ще е решението! Също е идеална за по-сухи кожи, които искат да използват глинени маски, но се притесняват от пресушаване.

Лесното сваляне и това, че е неагресивна към кожата (заради маслеността й) и не изсушава, са големи плюсове. Ако не харесвате силно стягащи, напукващи се глинени маски, тази е добра решение. За разлика от стандартните, тази съдържа много антибактериални съставки и работи на няколко нива. Почиства перфектно и има дълготраен ефект - лично аз усещах кожата си по-чиста в продължение на дни. При редовна употреба кожата и порите са наистина по-чисти. Най-голям ефект виждам в деня след употребата й, когато кожата е във видимо по-добро състояние.
Като недостатък мога да отчета това, че ароматът от етеричните масла остава и след употреба, затова първо трябва да прецените дали ви харесва.


Както казах, REN вече може да намерите в Дебенамс, откъдето закупих моята. Цената й беше 57 лв. за 50 мл., а годността след отваряне е 9 месеца. Ако я използвате веднъж седмично като мен, количеството би стигнало за около два месеца.

1 коментар: